RBI:n kuvernööri pyytää kaupunkien kaupunkiosuuspankeilta tiukkaa seurantaa huonojen lainojen takaisin saamiseksi

Shaktikanta Das

Reservipankin pääjohtaja Shaktikanta Das pyysi keskiviikkona kaupunkiosuuspankkeja seuraamaan tiukasti suuria NPA-lainaajia tehokkaan toipumisen varmistamiseksi, eikä naamioimaan todellista taloudellista asemaansa innovatiivisilla kirjanpitokäytännöillä.

RBI sanoi lausunnossaan, että kuvernööri piti Mumbain vyöhykkeellä valittujen suurten kaupunkiosuuspankkien (UCB) hallitusten konferenssin.

Reservipankki on aloittanut yhteistyön rahoitusjärjestelmän eri osa-alueilla toimivien säänneltyjen yksiköiden johtajien kanssa. Toukokuussa 2023 järjestettiin kaksi erillistä konferenssia julkisen sektorin pankkien ja yksityisen sektorin pankkien hallitusten johtajien kanssa.

Kuvernööri vahvisti hallituksen osallistumisen tarvetta tiukan luottoriskinhallinnan ylläpitämiseen, mukaan lukien tiukat vakuutusstandardit, tehokas seuraamusten jälkeinen seuranta, alkavan stressin oikea-aikainen tunnistaminen ja lieventäminen, suurten NPA-lainaajien tiukka seuranta tehokkaan toipumisen varmistamiseksi ja riittävien varausten ylläpitäminen.

”Hän korosti, että johtajien rooli on erittäin tärkeä tilinpäätösten eheyden ja läpinäkyvyyden varmistamisessa, ja varoitti käyttämästä innovatiivisia kirjanpitokäytäntöjä todellisen taloudellisen tilanteen naamiointiin”, keskuspankki sanoi.

Das kehotti hallituksia olemaan aktiivisempia omaisuusvastuun hallinnassa ja maksuvalmiusriskin systemaattisemman hallinnan tarpeellisuutta.

Hän korosti myös, että hallituksen rooli on keskeinen luotaessa vankka IT- ja kyberturvallisuusinfrastruktuuri sekä tarvittavien taitojen saatavuus pankkitasolla.

Hän korosti, että UCB:n johdolla tulisi olla toiminnassaan vaadittu autonomia.

RBI sanoi lisäksi, että pääjohtaja korosti, että hallinnon laatu on tärkein näkökohta yksittäisten pankkien vakauden varmistamisessa, ja kehotti UCB:n johtajia vahvistamaan edelleen hallintokäytäntöjä. muut kaupunkiosuuspankit maan muilla alueilla.

Konferenssiin osallistuivat myös apulaiskuvernöörit M Rajeshwar Rao ja Swaminathan J sekä RBI:n valvonta-, sääntely- ja täytäntöönpanoosastoja edustavat johtajat ja muut korkeat virkamiehet.

Samankaltaiset artikkelit