Sijoitusrahastostrategia: Parhaan ajan löytäminen vs. sijoittamisen pysyminen – Tutkimus paljastaa, mikä voi toimia paremmin

SIP strategy

Väsymys löytää paras aika ostaa tai myydä rahasto on todennäköisesti turhaa. Morningstarin tutkimuksen mukaan suurimman osan ajasta jopa paremmin tuottavat rahastot periaatteessa seuraavat tai jäljittävät indeksiä.

”Olemme pitkään puhuneet pitkän aikavälin hyödyistä sijoittamisesta epävakaaseen omaisuusluokkaan, kuten osakkeisiin, ja todella tärkeää on ”aika markkinoilla” eikä ”markkinoiden ajoitus”. Pitkällä aikavälillä osakemarkkinoiden parempi tuotto käteiseen verrattuna tiivistyy vain muutamaan kriittiseen kuukauteen. Älä unohda niitä kuukausia, niin olet jäänyt paitsi kaikesta riskipreemiosta, jonka voit ansaita epävakaasta omaisuudesta, kuten osakkeista, kertoo tutkimuksen tekijät – Kaustubh Belapurkar, CFA ja johtaja, tutkimusjohtaja ja Melvyn Santarita, Morninstarin tutkimuspäällikkö.

Tutkimuksessa todettiin, että lokakuun 2013 ja syyskuun 2023 välisenä aikana Intian osakkeet ylittivät käteisen vain 12 kuukauden aikana – 10 % otokseen kuuluvista kuukausista.

”Jos sinulla olisi varastoja kaikki 108 kuukautta lukuun ottamatta niitä 12 kuukautta, joita kutsumme ”kriittisiksi kuukausiksi”, termi, jonka määrittelemme tarkemmin myöhemmin, et olisi lyönyt käteistä”, tutkijat sanovat.

Lisäksi keskimäärin alle 4,2 % kuukausista muodostaa intialaisten aktiivisesti hoidettujen hajautettujen osakerahastojen paremman tuoton suhteessa vertailuindeksiin.

”Aktiivinen johtaminen näyttää noudattavan samaa dynamiikkaa kuin markkinat kokonaisuudessaan. On siis luonnollista, että aktiivisesti hoidettujen rahastojen oston ja myynnin vaikutukset ovat samat kuin kokonaisten markkinoiden ajoittamisen”, tutkijat sanovat.

Huhtikuussa 2022 julkaistu edellinen versio tutkimuksesta osoittaa, että 10 vuoden ajanjaksolla (huhtikuu 2012 – maaliskuu 2022) Intian osakkeet ylittivät käteisen vain 11 kuukaudessa eli 9,2 prosentissa kaikista kuukausista. Samanlaisia ​​lukuja havaittiin aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa, joissa keskimäärin vain kuusi kuukautta eli 5 % kaikista kuukausista oli niiden vertailuindeksiä parempi.

Mielenkiintoista on, että tämä ei ole vain intialainen ilmiö. Morningstarin vuonna 2019 julkaisema maailmanlaajuinen tutkimus paljasti samanlaisia ​​trendejä
yhdysvaltalaisten suurten yhtiöiden osakkeet sijoituksiin vuodesta 1926 lähtien, jolloin 5 % kuukausista johtui yleisestä paremmasta tuotosta kuin käteisellä. Vastaavasti viimeisten 15 vuoden ylituotannon maailmanlaajuisessa tutkimuksessa todettiin, että 5 % kuukausista vastaa aktiivisesti hoidettujen rahastojen menestystä maailmanlaajuisesti.

Kymmenen vuoden jaksolla lokakuusta 2013 syyskuuhun 2023 kokonaismarkkinat olivat hieman parempia: Intian osakkeet ylittivät käteisen vain 12 kuukaudessa eli 10 prosentissa kaikista kuukausista.

Tutkijat suorittivat saman testin Intian aktiivisesti hallinnoimia hajautettuja osakerahastoja vastaan ​​10 vuoden ajan lokakuusta 2013 syyskuuhun 2023 selvittääkseen, koskeeko ilmiö myös heitä.

He havaitsivat, että keskimäärin intialaisten aktiivisesti hallinnoimien hajautettujen osakerahastojen parempi tuotto johtui edelleen pienemmästä osuudesta kuukausia: viisi kuukautta eli 4,2 % kaikista kuukausista, mikä on vähemmän kuin vuoden 2022 kuuden kuukauden tutkimuksessa eli 5 %. kaikista kuukausista. Tämä luku vaihtelee kuitenkin luokittain.

Mitä sijoittajien pitäisi tehdä?

Selvittäessään tutkimuksen tulosten merkitystä tutkijat sanovat, että sijoittajien ei pidä yrittää ajoittaa sijoituksia aktiivisesti hoidettaviin rahastoihin.

”Pelin nimi on pysyä sijoittuna. Aktiivisesti hoidettujen rahastojen on yhä vaikeampi voittaa vertailuindeksiä. Lisäksi niiden kuukausien määrä, jotka vaikuttavat näiden rahastojen yleiseen tulokseen verrattuna vertailuindeksiin, vähenevät”, tutkijat sanovat.

Sijoittajia voi parhaiten palvella tunnistamalla johdonmukaisesti hoidetut rahastot ja pysymällä sijoittuna.

Viimeaikaiseen tuottoon perustuva sijoittaminen voi olla haitallista, mikä johtaa kriittisten tuottokuukausien puuttumiseen sekä äskettäin sijoitetuista rahastoista että irtautuneista rahastoista.

”Jos luulet tunnistaneesi ammattitaitoisen johtajan, paras tapa toimia on ostaa tai maksaa keskimäärin rupiaa hetkestä riippumatta ja pitää rahastosta kiinni pitkiä aikoja. Ilmeinen ja ehkä jopa tärkein seuraus on, että tällaisen ohjelman noudattaminen vaatii melkoista kärsivällisyyttä”, tutkijat sanovat.

”Hyvällä johtajalla voi kestää kauan ennen kuin kriittiset kuukaudet toteutuvat. Älä siis myy ”mitä olet tehnyt hyväkseni viime aikoina” -perustelun perusteella. Viisauden evankeliumia voidaan mukauttaa aktiiviseen johtamiseen: Kukaan ei tiedä päivää tai hetkeä, jolloin menestys iskee”, he lisäävät.

Samankaltaiset artikkelit