Akshaya Tritiya 2024: Kultakorut vai digitaalinen kulta – mikä on paras valinta?

Akshaya Tritiya 2024: Gold jewellery or digital gold - which is the best choice?

Akshaya Tritiya 2024: Akshaya Tritiya, hindu- ja jainyhteisöjen merkittävä kevätjuhla, vietetään tänään kaikkialla maassa. Arvoomaisuuden, kuten kullan, ostamisella tänä päivänä on kulttuurinen merkitys. Perinteisesti ihmiset ovat ostaneet fyysistä kultaa Akshaya Tritiyasta joka vuosi, mutta vuosi vuodelta, erityisesti uusien kultasijoittamisen tapojen saapuessa, tämä kuvio on hieman muuttunut.

Koska perinteisten kultakorujen ja -kolikoiden lisäksi on saatavilla useita kullan sijoitusvaihtoehtoja, yhä useammat ihmiset ovat alkaneet tutkia sijoitusvaihtoehtoja tuotteisiin, kuten valtion kultaobligaatioihin (SGB), kulta-ETF:iin, kultarahastoihin jne. Tässä on joitain tekijöitä, joihin ihmiset vaikuttavat. Aurmin (omaisuudensuojayritys) perustajan Ganesh Balakrishnanin mukaan kannattaa harkita päättäessään ostaa fyysistä kultaa korujen tai kolikoiden muodossa ja sijoittaa digitaaliseen kultaan.

Digitaalinen vs fyysinen kullan ostaminen – tekijät on otettava huomioon

Joitakin tekijöitä, jotka on otettava huomioon päätettäessä digitaalisten ja perinteisten kultakorujen ostamisesta, ovat niiden käyttötarkoitus – sijoituksena, hyödykkeenä ja lahjana, hän sanoi.

Digitaalisen kullan ostaminen on puhtaasti investointipäätös, fyysisten kultakorujen ostaminen menee pidemmälle kuin investointi.

Perinteisiä kultakoruja voidaan käyttää myös erikoistilaisuuksien koristeina. Kultakorut ovat mielekäs lahja läheisillesi, varsinkin kun ne lahjoitetaan Akshaya Tritiyalla.

”Myös perheen tavat ja perinteet ovat tärkeitä huomioitavia tekijöitä. Monilla intialaisilla kotitalouksilla on perheen perinne ostaa koruja Akshaya Tritiyasta, jossa äidit ja tyttäret käyvät yhdessä kaupassa. Kaikki perheenjäsenet vaalivat sitä iloista kokemusta, joka yhdistää perheen, Balakrishnan sanoi.

Kullan nykyinen taloustilanne ja markkinatrendit

Hän sanoi, että nykyinen taloudellinen ilmapiiri on epävarma, koska kehittyneet maat ovat siirtymässä taloudelliseen lamaan, vaikuttavatko nykyinen taloustilanne ja markkinatrendit päätöksentekoprosessiin henkilöille, jotka haluavat joko ostaa kultakoruja tai sijoittaa digitaaliseen kultaan Akshaya Tritiyassa. , ja konfliktit eri puolilla maailmaa vaikuttavat julkisiin markkinoihin.

Tällaisessa ympäristössä kullan ostaminen on turvallinen sijoitusvaihtoehto, ja tämä näkyy viime aikojen kaikkien aikojen korkeimmassa kullan hinnassa, hän lisäsi.

”Digitaalisella kullalla on korkeampi likviditeetti kuin fyysisellä kullalla, ja siksi ihmisten oman taloudellisen tilanteen pitäisi sanella ostopäätös. Jos he tarvitsevat likviditeettiä lähitulevaisuudessa, digitaalisen kullan ostaminen on hyvä vaihtoehto. Jos he sijoittavat pitkällä aikavälillä, fyysinen kulta voi olla suositeltava vaihtoehto”, Balakrishnan selitti.

Digitaalisen kullan edut ja haitat

Jakaessaan ajatuksiaan pitkän aikavälin sijoitusperspektiivistä, hän korosti mahdollisia etuja ja haittoja, joita digitaalisen kullan valinnassa on perinteisiin kultakoruihin verrattuna Akshaya Tritiyalla.

Sekä digitaalisella että perinteisellä kullalla on omat ainutlaatuiset etunsa ja haittansa. Kullan arvon nousu on sama riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset.

”Digitaalinen kulta tarjoaa parempaa likviditeettiä aina tarvittaessa. Pitkällä aikavälillä fyysinen kulta on houkutteleva vaihtoehto, sillä perinteiset korut voivat olla perheenjäsenten säännöllisesti käytössä ja ne voidaan myös siirtää perintönä”, Ganesh Balakrishnan sanoi.

Kultakorujen ja digitaalisten kulta-asiakirjojen, kuten pankkilokeroiden ja kotikassakaapin, turvalliseen säilytykseen on olemassa väyliä, hän sanoi ja lisäsi, että pankkikaapeista on kuitenkin huomattava pula, sillä 6 000 000 kaappia on saatavilla 6 miljoonalle intialaiselle, joilla on kultaa. turvattava omaisuus.

Samankaltaiset artikkelit