Yhteislainaaminen hyödyttää kaikkia: NBFC:n yhteislainan AUM on lähellä 1 000 000 rupiaa, sanoo CRISIL Ratings – Banking & Finance News

co-lending, AUM, asset quality, NBFC, risk weights, personal loans, housing loans, MSME loans, gold loans, asset classes

CRISIL Ratingsin raportin mukaan muiden kuin pankkialan rahoitusyhtiöiden (NBFC) hallinnoitavien yhteislainaomaisten omaisuuserien arvo on lähellä noin 1 000 000 000 000 rupiaa yli viiden vuoden kuluttua mallin käyttöönotosta. Kumppanien – niin NBFC:n kuin pankkienkin – intressien noustessa kasvuvauhtia keskipitkällä aikavälillä nähdään terveenä 35-40 prosentissa vuodessa, se lisäsi.

CRISIL raportoi havainnoistaan ​​noin 100 NBFC:n tutkimukseen perustuen, mikä vastaa yli 90 prosenttia alan AUM:sta. Mielenkiintoista kyllä, se lisäsi, että vain noin kolmanneksella heistä on tällä hetkellä aktiivisia yhteislainauskirjoja.

”Yhteislainauksen katsotaan hyödyttävän sekä NBFC:tä että pankkeja, koska se mahdollistaa riskin ja tuoton jakamisen. NBFC:lle, erityisesti keskikokoisille ja pienille, se mahdollistaa pankkirahoituksen saatavuuden sekä rahoitusmahdollisuuksien monipuolistamisen. Tämä tulee entistä tärkeämmäksi, kun otetaan huomioon pankkien NBFC-luottojen riskipainojen viimeaikainen nousu. Mallin avulla myös NBFC:t voivat kasvaa pääomatehokkaasti. Pankeille sen sijaan se tarjoaa optimaalisen pääsyn niche-asiakkaille ja maantieteellisille alueille sekä auttaa niitä saavuttamaan ensisijaiset sektorilainatavoitteensa”, sanoi Ajit Velonie, CRISIL Ratingsin johtaja.

Nykyisestä yhteislainakannasta henkilökohtaisten lainojen osuus on noin kolmannes AUM:sta, seuraavaksi tulevat asuntolainat noin 20 prosenttia ja vakuudettomat MSME-lainat ja kultalainat kukin noin 13 prosenttia. Vakuudelliset MSME-lainat (mukaan lukien kiinteistölainat) ja ajoneuvolainat muodostavat loput ~20 prosenttia, raportti lisäsi.

Vaikka kaikkien omaisuusluokkien yhteislainauskantojen odotetaan kasvavan, henkilölainojen kasvuvauhdin odotetaan olevan hitaampaa kuin viime aikoina. Tämä johtuu sen mukaan vakuudettomien kulutusluottojen riskipainon muuttamisesta 125 prosenttiin nykyisestä 100 prosentista aiemmasta, mikä johtaisi vakuudettomien lainojen kasvun hidastumiseen 25-35 prosenttiin vuonna 2025. arviolta 35 prosentin kasvu vuonna 2024.

”Henkilölainojen kasvun uudelleenkalibroituessa riskipainojen nousun seurauksena henkilölainojen osuus yhteislainauskannasta voi laskea vuonna 2025, ja MSME- ja asuntoluottojen pitäisi nousta. Tätä tukevat hallituksen keskittyminen MSME-sektorin osuuden kasvattamiseen Intian bruttokansantuotteesta ja Asuminen kaikille -aloitteilla. Net-net, yhteislainauksen vetovoima tulee jatkossakin kasvamaan, kun NBFC:t etsivät vaihtoehtoisia rahoituslähteitä vastatakseen vähittäislainojen terveeseen kysyntään”, sanoi CRISIL Ratingsin johtaja Malvika Bhotika.

Kasvua tukee myös hallittu varojen laatu, joka on tähän mennessä nähty pankkien ja NBFC:n yhteislainaportfoliossa. Vaikka omaisuuserien laadun ylläpitäminen on avain yhteislainauksen liiketoimintamallin pitkän aikavälin menestykseen, yhteislainausta koskevien säännösten kehitys on myös katsomisen arvoinen, CRISIL totesi.

Samankaltaiset artikkelit