RBI nyökkäsi kauppiaan perehdyttämiselle – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI,

Hankittuaan maksujen yhdistämislisenssit Reserve Bank of Indialta (RBI) suuret toimijat keskittyvät nyt lisäämään kauppiaita alustoillaan tarjoamalla erilaisia ​​tuotteita ja palveluita.

”Julkaisemme varmasti joitain erikoistarjouksia alustalle tuleville uusille kauppiaille”, sanoi Harshil Mathur, RazorPayn toimitusjohtaja ja toinen perustaja. Whatsapp-maksut yrityksille ja monikanavaisten maksujen hyväksyminen ovat yhtiön keskeisiä painopistealueita, hän lisäsi.

Aiemmin tällä viikolla RBI myönsi lopullisen hyväksyntänsä useille tahoille, mikä antoi heille mahdollisuuden saada uusia kauppiaita. RBI:n siirto lopetti näiden yksiköiden yhden vuoden odotuksen. Keskuspankki oli joulukuussa 2022 pyytänyt alustat, jotka ovat saaneet periaatteelliset hyväksynnät maksujen yhdistämistoimilupien myöntämiseen, lopettamaan uusien kauppiaiden ottaminen mukaan, kunnes lisäraportit ja tarkastusasiakirjat on toimitettu.

RazorPayn lisäksi Cashfree Payments ja EnKash olivat yrityksiä, jotka saivat keskuspankin nyökkäyksen. Nämä entiteetit voivat nyt saada uusia kauppiaita alustoilleen.

”Strategioimme ja organisoimme aktiivisesti tiimiämme hyödyntääksemme tätä nousevaa liiketoimintasegmenttiä. Meillä on jatkuvaa yhteistyötä 12 eri pankkikumppanin kanssa heidän yritysasiakkailleen”, sanoo Yadvendra Tyagi, EnKashin perustaja. Tyagi sanoi, että lisenssi antaa yritykselle mahdollisuuden tarjota kattavan moduulipaketin, mukaan lukien kokoelmamoduulin.

RBI:n maaliskuuta 2020 koskevien ohjeiden mukaan maksujen kerääjillä on oltava hallituksen hyväksymä käytäntö kauppiaiden hankkimiseksi. Ohjeissa viitataan maksujen yhdistäjiin kokonaisuuksiksi, jotka auttavat verkkokauppasivustoja ja kauppiaita ottamaan vastaan ​​maksuvälineitä asiakkailta heidän tapahtumiinsa ilman, että kauppiaiden tarvitsee luoda omaa maksurajapintaa.

Erikseen maksuyhdyskäytävät ovat kokonaisuuksia, jotka tarjoavat teknistä infrastruktuuria online-maksutapahtuman reitittämiseksi ja käsittelyn helpottamiseksi. Ohjeissa määrätään, että maksuyhdyskäytävien on hankittava aggregaattorilisenssi hankkiakseen kauppiaita ja tarjotakseen digitaalisia maksuratkaisuja.

Ennen rajoituksia RazorPay ja Cashfree Payments muodostivat leijonanosan uusista kauppiaista. ”Lähes 20 000 yritystä on jonossa ja jotka ovat eri vaiheissa KYC:n ja muiden muodollisuuksien suorittamisessa. Kahdeksantuhatta (kauppiasta) on ehdottoman valmiita ja KYC-yhteensopivia”, sanoo Reeju Datta, yksi Cashfree Paymentsin perustajista. ”Keskitymme siis jonon tyhjentämiseen, auttamaan kauppiaita aloittamaan livenä mahdollisimman pian ja täyttämään liittymisvaatimukset.”

Cashfreen nykyinen kauppiaskanta on 300 000 ja yritys saa noin 30 000 liidettä kuukaudessa. Yritys käsitteli maksuja 40 miljardia dollaria vuosina 2022-23 ja aikoo kaksinkertaistaa sen kuluvalla tilikaudella.

Asiantuntijat sanovat, että maksuyritysten on voitettava markkinaosuus tarjoamalla käyttäjilleen ylivertaista maksukokemusta, ja niillä on vankka hallinto, turvallisuus, petostentorjunta ja riskienhallinta, jotta huijarit voivat vähentää alustojensa väärinkäytösten riskiä.

”Digitaalisten maksujen teknologiapino on erittäin helppokäyttöinen mittakaavaetujen ja valikoiman eduille. Tärkeimmät seurattavat mittarit olisivat sen palvelemien kauppiaiden lukumäärä ja sen käsittelemien maksujen määrä ja arvo”, sanoi Rohan Lakhaiyar, Grant Thornton Bharatin kumppani.

Samankaltaiset artikkelit