RBI säilyttää status quon, pitää ohjauskorot ennallaan; Näin markkinat reagoivat

Market reacts to RBI policy

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das ilmoitti tänään neljännestä kahdesti kuukaudessa toteutettavasta rahapolitiikasta, jossa hän sanoi, että keskuspankki on päättänyt pitää repokoron ennallaan 6,50 prosentissa ja omaksunut asenteen ”suunnittelun peruuttamisesta”. RBI:n kuvernööri sanoi: ”Makrotaloudellisen ja taloudellisen kehityksen ja näkymien yksityiskohtaisen arvioinnin jälkeen RBI:n rahapoliittinen komitea päätti yksimielisesti pitää Repo-koron ennallaan 6,5 prosentissa.”

Kun RBI pitää repokoron ennallaan, se tarkoittaa, että keskuspankki ylläpitää nykyistä korkotasoa, jolla se lainaa rahaa liikepankeille.

Keskuspankin päätös pitää ohjauskorot ennallaan on saanut markkinoilta myönteisen vastaanoton. Uutisen jälkeen NSE Nifty 50 nousi 0,57 prosenttia 19 658,20:een, kun taas BSE Sensex lisäsi lähes 400 pistettä 66 030,69:ään perjantain kaupankäyntipäivän aikana.

”RBI:n päätös säilyttää politiikkansa status quo on otettu markkinoilla positiivisesti vastaan ​​huolimatta kasvavasta huolesta nousevasta inflaatiosta maailmanlaajuisesti. Päätöksen vaikutuksen odotetaan kuitenkin olevan rajallinen, koska markkinoiden huomion odotetaan siirtyvän kohti globaalia markkinadynamiikkaa, erityisesti dollariindeksiä ja Yhdysvaltain joukkolainojen tuottoja”, sanoi Santosh Meena, Swastika Investmartin tutkimusjohtaja.

Näin NSE:n avainindeksit reagoivat

Pankki Nifty

Sen jälkeen, kun RBI päätti säilyttää status quon, The Bank Nifty -indeksi nousi perjantaina päivän sisäisen kaupan aikana 0,64 % 44 500,70:een. IndusInd Bank, Bandhan Bank ja Bank of Baroda olivat johtavia osakkeita.

PSU Pankki

PSU Bankin osakkeet nousivat perjantaina päivänsisäisen kaupan aikana yli 1,21 % 5 267,50:een. Canara Bank, Bank of Baroda, Union Bank of India ja SBI olivat kärjessä nousevia osakkeita.

Auto

Autoosakkeet nousivat 0,77 % 16 039,80:aan perjantain päivän sisäisen kaupan aikana. Parhaat noutajat olivat Bharat Forge, Bosch ja Mahindra & Mahindra.

Kiinteistö

Kiinteistöosakkeet nousivat perjantaina päivänsisäisen kaupan aikana 1,25 % 577,10:een. Parhaat voittajat olivat Brigade Enterprises, Godrej Properties, Microtech Developers, Sobha ja Prestige Estates.

Samankaltaiset artikkelit