Yksityiset pankit kamppailevat NIM:n supistumisen ja CASA:n laskun kanssa toisella neljänneksellä – Banking & Finance News

banking

Yksityiset pankit kirjasivat tervettä lainakasvua kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä, mutta heillä oli vaikeuksia suojella nettokorkomarginaaliaan (NIM) ja CASA-suhdettaan (Current Account-Savings Account). Yksikään suurimmista yksityispankeista ei kyennyt parantamaan NIM-korkoaan toisen vuosineljänneksen aikana, ja ne raportoivat 20–50 peruspisteen (bps) laskusta vuoden 2010 toiseen neljännekseen verrattuna.

HDFC Bank ja Kotak Mahindra Bank kokivat merkittävän NIM-pakkauksen, lähes 50 bps. HDFC Bankin luvut eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisia, sillä sen sulautuminen asuntolainayhtiö HDFC:n kanssa saatiin päätökseen tämän vuoden heinäkuun 1. päivänä.

Pankit kamppailevat NIM-summan supistumisen kanssa kahden viimeisen neljänneksen aikana sen jälkeen, kun lainanantajat alkoivat nostaa määräaikaistalletusten korkoja houkutellakseen uusia asiakkaita ja talletuksia. Pankkiala tuskin näkee helpotusta NIM:ien putoamiseen lähitulevaisuudessa, koska pankkiirit odottavat talletusten kustannusten nousevan edelleen muutaman seuraavan vuosineljänneksen aikana, kun talletusten uudelleenhinnoittelu tapahtuu muutaman seuraavan neljänneksen aikana.

”ICICI Bankin NIM:t supistuivat 25 peruspisteellä vuosineljänneksestä, mikä johtui pääasiassa TD:n (määräaikaistalletuksen) uudelleenhinnoittelusta. Johto odottaa NIM:ien supistuvan entisestään, koska osa talletuksista on vielä hinnoiteltu uudelleen”, sanoi Sameer Bhise, JM Financialin analyytikko.

Pankit kamppailivat myös suojellakseen CASA-suhdettaan, joka on niille tahmea ja halpa rahoituslähde. Korkeampi CASA-suhde osoittaa, että pankin varojen kustannukset ovat alhaisemmat, mikä auttaa parantamaan sen tuloja. HDFC Bankin CASA-suhde laski eniten, 490 peruspistettä, kun taas ICICI Bankin 180 peruspistettä. Muiden yksityisten lainanantajien tapauksessa lasku oli alle 100 bps.

Pankit tuskin näkevät merkittävää parannusta CASA-suhteessa seuraavien parin vuosineljänneksen aikana, koska pankit pitävät edelleen määräaikaistalletusten korkojaan korkealla. Pienet ja keskisuuret pankit tarjoavat kovaa kilpailua määräaikaistalletusten korkojen nostamisesta.

Supistuvan NIM:n ja laskevan CASA-suhteen keskellä hyvä lainakasvu tarjosi pankeille hengähdystaukoa. HDFC Bankin bruttoennakot, joka sisältää erilaisia ​​lainoja, nousivat 58 prosenttia 23,5 biljoonaan rupiaan syyskuussa 2023 päättyneellä neljänneksellä. Myös ICICI Bankin lainat kasvoivat voimakkaasti, kun sen kokonaisennakot kasvoivat 18,3 prosenttia vuodentakaisesta 11 rupiaan. 1 biljoona 30. syyskuuta 2023. Kotak Mahindra Bankin ennakot kasvoivat 21 vuotta edellisvuodesta, mikä kasvoi 3,57 biljoonaan rupiaan 30. syyskuuta 2023. Myös IndusInd Bankin ennakot kasvoivat 21 % vuosineljänneksen aikana.

Samankaltaiset artikkelit