RBI sulkee pois Paytm Payments Bankin vastaisten toimien tarkastelun – Banking & Finance News

Paytm Payments Bank, Paytm Payments Bank RBI, RBI Paytm Payments Bank, RBI news, Paytm Payments Bank news

Intian keskuspankin kuvernööri Shaktikanta Das sanoi maanantaina, että Paytm Payments Bankille (PPB) asetettuja rajoituksia ei tarkastella säännösten rikkomisesta, koska muutos oli asiakkaiden edun mukainen.

”Teemme päätökset pitkän harkinnan ja analysoinnin jälkeen, mikä usein kestää kuukausia ja vuosia. Jos odotat päätöksen uudelleentarkastelua (PPB:tä vastaan), sanon erittäin selvästi (että), että päätöstä ei tarkisteta”, Das sanoi. ”Pöydän (PPB:n) tarkistamisesta ei ole pöydällä mitään. Kun teemme päätöksen, tutkimme kaikki edut ja haitat”, hän painotti.

Kuvernööri sanoi, että usein kysytyt kysymykset (FAQ) PPB:stä julkaistaan ​​myöhemmin viikon aikana FASTageihin, lompakkoon ja tallettajiin liittyvien asiakasongelmien käsittelemiseksi.

RBI asetti 31. tammikuuta rajoituksia PPB:lle vedoten ”jatkuvaan noudattamatta jättämiseen ja jatkuviin olennaisiin valvontaongelmiin”. RBI oli määrännyt PPB:n lopettamaan suurimman osan liiketoiminnastaan, mukaan lukien talletukset, luottotuotteet ja digitaaliset lompakot, helmikuun 29. päivään mennessä.

”Olemme antaneet kuukauden ajan, jotta asiakkaille ei tule vaikeuksia… jotta asiakkaat sopeutuvat ja siirtyvät”, Das sanoi.

Paytmia vastaan ​​antamassaan määräyksessä RBI kielsi PPB:tä tekemästä lisätalletuksia tai luottotapahtumia tai lisäyksiä asiakastileille, ennakkoon maksetuille instrumenteille, lompakoille, FASTageille, NCMC-korteille jne. helmikuun 29. päivän jälkeen, lukuun ottamatta korkoja, käteispalautuksia tai palautuksia. joka voidaan hyvittää milloin tahansa.

Se salli kuitenkin asiakkaidensa nostaa tai käyttää saldoa tileiltään, mukaan lukien säästöpankkitilit, käyttötilit, prepaid-instrumentit, FASTagit, kansalliset yhteiset liikkuvuuskortit jne. ilman rajoituksia käytettävissä olevaan saldoon asti.

Dasin mukaan RBI tukee fintech-sektoria, mutta sille asiakkaiden edut ja taloudellinen vakaus olivat äärimmäisen tärkeitä.

KYC-normien loukkausten lisäksi PPB olisi voinut rikkoa valuuttanormeja entiteettitasolla, lähteet sanoivat aiemmin. FE oli aiemmin raportoinut, että Enforcement Directorate (ED) kerää tietoja suorien ulkomaisten sijoitusten (FDI) ”loppukäytöstä” One97 Communicationsissa, joka omistaa PPB:n.

RBI on tutkinut asiaa viimeisten kuukausien ajan PPB:n kanssa, jolla on Paytm-sovelluksen ohella noin 40 miljoonaa asiointiasiakasta.

11.3.2022 RBI oli myös kehottanut PPB:tä lopettamaan uusien asiakkaiden ottaminen käyttöön välittömästi.

Tällä hetkellä 34 ulkomaisella (FDI) sijoittajalla on hieman yli 45 % One97 Communicationsista, ja yli 450 FPI:llä on yhteensä 18,64 %:n omistusosuus yrityksestä. Loput osakkeet omistavat PPB:n osa-aikainen puheenjohtaja Vijay Shekhar Sharma (9,1 %), yksityissijoittajat (12,85 %), sijoitusrahastot (4,99 %), yhteisöt (6,33 %) ja muut.

Myös suoria sijoituksia fintech-yrityksiin ohjaavat erilliset RBI:n antamat ohjeet, jotka koskevat sähköisiä maksuja, tuntea asiakkaasi -vaatimuksia ja tietojen lokalisointia.

Samankaltaiset artikkelit