Grihum Housing odottaa vakuutusten jakeluluvan maaliskuuhun mennessä

insurance,

Grihum Housing Finance, joka tunnettiin aiemmin nimellä Poonawalla Housing Finance, on hakenut Intian Insurance Regulatory Development Authorityltä yritysagenttilisenssiä, joka auttaa monipuolistamaan tuotetarjontaa ja ansaitsemaan palkkiotuottoja. Yhtiö odottaa saavansa luvan maaliskuuhun mennessä.

”Odotamme (Irdai) lupaa. Ottaen huomioon asuntolainoissa vallitsevan syvän lainanottajan ja lainanantajan välisen suhteen, kykymme helpottaa vakuuttamista on syvällinen, mikäli saamme yritysagentin toimiluvan”, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Manish Jaiswal sanoi.

Tällä hetkellä hallinnoitavat varat ovat 7 500 miljoonaa rupiaa, ja se palvelee yli 75 000 asiakasta. Noin 62 % sen asiakkaista kuuluu itsenäisiin ammatinharjoittajiin. Tämän luokan lainojen keskimääräinen lippukoko on Rs 10-11 lakh. Laina-arvosuhde on 60-65 %.

Tällä hetkellä yritys maksaa kuukausittain noin 300 miljoonaa euroa. Se päättää nykyisen verotuksen 3 000 miljoonan ruplan maksuilla.

Asuntolainat muodostavat 70 % yhtiön lainakannasta. Kiinteistölaina ja muu kuin asuntolaina muodostavat loput 30 %.

”Emme halua jahdata AUM:a ja siksi tehdä suurempia lippukokoja… Olemme keskittyneet saamaan aitoa vaikutusta alalle”, Jaiswal sanoi ja lisäsi, että kohtuuhintaisten talojen kysyntä on pysynyt vahvana.

Yhtiö aikoo kaksinkertaistaa AUM-arvonsa seuraavan kolmen vuoden aikana. Maksut kasvavat seuraavan tilikauden aikana noin 30-35 % vuodessa.

Kasvutavoite huomioon ottaen se lainaa seuraavan tilikauden aikana 2 500-2 600 miljoonaa ruplaa lisää.

Grihum Housing työskentelee erikseen myös National Housing Bankin kanssa perustaakseen asuntolainavakuudellisen arvopaperialustan, jossa asuntorahoitusyhtiöt myyvät lainapooleja. Tämä tarjoaa asuntorahoittajille vaihtoehtoisen rahoituslähteen.

”Tämä on valtava laukaus alalle. Kuulemamme perusteella olemme toiveikkaita, että se ei voisi olla kaukana”, Jaiswal sanoi ja lisäsi, että tässä tilassa saattaa tapahtua positiivista kehitystä seuraavan kuuden kuukauden aikana.

Tiistaina emo-TPG ilmoitti päätöksestään nimetä Poonawalla Housing Finance uudelleen nimellä Grihum Housing Finance.

Heinäkuussa globaali vaihtoehtoisen omaisuudenhoitoyhtiö sai päätökseen 99,02 %:n osuuden asuntorahoitusyhtiöstä Poonawalla Fincorpilta tytäryhtiön TPG Capital Asian kautta. Osto tehtiin 3 900 miljoonan ruplan arvosta ennen rahallista arvostusta. Sopimuksen mukaan TPG suostui myös lisäämään jopa 1 000 miljoonan ruplaa lisäpääomaa kasvun tukemiseksi.
3,5-kertaisella hinnalla kauppa on kohtuuhintaisten asuntojen segmentin suurin.

Samankaltaiset artikkelit