Paytmin osakkeet putosivat 20 prosenttia RBI:n tukahduttamisen jälkeen – Market News

Paytm, RBI, Reserve Bank of India, National Stock Exchange, One 97 Communication, Paytm Payments Bank, top news, latest news,

Päivä sen jälkeen, kun Reserve Bank of India (RBI) kielsi Paytm Payments’ Bankia ottamasta talletuksia ja suorittamasta luottotapahtumia, mukaan lukien lisäykset asiakastileille, lompakoille, FASTageille ja muille instrumenteille helmikuun 29. päivän jälkeen, osakkuusyrityksen osakekurssi – One 97 Communication — osui 20 %:n alempaan piiriin.

Osake putosi kansallisessa pörssissä 19,99 prosenttia 609 ruplaan. Se putosi 20 % BSE:n alempaan piirin rajaan 608,80 Rs. Yhtiön markkina-arvo laski 9 666 miljardilla rupialla 38 664 miljoonaan rupiaan varhaisessa kaupankäynnissä sen jälkeen, kun monet välittäjät laskivat osakkeen luokitusta.

”RBI:n toimet vaikuttavat suoraan lompakkoliiketoimintaan ja kauppiasmaksuliiketoiminnan kannattavuuteen, mikä voi vaikuttaa Ebitdaan 20-30 %”, Jefferies sanoi raportissa. Välitys lisäsi, että vaikutukset Paytmin liiketoimintaan tulevat suurelta osin hallinnosta/säännösten noudattamisesta johtuvista maineongelmista, joten ratkaisuun pääseminen tulee olemaan tiukempi säännösten noudattaminen ja RBI-toimenpiteiden peruuttaminen.

Torstaina analyytikkopuhelussa Paytmin emoyhtiö One97 Communications sanoi, että se tekee yhteistyötä kumppanipankkien kanssa maksu- ja rahoituspalveluliiketoiminnassaan. Vijay Shekhar Sharma, Paytmin perustaja ja toimitusjohtaja, teki selväksi, että yritys vähentää riippuvuuttaan osakkuusyhtiö Paytm Payments Bankista.

”OCL ja PPSL ovat jo siirtämässä nodaalitilejä muihin pankkeihin, eivätkä nämä ohjeet vaikuta markkinoinnin yrityspalveluihin”, Sharma sanoi. Toimitusjohtaja ja konsernin talousjohtaja Milind Deora sanoi, että yhtiö tulee työskentelemään suurten pankkien kanssa, jotka tarjoavat näitä palveluita myös muille kuluttajayrityksille.

Keskiviikkona RBI määräsi maksupankin lopettamaan talletusten tai lisäysten vastaanottamisen kaikilta asiakastileille, lompakoille, FASTageille ja muille instrumenteille helmikuun 29. päivän jälkeen. Lisäksi se sanoi, että One97 Communications and Paytm Payments Services -palveluiden solmutilit on lopetettava. aikaisintaan, joka tapauksessa viimeistään 29. helmikuuta.

Ilmoituksessaan RBI sanoi, että yritystä koskevat toimet johtuivat jatkuvista vaatimustenvastaisuuksista ja jatkuvista olennaisista valvontaongelmista. Maaliskuussa 2022 keskuspankki oli käskenyt maksupankkia lopettamaan uusien asiakkaiden vastaanottamisen. Lisäksi RBI oli määrännyt maksupankin nimeämään tuloverotarkastusyrityksen suorittamaan perusteellisen tarkastuksen sen tietotekniikkajärjestelmässä.

”Kaksi vuotta sitten kauppasaarto asetettiin uusien asiakkaiden ottamiseen. Olimme jo aloittaneet yhteistyön pankkien kanssa, ja aiomme edelleen vähentää ja vähentää riippuvuutta PPBL:stä”, Sharma sanoi.

Pörssihakemuksessa yhtiö korosti, että RBI:n toimilla on pahimmassa tapauksessa Rs. 300-500 crorea sen vuosituloksesta ennen korkoja, veroja ja poistoja (Ebitda) jatkossa. Yhtiön kannattavuus paranee kuitenkin edelleen.

Vaikka lainatoiminnan jatkamiselle ei ole haasteita, yhtiö on myöntänyt, että RBI:n rajoitukset ovat olennainen kehitystyö, jossa kaikilla kumppanipankeilla on kysymyksiä ja selvennyksiä. Yhtiön johto on yhteistyössä kumppanipankkien kanssa varmistaakseen, että huolenaiheet käsitellään.

Sillä välin maksupankki lopettaa uusien lainojen myöntämisen muutamaksi viikoksi, kunnes operatiiviset asiat on ratkaistu. ”Varmistamme mahdollisimman vähän häiriötä kauppiaille. Teemme kaiken oikean lähestymistavan tässä asiassa”, sanoo toimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja Bhavesh Gupta.

Yrityksen on nyt linkitettävä pikavastauskoodinsa (QR) mihin tahansa muuhun sponsoroituun pankkiin. Gupta myöntää, että tämä on merkittävä harjoitus, ja uusi hankinta alkaa heti viikon tai kahden kuluttua.

Siitä huolimatta yrityksen johto sanoi, että yritykset, kuten FASTag, maksuyhdyskäytävä ja myyntipiste, eivät tule näkemään suuria häiriöitä. Vaikka lompakko on suosittu, sen vaikutus tavaran bruttoarvoon ei ole merkittävä.

”Paytmin puolesta tämä on enemmän vauhtia, mutta uskomme pankkien kumppanuuteen ja voimme nähdä saman lähipäivinä”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit