Vi FPO saa 26 % tarjoukset ensimmäisenä päivänä – Market News

ATC, ATC news, ATC Vodafone, Vodafone news, market news

Vodafone Idean 18 000 miljoonan FPO:n jatkotarjous merkittiin torstaina 26 %, ja yksityissijoittajat pysyivät poissa liikkeeseenlaskusta, vaikka institutionaalisille sijoittajille varattu osuus sai pörssien tietojen mukaan vahvan vastaanoton.

Yhtiö sai ensimmäisenä liikkeeseenlaskupäivänä tarjouksia 3,31 miljardista osakkeesta, kun taas tarjouksessa oli 12,60 miljardia osaketta.

Jatkona tähtien ankkurikierrokselle, päteville institutionaalisille ostajille (QIB) varattu osuus merkittiin 61 % ensimmäisenä päivänä. Aivan kuten ankkurikierroksen aikana, kysyntää ohjasivat ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII).

Häiritsevä teleoperaattori oli kerännyt noin 5 400 miljoonaa telttasijoittajilta, mukaan lukien GQG Partners ja Fidelity, osana ankkurijakoa ennen FPO:ta.

Yhtiö on varannut 50 % emissiomäärästä QIB:ille, 15 % ei-instituutiosijoittajille ja loput yksityissijoittajille.

Yksityissijoittajat merkitsivät torstaina vain 6 % heille varatusta osuudesta, kun taas ei-yksityissijoittajille varatusta osuudesta merkittiin 28 %.

On ollut epäilyksiä siitä, innostuvatko yksityissijoittajat osallistumaan FPO:hen, koska tarjoushinta ei ole kovin alennettu markkinahintaan ja Vodafone Idea on tappiollinen.

Vodafone Idean osakkeet nousivat lähes 2 % sulkeutuen torstaina kello 13.20 FPO:n ankkurisijoittajien voimakkaan vastauksen jälkeen.

Yhtiö on vahvistanut FPO:n hintarajaksi 10-11 euroa osakkeelta. Axis Capital, Jefferies India ja SBI Capital Markets ovat liikkeen pääjohtajia.

Samankaltaiset artikkelit