SGB ​​2023-24 Series II: Sijoita kultaan verkossa yli 100 rupiaa/gramma alennuksella; tarkista viimeinen päivämäärä

sovereign gold bond

Vaikka 24 karaatin kullan kotimainen hinta kaupungeissa on nykyään noin 6 000 rupiaa, kultaan investoinnista tällä festivaalikaudella kiinnostuneilla on mahdollisuus tehdä se tästä päivästä alkaen alennuksella SGB:n (Sovereign Gold Bonds) kautta.

Hallitus on vahvistanut valtion kultalainojen 2023-2024 (Series II) hinnan 5923 rupiaksi.

Lisäksi SGB:n online-tilauksesta tarjotaan 50 Rs:n lisäalennus, mikä nostaa SGB:n online-hinnan 5873 rupiaan, mikä on yli 100 rupiaa vähemmän kuin kullan kotimainen vähittäismyyntihinta nykyään eri kaupungeissa. (Tarkista kaupunkikohtaiset kullan hinnat täältä).

”Intian hallitus on Intian keskuspankin kanssa neuvotellen päättänyt sallia 50 ₹ (vain 50 rupiaa) alennuksen emissiohinnasta grammaa kohden niille sijoittajille, jotka hakevat verkossa ja maksu suoritetaan digitaalisessa muodossa. Tällaisille sijoittajille Gold Bondin emissiohinta on 5 873 ₹ (vain viisituhatta kahdeksansataa seitsemänkymmentäkolme rupiaa) kultagrammaa kohden”, valtiovarainministeriö sanoi lausunnossaan.

Sovereign Gold Bonds 2023-24 (Series II) on avoinna merkittäväksi tästä päivästä 15.9.2023 asti.

Miksi sinun pitäisi ostaa SGB: tä?

SGB:tä pidetään turvallisempana ja tehokkaampana tapana sijoittaa kultaan. Jos olet kiinnostunut ostamaan kultaa pitkäaikaisena sijoituksena, SGB on sinulle parempi vaihtoehto kuin fyysisen kullan ostaminen korujen tai kolikoiden muodossa.

SGB:t eivät ainoastaan ​​anna 2,5 prosentin vuotuista tuottoa, vaan myös antavat ostajille mahdollisuuden myydä joukkovelkakirjat eräpäivänä senhetkiseen markkinahintaan.

SGB:n juoksuaika on 8 vuotta ja mahdollisuus lunastaa ennenaikaisesti viidennen vuoden jälkeen koronmaksupäivänä.

”Sijoittajalle maksetaan kiinteä 2,50 prosentin vuosikorko, joka maksetaan puolivuosittain nimellisarvosta”, RBI sanoo.

”Lunastushinta on Intian rupia, joka perustuu IBJA Ltd:n julkaisemaan kolmen edellisen työpäivän 999 puhtauden kullan päätöshinnan yksinkertaiseen keskiarvoon”, se lisää.

Voit ostaa vähintään 1 gramman kultaa SGB:n kautta. Yksityishenkilöt voivat ostaa enintään 4 kg kultaa SGB:n kautta ja HUF, kun taas säätiöt ja vastaavat yhteisöt voivat ostaa jopa 20 kg kultaa tämän järjestelmän kautta.

Mistä ostaa?

SGB:tä voi ostaa Scheduled Commercial -pankkien (paitsi pienet rahoituspankit, maksupankit ja alueelliset maaseutupankit), Stock Holding Corporation of India Limitedin (SHCIL), Clearing Corporation of India Limitedin (CCIL), nimettyjen postitoimistojen ja tunnustettujen pörssien kautta. , National Stock Exchange of India Limited ja Bombay Stock Exchange Limited, joko suoraan tai edustajien kautta.

Samankaltaiset artikkelit