Sijoitus kypsynyt: Pitäisikö sinun sijoittaa uudelleen vai vetäytyä?

Amrit bharat (1)

Suurin osa sijoituksista erääntyy pitkän ajan kuluttua, ja niiden erääntymisen jälkeen pyrimme hyödyntämään varat tarpeidemme mukaisesti. Joillakin ihmisillä ei kuitenkaan usein ole aavistustakaan, mitä tehdä erääntyneelle summalle, varsinkin kun heillä ei ole välitöntä taloudellista tarvetta.

Päätös siitä, vedetäänkö pois kypsyneet sijoitukset vai sijoitetaanko ne uudelleen, vaatii huolellista harkintaa useiden tekijöiden perusteella. Tutkitaanpa tämän päätöksen tekemiseen liittyviä strategioita ja näkökohtia.

Sijoituksen erääntyminen tarkoittaa, että sijoituksen alkuperäinen määräaika tai sovittu aika on päättynyt. Se on ratkaiseva vaihe, jossa sinun on tehtävä tietoinen päätös siitä, mitä tehdä varoilla. Nämä sijoitukset voivat olla eri muodoissa, kuten kiinteät talletukset, joukkovelkakirjat tai jopa osakkeet. Useita tekijöitä on punnittava ennen kuin päätetään, sijoittaako se uudelleen vai nostaako se:

Arvioi nykyiset taloudelliset tavoitteesi. Tavoitteletko pitkän aikavälin kasvua, välitöntä tuottoa tai vakautta? Tutki käytettävissä olevia sijoitusvaihtoehtoja. Onko olemassa parempia mahdollisuuksia kuin mitä sinulla oli aiemmin?

Analysoi Intian taloudellista ja markkinatilannetta. Harkitse korkoja, inflaatiota ja yleistä markkinoiden vakautta.

Määritä riskinhalusi. Oletko tyytyväinen korkean riskin ja korkean tuoton sijoituksiin vai pidätkö konservatiivisemmasta lähestymistavasta?

Arvioi luopumisen tai uudelleensijoittamisen verovaikutukset. Ota yhteyttä talousneuvojaan ymmärtääksesi veroseuraamukset.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Sijoittamispaikkaa valittaessa on ratkaisevan tärkeää kohdistaa riskinsietokykysi tuotteeseen liittyviin riskeihin. Tietyt sijoitukset sisältävät suuremman riskin, mutta tarjoavat mahdollisuuden suurempaan inflaatiokorjattuun tuottoon pitkällä aikavälillä, kun taas toiset, joiden riskit ovat alhaisemmat, voivat tuottaa suhteellisen pienempää tuottoa. Riskiprofiilisi sovittaminen sijoitustavan luonteeseen auttaa optimoimaan tasapainon mahdollisten tuottojen ja sen riskitason välillä, johon olet tyytyväinen.”

On välttämätöntä säätää sijoituksiasi taloudellisten tavoitteiden perusteella, jotta saat parhaan hyödyn rahoistasi. Esimerkiksi hajauttaminen on erittäin suositeltavaa, jotta rahasi kasvavat ajan myötä. Voit tutustua erilaisiin sijoitusvaihtoehtoihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, kiinteistöihin tai valtion järjestelmiin monipuolistaaksesi salkkuasi.

Tee perusteellista tutkimusta markkinatrendeistä, kasvupotentiaalia osoittavista sektoreista ja vakaista sijoitusinstrumenteista. Jotkut sijoitustavat tarjoavat veroetuja. Harkitse näitä vaihtoehtoja verovelvoitteiden optimoimiseksi.

Käytä tilaisuutta hyväksesi ja arvioi taloudelliset tavoitteesi uudelleen. Selvitä, ovatko tavoitteesi muuttuneet ja kohdista sijoitusstrategiasi sen mukaisesti.

Jos sinulla ei ole sellaista, harkitse osan erääntyneistä varoista syrjään hätärahastoksi odottamattomia kuluja varten.

Jos sinulla on korkeakorkoisia velkoja, harkitse joidenkin erääntyneiden varojen käyttämistä niiden maksamiseen, varsinkin jos uudelleensijoittamisen tuotto ei ole suurempi kuin velkojen korko.

Shetty lisää: ”Välittömän välttämättömyyden puuttuessa on välttämätöntä harkita uudelleensijoittamista rahoitusinstrumentteihin, jotka tarjoavat tuoton halutun maturiteetin mukaan. Rahaston koosta riippuu, suunnataanko varoja lasten koulutukseen, häihin, kodin remonttiin tai kiinteistöparannuksiin. Investointien ja tavoitteiden räätälöiminen mahdollistaa räätälöidyn lähestymistavan.”

Päätös, sijoittaako erääntyneet varat uudelleen vai nostaako ne, edellyttää useiden tekijöiden kattavaa arviointia. Päätöksesi tulee olla nykyisten taloudellisten tavoitteidesi, riskinsietokykysi ja käytettävissä olevien sijoitusmahdollisuuksien mukainen. Lopulta paras strategia riippuu yksilöllisistä olosuhteistasi ja tavoitteistasi.

Samankaltaiset artikkelit