Shriram Housing Fin -myynnin odotetaan valmistuvan 6 kuukaudessa: Revankar – Pankki- ja rahoitusuutisia

Shriram Finance

Shriram Finance odottaa tytäryhtiön Shriram Housing Financen myynnin toteutuvan seuraavan kuuden kuukauden aikana.

”Haluaisimme sen valmistuvan huomenna, mutta tyypillinen aikajana on kuusi kuukautta. Tavoitteena on (saada se päätökseen) maaliskuuhun mennessä, Shriram Financen varapuheenjohtaja Umesh Revankar sanoi.

Shriram Financen hallitus hyväksyi maanantaina asuntorahoituksen tytäryhtiön myynnin Warburg Pincusille 4 630 miljoonalla rupialla, mikä teki siitä suurimman kaupan kohtuuhintaisten asuntojen segmentissä. Kaupan arvo on noin 3,3-kertainen kirjanpitoon.

Warburg Pincus ostaa osuuden tytäryhtiönsä Mango Crest Investmentin kautta. Kun kauppa on saatu päätökseen, pääomasijoitusyhtiö sijoittaa asuntorahoitusyhtiöön 1 000 miljoonaa rupiaa.

”Periaatteessa asuntorahoituksen suhteen pitää olla erikoistunut ja keskittyä yhteen. Shriram Housing Financen johdolla on myös erittäin mukava olla tekemisissä yhden sijoittajan kanssa”, hän sanoi ja selitti yhtiön perusteita valita täydellinen osuuden myynti osittaisen myynnin sijaan.

Shriram Financen hallinnoimat varat olivat 2,2 biljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta. Markkiin hyötyajoneuvojen lainasegmentti muodostaa lähes 48 % yhtiön lainakannasta. Yhtiö keskittyy jatkossakin muihin avainsegmentteihin, kuten kultalainoihin, kaksipyöräisiin lainoihin sekä lainoihin mikro-, pienille ja keskisuurille yrityksille (MSME).

Lisäksi yhtiö odottaa Intian keskuspankin hyväksyntää omaisuuden jälleenrakennusyrityksen perustamiselle ja odottaa saavansa lisenssin pian.

Shriram Housing Finance keskittyy puolestaan ​​kasvattamaan lainakantansa 20 000 miljoonaan rupiaan vuoden 2024–2025 loppuun mennessä nykyisestä 13 762 miljoonasta rupiasta. Yhtiö jatkaa investointeja jakeluverkostonsa laajentamiseen keskeisissä osavaltioissa.

”Warburgin lähestymistapa koko kohtuuhintaiseen asuntoon on, että he tukevat joukkuetta sellaisena kuin se nyt on. Ymmärrän, että he eivät puutu yrityksen ydinstrategiaan”, Shriram Housing Financen toimitusjohtaja Ravi Subramanian sanoi ja lisäsi, että tämä pääomasijoitusyhtiön lähestymistapa on ”lohduttava”.

Yhtiö aikoo käyttää 1 000 miljoonan ruplan lisäpääomaa nykyisen liiketoimintansa kasvattamiseen. Sen tavoitteena on maksaa 8 500–9 000 miljoonaa rupiaa vuodessa.

Lisäksi yhtiö aikoo lainata 8 000-9 000 rupian velkaa kuluvalla tilikaudella pankkilainojen, todistusten kauttakulujen, suorien luovutustapahtumien, yhteislainauksen ja velkapapereiden liikkeeseenlaskun kautta. Yhtiö tavoittelee 2,75-3,0 prosentin pääoman tuottoa ja 16-19 prosentin oman pääoman tuottoa 31. maaliskuuta mennessä.

Yhtiö työstää erikseen uusia liiketoimintoja, kuten mikrolainaa omaisuutta vastaan ​​ja hyväksyttyä projektirahoitusta.

”On uusia aloitteita, joita haluamme kehittää ja jotka tarvitsevat uusia ihmisiä, uusia investointeja. Se kestää kolmesta kuuteen kuukautta. Nämä aloitteet tuovat minulle tuloksia kahden vuoden kuluttua. Investoimme niihin hitaasti ja tasaisesti, Subramanian sanoi.

Samankaltaiset artikkelit