”Suuntamaton kokonaisuus”: BJP vastustaa INTIA-blokkia, kun Mamata ilmoittaa lähtevänsä yksin Länsi-Bengaliin – Intia-uutiset

'Directionless entity': BJP slams INDIA bloc as Mamata announces to go solo in West Bengal

Mamata Banerjeen päätös lähteä yksin tulevissa Lok Sabhan vaaleissa ja hänen väitetty eronsa Länsi-Bengalin kongressista, joka ilmoitti vain muutama tunti sitten, on ollut merkittävä isku INTIA-blokille.

BJP, Intian ensisijainen oppositio Lok Sabhan vaaleissa, otti pisteen ja kutsui INDIA-liittoumaa ”suunnattomaksi kokonaisuudeksi”, jolla ei ole johtajuutta ja ideologiaa. Sukanta Majumdar, Länsi-Bengalin BJP:n presidentti, totesi: ”INTIA-liitto on sellainen vene, jota kukaan ei ohjaa. Sillä ei ole johtajaa eikä ideologiaa…”

”En voi kuvitella INTIA-blokkia ilman Mamata Banerjeetä”, kongressi sanoo TMC:n solmiessa siteet

Puhuessaan ANI:lle Majumdar sanoi: ”Tämä liitto on luonnoton eikä poliittisesti elinkelpoinen, koska Länsi-Bengalissa kongressi ja CPM taistelevat Mamata Banerjeeta vastaan. Vähän aikaa sitten Panchayat-vaaleissa TMC:n työntekijät löivät kongressin ja CPM:n.

Hän totesi, että huolimatta sydämellisistä siteistä kolmen puolueen ylimpien johtajien välillä maanpinnan tasolla vallitsi jyrkkä kontrasti.

”Jos olisit ajatellut, että Rahul Gandhin, Sonia Gandhin, Mamata Banerjeen ja Sitaram Yechurin kanssa teetä yhdessä, liitto olisi vahva ja kentällä olevat työntekijät joutuisivat roskiin ja äänestäisivät TMC:tä, sitä ei olisi tapahtunut. Mamata Banerjee tuntee pohjaraportin, ja osavaltion CPM ja osavaltion kongressi vastustivat sitä”, hän lisäsi.

TMC:n jälkeen AAP sanoo, ettei Punjabin kongressin kanssa ole liittoa, vaan se lähtee yksin vuoden 2024 Lok Sabhan vaaleissa

Sillä välin Karnataka BJP:n johtaja R Ashok toivotti tervetulleeksi Mamata Banerjeen kannan ja väitti, että kongressilta puuttuu osavaltiojohtaja Länsi-Bengalissa, mikä tekee siitä tehottoman (”nalayak” -puolueen). ”Olen tervetullut Mamata Banerjeen osastolle. Kongressi on ”nalayak”-puolue. Länsi-Bengalissa ei ole kongressin johtajaa, mikä tarkoittaa, että se on ”nalayak”-puolue”, R Ashok sanoi toimittajille.

Korostaessaan liittouman murtumia Ashok huomautti: ”Nitish Kumar on yhden askeleen päässä. Akhilesh Yadav on jo poissa. He tulivat liittoutumaan Bengalurussa. Mielestäni heillä oli paras tapaaminen ja paras biriyani. Luulen, että Mamata Banerjeen näkemys tulee kaikumaan kaikkialla Intiassa.

Epätoivo ja tekopyhyys’: Kongressi vastustaa BJP:tä Bharat Ratnasta Karpoori Thakurille

Toisaalta ylistäessään Länsi-Bengalin CM:tä Shiv Sena (UBT) MLA Aaditya Thackeray, joka kuuluu INTIA-blokkiin, sanoi, että Mamata Banerjee taistelee kuin tiikeri Bengalissa, ja hänen taistelullaan on suuri merkitys. ”Olen saanut tiedon mediasta, mutta katsokaa mitä Mamata ji on sanonut, Mamata ji taistelee kuin tiikeri Bengalissa, hänen taistelunsa Länsi-Bengalissa on erittäin tärkeää”, Thackeray mainitsi.

Tämän lisäksi NCP:n kansanedustaja Supriya Sule ilmaisi luottamuksensa siihen, että liitto on yhtenäinen ja kilpailee yhdessä vuoden 2024 Lok Sabhan vaaleissa. ”Hän on meidän didimme, ja me rakastamme ja kunnioitamme häntä. Allianssi (INTIA) on yhtenäinen, ja me kaikki taistelemme yhdessä. Liitolle ei tule tappiota. Jokaisessa osavaltiossa malli on erilainen. Liitossa ei ole sisätaistelua. Keskustelemme usein, Sule sanoi.

Aiemmin keskiviikkona Länsi-Bengalin pääministeri ja Trinamool Congressin (TMC) supremo sanoi, että hänen puolueensa kilpailee vaaleissa yksin Bengalissa. ”Minulla ei ollut keskustelua kongressipuolueen kanssa. Olen aina sanonut, että Bengalissa taistelemme yksin. En ole huolissani siitä, mitä maassa tehdään, mutta olemme maallinen puolue ja Bengalissa yksin kukistamme BJP:n. Olen osa INDIA-liittoumaa”, CM sanoi.

Samankaltaiset artikkelit