Yksityiset pankit kasvattavat henkilökohtaista lainakantaa aggressiivisesti – Pankki- ja rahoitusuutisia

ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank, Axis Bank, HDFC Bank, Reserve Bank of India, RBI, top news, latest news, business news,

Yksityiset pankit ovat jatkaneet henkilökohtaisten luottojensa kasvattamista syys-joulukuun neljänneksellä, vaikka Intian keskuspankki (RBI) nosti vakuudettomien lainojen riskipainoja. Pankkien viimeisimpien vuosineljänneksittäisten lukujen mukaan niiden henkilökohtainen lainakanta on noussut 10-86 % vuodentakaisesta (yoy).

Johtavat pankit, kuten ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank ja Axis Bank, ovat kasvattaneet kirjanpitoaan 37 %, 32 % ja 28 % vuotta aiemmasta. Toiset, kuten IndusInd Bank ja Federal Bank, ovat olleet aggressiivisempia kasvaessaan 57 % ja 86 % vuotta aiemmasta. Suurin yksityinen lainanantaja HDFC Bank näki suhteellisen hitaamman kasvun, 10 % vuotta aiemmasta.

Pankkiirit kuitenkin sanovat, että lainananto ei ole noussut alle 50 000 rupiaa alhaisempien lippujen segmentissä, jossa riskien kasvun katsotaan olevan suhteellisesti korkeampi. Itse asiassa he sanovat, että heillä ei ole merkittävää asemaa tässä segmentissä. Lisäksi he myöntävät lainoja olemassa oleville asiakkaille, joilla on terve luottohistoria.

Ryhmän talousjohtaja Anindya Banerjee sanoi ICICI Bankin ansaitsemisen jälkeisessä puhelussa: ”Vakuudettomien lainojen yhdistelmän osalta henkilökohtaisten lainojen osalta olemme ryhtyneet joihinkin toimenpiteisiin luottoparametrien tarkentamiseksi. Pohjimmiltaan missä tahansa salkussa sinulla on tiettyjä kohortteja, jotka vaikuttavat enemmän laiminlyönteihin, ja yrität selvittää, mitkä ovat näiden kohorttien syntymismerkit ja sitten leikkaat noiden segmenttien alkuperän, minkä olemme tehneet.”

Hän lisäsi, että pankki on myös rationalisoinut esimerkiksi maksujen hankintaa sekä siirtänyt henkilölainojen hinnoittelua ehkä 20 pistettä, 25 pistettä. ”Joten odotan, että salkun kasvu saattaa edelleen hidastua hieman, jopa nykyiseltä tasolta”, Banerjee sanoi.

”Henkilökohtaisten lainojen kasvu on jatkunut Q2:sta eteenpäin. Olemme toteuttaneet erilaisia ​​muutosprojekteja, ja tämä on seurausta joistakin niistä, jotka ovat nyt hedelmällisiä. Olemme matkan puolivälissä, Sumit Bali, konsernin johtaja ja johtaja – Retail Lending Axis Bankin tulostiedotteessa, lisäsi, että pankki ei uhraa laatua kasvun vuoksi ja että laatu on pyhää. ”80% asiakkaistamme on olemassa olevia pankkiasiakkaita”, Bali lisäsi.

Henkilökohtaisten lainojen voimakkaasta noususta huolestuneena RBI oli päättänyt korottaa vakuudellisten lainojen riskipainoja viime vuoden marraskuussa, kun se määräsi pankkeja ja muita rahoitusyrityksiä varaamaan lisää pääomaa riskipainoille. Pakollista riskipainovaatimusta korotettiin 25 prosenttiyksikköä ja se koskee vakuudettomia henkilökohtaisia ​​lainoja, luottokortteja ja NBFC-lainaa.

Toimenpiteen tarkoituksena oli hidastaa vakuudettomien lainojen vauhtia nostamalla lainanantajien rahoituskustannuksia. RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das on myös ilmaissut huolensa henkilökohtaisten lainojen hillittömästä kasvusta ja neuvonut lainanantajia hidastamaan vakuudettomia lainoja.

Useimmat asiantuntijat uskovat kuitenkin, että pankit jatkavat vetoa henkilökohtaisiin lainoihin, koska näillä lainoilla on korkeat marginaalit muihin vakuudellisiin lainoihin verrattuna. ”Pankit jatkavat vakuudettomia lainoja senkin jälkeen, kun RBI on nostanut riskipainoja, koska nämä ovat korkeatuottoisia lainoja”, LKP Securitiesin tutkimusanalyytikko Ajit Kabi.

Samankaltaiset artikkelit