Muuttumaton repo-korko juhlallinen lahja asunnon ostajille: Kiinteistökonsultit

Unchanged repo rate a festive bonanza for homebuyers: Property Consultants

Intian keskuspankki piti perjantaina repokoron taukoa neljättä kertaa peräkkäin, mikä on hyvä uutinen asunnon ostajille.

Alan asiantuntijoiden mukaan ennallaan repokorko on asunnon ostajalle juhlallinen lahja ja antaa heille jälleen mahdollisuuden tehdä kustannusoptimoituja asuntokauppoja.

”Nykytrendit huomioon ottaen kuluttajamarkkinat näyttävät nousevalta eri sektoreilla, erityisesti auto- ja asuntomarkkinoilla, jotka heijastavat monella tapaa talouden terveyttä. Lähdemme juhlavuosineljännekselle erittäin vahvalla asuntokaupan vauhdilla, ja muuttumattomat korot tulevat olemaan merkittävä katalysaattori asuntomarkkinoiden kasvulle”, sanoi Anuj Puri, hallituksen puheenjohtaja, ANAROCK Group.

ANAROCK Researchin mukaan asuntojen myynti seitsemän suurimmassa kaupungissa loi uuden huipun vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä (tavallisesti hitaasta monsuunineljänneksestä huolimatta) ja oli 1 20 280 asuntoa verrattuna yli 88 230 asuntoon vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä, mikä merkitsee 36 prosentin vuotuista kasvua. . Vakaan repokoron ja sen seurauksena vakaiden asuntolainakorkojen ansiosta vauhti todennäköisesti jatkuu.

Mahdollisille asunnonostajille RBI:n päätöksellä on myönteisiä vaikutuksia, koska se merkitsee todennäköisyyttä, että EMI:t tulevat laskemaan. ”Tämän liikkeen odotetaan herättävän luottamusta kiinteistömarkkinoille tuloa epäröineiden keskuudessa, mikä saattaa vapauttaa patoutunutta kysyntää. Lisäksi ajoitus osuu suotuisasti asuinkiinteistöalan tulevaan juhlakauteen. Vakaiden korkojen ja lupausten alentumisesta EMI:n ansiosta juhlakausi on valmis todistamaan asuntomarkkinoiden lisääntynyttä aktiivisuutta”, sanoo InfraMantran johtaja ja perustaja Garvit Tiwari.

Historiallisesti tämä ajanjakso on houkutellut kiinteistösijoituksia, ja nykyinen skenaario suotuisista lainakoroista todennäköisesti lisää osallistumista asuinkiinteistöalaan. Monet asunnonostajat tekevät todennäköisesti asunnon ostopäätöksensä juhlakauden aikana hyödyntäen repokurssin taukoa ja kehittäjien kannustimia.

Anshuman Magazine, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja – Intia, Kaakkois-Aasia, Lähi-itä ja Afrikka, CBRE, sanoi: ”RBI:n status quo keskeisissä ohjauskoroissa on odotetusti. Perusinflaation hidastuminen, rahoitussektorin varojen laadun paraneminen ja tulosten voimakas kasvu ovat merkkejä positiivisesta talouskehityksestä. Tulevan juhlakauden odotetaan lisäävän taloudellista aktiviteettia eri segmenteillä – kiinteistöistä ja FMCG:stä autoihin jne. Odotamme myös huomattavan määrän asunnonostajia viimeistelevän päätöksensä juhlakauden aikana hyödyntäen repo-taukoa ja kaikki kehittäjien kannustimet.”

Saurabh Vohara, ALYF:n toimitusjohtaja ja perustaja, huomautti: ”Entinen repokorko on tervetullut siunaus mahdollisille asunnon ostajille, ja se tarjoaa heille uuden mahdollisuuden tehdä harkittuja valintoja asunnon ostoissaan. Juhlavuosineljänneksen alkaessa ratsastamme korkealla asuntokaupan voimakkaassa nousussa. Päätös pitää korot tasaisena on epäilemättä ratkaisevassa roolissa kasvun jatkumisessa kukoistavilla kiinteistömarkkinoilla.

Jotkut asiantuntijat uskovat, että asuntojen kysyntä säilyy vahvana erityisesti luksusasuntoissa.

Intian Sotheby’s International Realtyn toimitusjohtaja Ashwin Chadha huomautti: ”RBI:n poliittinen päätös oli tiiviisti linjassa ennusteiden kanssa, säilyttäen ”tauko”-asenteensa ja jättäen viitelainakoron 6,5 prosenttiin. Tämän tasaisen repokoron odotetaan edistävän vakautta asuntoluottojen koroissa, mikä on rohkaisevaa ennen juhlakautta, jolloin odotamme asuntojen kysynnän jatkuvan vahvana, erityisesti luksussegmentissä.

Asunnonostajien lisäksi ennallaan repokorko lupaa hyvää myös kiinteistöille Intiassa.

Dhruv Agarwala, konsernin toimitusjohtaja, Housing.com, Proptiger.com ja Makaan.com, sanoi: ”RBI MPC:n päätös säilyttää status quo repokoron suhteen on linjassa sen kasvukeskeisen lähestymistavan kanssa. Koska RBI jättää repokoron ennalleen 6,5 %:iin odotetusti, Intian pankeilla on enemmän tilaa tarjota asunnonostajille parempia kannustimia tulevan juhlakauden aikana. Ottaen huomioon, että asuntojen kysyntä maassa on tällä hetkellä kaikkien aikojen korkeimmillaan, tämä ennustaa Intian kiinteistöjen kannalta erittäin hyvää.

Samankaltaiset artikkelit