Rupia putoaa 4 paise sulkeutuen 83,40:ssa suhteessa Yhdysvaltain dollariin, kun RBI pitää 24 vuoden inflaatioennusteensa – Market News

Indian rupee

Rupia laski 4 paisea ja päätti perjantaina 83,40:ssa Yhdysvaltain dollaria vastaan ​​sen jälkeen, kun Intian keskuspankki piti nykyisen julkisen talouden inflaatioennusteensa 5,4 prosentissa. Forex-kauppiaat sanoivat Yhdysvaltain valuutan vahvistumisen ulkomaisilla markkinoilla ja raakaöljyn elpyvän. öljyn hinta painoi myös sijoittajien mielialaa.

Pankkienvälisillä valuuttamarkkinoilla paikallinen yksikkö avautui hintaan 83,35 ja lopuksi asettui 83,40:een dollaria vastaan, mikä on 4 paisea vähemmän kuin edellisessä sulkemisessa. Torstaina rupia heikkeni 4 paisea ja päätyi 83,36:een suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Pankki piti nykyisen julkisen talouden vähittäiskaupan inflaatioennusteensa 5,4 prosentissa, mutta sanoi, että inflaatio saattaa nousta marras- ja joulukuussa elintarvikkeiden hintapaineen vuoksi. RBI:n kuvernöörin positiivinen sävy ja positiiviset kotimarkkinat voivat kuitenkin tukea rupiaa. Kuusijäseninen rahapoliittinen komitea, johon kuuluu kolme RBI:tä ja yhtä monta ulkopuolista jäsentä, päätti yksimielisesti pitää takaisinostokoron 6,5 prosentissa.

Kaikki paneelin jäsenet yhtä lukuun ottamatta äänestivät ”asuntojen peruuttamisen” säilyttämisen puolesta, mikä osoittaa, että korot voivat pysyä korkeammalla pidempään. Keskuspankki nosti talouskasvuennusteensa 7 prosenttiin 6,5 prosentista. Myös RBI korosti että ”ylikiristäminen” voi aiheuttaa myös kasvuriskejä taloudelle, ja korosti, että se ei ole merkki siitä, että poliittinen asenne olisi siirtymässä kohti neutraalia. Intian rupia suljettiin tasaisesti sen jälkeen, kun Intian keskuspankki piti ohjauskoron ennallaan markkinoiden odotusten mukaisesti, sanoi Dilip Parmar, HDFC Securitiesin tutkimusanalyytikko.

Rupia pysyi sietokykyisenä ulkoisille häiriöille paremman makroympäristön, kestävien valuuttavarantojen ja ulkomaisten rahastojen sisäänvirtojen keskellä.” Uskomme, että spot USDINR:n odotetaan vahvistuvan edelleen tulevina päivinä ja odotamme Yhdysvaltain keskuspankin päätöstä selkeän suunnan saamiseksi”, Parmar BNP Paribasin Sharekhanin tutkimusanalyytikko Anuj Choudhary totesi, että rupian odotetaan käyvän kauppaa lievästi negatiivisesti positiivisella Yhdysvaltain dollarilla ja raakaöljyn hintojen elpymisellä. voi tukea rupiaa. Kauppiaat saattavat pysyä varovaisina ennen kuin maatalouden ulkopuolinen palkkaraportti julkaistaan ​​Yhdysvaltojen kuluttajien luottamustietojen perusteella. USDINR-apothinnan odotetaan käyvän 83,10–83,70 ruplaa.

Samaan aikaan dollariindeksi, joka mittaa dollarin vahvuutta kuuden valuutan koria vastaan, kävi 0,23 prosenttia korkeammalla 103,78:ssa. Maailman öljyn vertailuindeksi Brent-raakaöljyn futuurit nousivat 2,27 prosenttia 75,73 dollariin tynnyriltä. Kotimaisilla osakemarkkinoilla Sensex nousi 303,91 pistettä eli 0,44 prosenttia ja asettui 69 825,60 pisteeseen. Nifty nousi 68,25 pistettä eli 0,33 prosenttia 20 969,40 pisteeseen. Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) olivat netto-ostajia pääomamarkkinoilla perjantaina ostaessaan osakkeita pörssitietojen mukaan 3 632,30 miljoonan ruplan arvosta.

Samankaltaiset artikkelit