RBI jatkaa PIDF-järjestelmää kahdella vuodella – Banking & Finance News

UPI, PIDF scheme, SVANidhi, Digital India, PM Vishwakarma, Tier 3 cities, digital connectivity in tier 6 cities

Reserve Bank of India (RBI) on jatkanut Payments Infrastructure Development Fund (PIDF) -ohjelmaa kahdella vuodella 31. joulukuuta 2025 asti.

Täällä RBI on perjantaina julkaissut tarkistetun PIDF-järjestelmän tarkoituksenaan laajentaa edunsaajien ja hyväksymisinfrastruktuurin määrää.

Tämän tarkistetun järjestelmän mukaisesti PM Vishwakarma -ohjelman edunsaajat kaikissa keskuksissa on sisällytetty PIDF-järjestelmän kauppiaiksi. Sound Box -laitteet ja Aadhaar-yhteensopivat biometriset laitteet ovat nyt tukikelpoisia järjestelmän puitteissa.

Lisäksi Jammun & Kashmirin ja Ladakhin koillisosavaltioiden ja liittovaltioiden tuki on yhtenäinen 90 % laitteen hinnasta riippumatta laitteen tyypistä.

Nämä toimenpiteet auttavat nopeuttamaan maksujen hyväksymisinfrastruktuurin käyttöönottoa kohdemailla.

RBI ilmoitti näistä toimenpiteistä kehitys- ja sääntelypolitiikkaa koskevassa lausunnossaan lokakuussa.

Tammikuussa 2021 RBI otti PIDF-järjestelmän käyttöön kolmeksi vuodeksi kannustaakseen maksujen hyväksymisinfrastruktuurin, kuten fyysisen myyntipisteen, nopean vastauksen (QR) koodien käyttöönottoa tason 3 keskuksissa, tason 6 keskuksissa, koillisosavaltioissa ja unionin alueilla. Jammu & Kashmir ja Ladakh.

Katukauppiaisiin keskittyvän PM SVANidhi -ohjelman edunsaajat tason 1 ja tason 2 keskuksissa sisällytettiin myöhemmin elokuussa 2021. PIDF:n kokonaisarvo on 30. marraskuuta 1026,4 miljoonaa rupiaa.

Fyysisten laitteiden määrä oli 827 901 ja digitaalisten 27,2 miljoonaa.

Samankaltaiset artikkelit