Sovereign Gold Bond -erä avataan maanantaina: Osta ja pidä kahdeksan vuotta, niin saat alhaisen riskin, verovapaata tuottoa

Gold Bond

KUN MERKITÄÄ seuraavan valtion kultalainojen (SGBs) erän, joka on avoinna 18.–22. joulukuuta, sijoittajien tulisi harkita sijoittamista näihin joukkovelkakirjoihin ja sitoutua kahdeksan vuoden ajaksi verovapaan tuoton saamiseksi. Emissiohinta on kiinteä 6 199 kultagrammaa kohden, ja sijoittajat saavat 50 euron alennuksen verkko-ostoksista digitaalisten maksujen kautta. Tämän tilikauden viimeinen erä on avoinna 12. helmikuuta – 16. helmikuuta.

Viimeaikaisen makrotalouden kehityksen vuoksi kulta pysyy ensisijaisena omaisuusluokkana ja houkuttelee edelleen sijoituksia todistetusti suojauksena muita omaisuusluokkia vastaan, sanovat asiantuntijat. Yksityishenkilöiden tulisi ostaa nämä joukkovelkakirjat kussakin erässä, mikä muistuttaa sijoittamista systemaattiseen sijoitussuunnitelmaan (SIP). Joukkovelkakirjalainoissa on valtiontakaus pääsijoitukselle. Yhdistettynä SIP:n kaltaiseen strategiaan SGB:t tarjoavat kurinalaisen ja verotehokkaan tavan sijoittaa jalometalliin.

Houkutteleva vaihtoehto
Joukkovelkakirjalainoista maksetaan vuosittain 2,5 % korkoa ja korko maksetaan puolen vuoden välein ja viimeinen korko maksetaan pääoman kanssa. Minimisijoituksen määrä on yksi gramma ja enimmäisraja tilikaudella on neljä kiloa yksityishenkilöille/HUF ja 20 kiloa trusteille. SGB:stä ansaittua korkoa verotetaan yksilön sovellettavan verokannan mukaan, aivan kuten tavallisia korkokuitteja. Jos ne myydään jälkimarkkinoilla, myyntivoitot realisoituvat markkinahintaan.

Sijoittajan on säilytettävä joukkovelkakirjat kahdeksan vuotta ja hänellä on viidennestä vuodesta alkaen irtautumisoikeus, jonka voi käyttää koronmaksupäivinä. Hallitus oli käynnistänyt SGB:t korvaamaan fyysiseen kultaan sijoittamista ja maan kullan tuontilaskujen vähentämistä. RBI laskee liikkeeseen näitä joukkovelkakirjoja useissa erissä ympäri vuoden, ja sijoittajat voivat myös ostaa joukkovelkakirjoja jälkimarkkinoilta. Tähän mennessä hallitus on laskenut liikkeeseen 65 SGB-erää ja jäljellä oleva varasto on noin 120 tonnia kultaa, mikä vastaa 57 000 miljoonan investointien arvoa.

Sijoittaja voi ostaa SGB:itä digitaalisesti suunniteltujen liikepankkien, pankkikonttoreiden, nimettyjen postitoimistojen, kansallisen pörssin ja Bombayn pörssin verkkosivustojen kautta. Sijoittajien, jotka haluavat ostaa SGB:itä jälkimarkkinoilta, tulisi tarkistaa hinnat, koska tämän omaisuuden vaihtojen likviditeetti on alhainen.

GoldenPin toimitusjohtaja Abhijit Roy sanoo, että SGB:t ovat houkutteleva vaihtoehto sijoittajille, jotka haluavat sisällyttää kultaa salkkuihinsa ja parantaa samalla sijoitusstrategiansa ennustettavuutta. ”SGB:t tarjoavat kiinteän 2,5 % vuotuisen korkotuoton, mikä parantaa kokonaistuottoa, toimii luotettavana tulonlähteenä ja tuottaa lähes 20 % tuottoa kahdeksan vuoden aikana”, hän sanoo ja lisää, että toinen suuri hyöty, joka voi johtaa Suuremmissa verojen jälkeisissä palautuksissa SGB:n haltijoille on luovutusvoittoverovapautus erääntyessä.

Samoin Harshad Chetanwala, yksi MyWealth-Growth.comin perustajista, sanoo, että yksilöiden tulisi sijoittaa SGB-rahastoihin, koska ne ovat yksi parhaista tavoista ansaita korkeampaa tuottoa kultasijoituksille.

Optimaalinen valotus
Optimaalisen kullan sijoituksen yksilön kokonaissalkkuun määräävät hänen riskinsietokykynsä ja sijoitustavoitteensa. ”Suositeltu vaihteluväli konservatiivisille sijoittajille, joilla on pienempi riskinsietokyky, voi olla 5-10 % salkusta. Toisaalta riskejä välttelevät sijoittajat voivat valita suuremman osuuden, kuten 15-20 % tai jopa enemmän”, Roy sanoo.
Fyysiseen kultaan sijoittamisesta aiheutuu sellaisia ​​kustannuksia kuin latauksen ja varastoinnin tekeminen ja jopa hukkamaksu, kun se myydään. Jopa kulta-ETF:ien kulusuhde on noin 1 %. Lisäksi sekä fyysisessä että kultaisessa ETF:ssä sijoittajat eivät ansaitse säännöllistä tuottoa. SGB-sijoittaminen voi auttaa sijoittajia monipuolistamaan salkkuaan, ansaitsemaan säännöllistä tuottoa, saamaan metallin arvonnousun ja jopa hyötymään veroeduista.

Samankaltaiset artikkelit