Ram Mandir: Asiantuntijat sanovat, että asuntojen hinnat nousevat Ayodhyassa 12-20-kertaiseksi

Ram Mandir: Asiantuntijat sanovat, että asuntojen hinnat nousevat Ayodhyassa 12-20-kertaiseksi

Hiljattain rakennetussa temppelissä vierailee kymmeniä palvojia, joten kiinteistöjen hinnat Ayodhyassa ennakoivat todennäköisesti 12-20-kertaista nousua, sanovat asiantuntijat ja lisäävät, että hinnat ovat jo nousseet 5-10 kertaa Ram Mandirin rakentamisen jälkeen. murtui maahan.

”Kiinteistöjen hinnat Ayodhyassa ovat nousseet 5-10 kertaa Ram Mandirin rakentamisen jälkeen. Kiinteistön tyypin ja temppelin läheisyyden perusteella maan ja kiinteistöjen hinnat ovat nousseet, ja hinnat ovat vaihdelleet 2000 per neliö – melkein 20 000 per neliöjalka 5-10 kilometrin säteellä temppelipaikasta. Koska temppelikaupungin avajaisten jälkeen odotetaan vierailevan lakeja vierailijoita, hintojen odotetaan nousevan 12-20 kertaa seuraavan vuosikymmenen aikana”, sanoi Ravi Nirwal, myyntijohtaja ja pääkumppani, Square Yards.

Ayodhya käy läpi ennennäkemättömän muodonmuutoksen, jonka taustalla ovat huomattavat 6 miljardin dollarin investoinnit infrastruktuuriin Ram Mandirin käyttöönoton vuoksi. Tämä kehitys on saanut aikaan merkittävän nousun pyhän kaupungin kiinteistöalalla, mikä on johtanut kiinteistöjen hintojen nousuun.

Nirwal lisäsi lisäksi, että sijoittajat, sekä kotimaiset että kansainväliset, etsivät aktiivisesti arvokkaita tontteja temppelipaikan läheisyydestä. Viimeaikainen lentokentän perustaminen on entisestään kiristänyt lähialueiden kiinteistömarkkinoita. Maa-alueiden rajallisen saatavuuden ja kasvavan kysynnän vuoksi kiinteistöjen hinnat ovat kuitenkin saavuttaneet lähes kohtuuttoman tason tietyillä vyöhykkeillä.

Lue myös: Ayodhyan temppelin avajaiset: Telcos tehostaa verkkoa infra

”Hyvät yhteydet sisältävänä kaupunkina Ayodhyalla on huomattava kasvupotentiaali tulevina vuosina, mikä herättää merkittävien kehittäjien huomion ympäri maata”, Nirwal sanoi.

Mitkä alueet Ayodhyassa houkuttelevat eniten investointeja?

Chaudah Kosi Parikrama, Kehätie, Deokali ja Nayaghat ovat parhaita sijoituskohteita Ayodhyassa, jotka sijaitsevat 5-15 kilometrin säteellä temppelistä. Lisäksi investointitoiminta on lisääntynyt Gorakhpur Faizabad -valtatien varrella, erityisesti maapalstoilla, Nirwalin mukaan.

”Vuokrahintojen ollessa jo kohtuullinen, on hyvät mahdollisuudet saada hyvä tuotto, jos kiinteistö sijaitsee muutaman kilometrin säteellä temppelin tiloista. Lisäksi, jos haluaa sijoittaa liikekiinteistöihin, tuottopotentiaali olisi tasainen ja kiinteistö voidaan myös myydä pois omaisuuden arvon noustessa”, hän lisäsi.

Lisäksi hän ehdotti sijoittajia, jotka suunnittelevat investoimista Ayodhyan kiinteistömarkkinoille, arvioimaan peruspalvelujen saatavuutta ja riittävyyttä, mukaan lukien vesi-, sähkö- ja viemärijärjestelmät. Arvioi myös kiinteistön yhteydet ja läheisyys pääteille, rautateille, bussireiteille ja lentokentille on elintärkeää. Tämä arviointi ei ainoastaan ​​lisää kiinteistön sisäistä arvoa, vaan myös parantaa liiketoimintanäkymiä.

Lue myös: Budjetti 2024: Kiinteistösektori valmiina lupaavalle tulevaisuudelle; Odotukset ovat korkealla keskittymisen jatkamiselle ”Asuminen kaikille”

Muut investointien kasvua edistävät tekijät

Asiantuntijat uskovat myös, että Ayodhyalla on valtava kasvupotentiaali tulevina vuosina, sillä useita paikkakuntia ja hotelleja on jo rakenteilla tai todennäköisesti rakennetaan tulevaisuudessa.

”Ayodhyassa ja sen ympäristössä on meneillään suuria fyysisen ja taloudellisen infrastruktuurin kehittämishankkeita. Äskettäin toiminnassa oleva kansainvälinen lentokenttä täydentää useita kehityshankkeita, mukaan lukien tiet, hotellit ja sairaalat tehdäkseen Ayodhyasta suositun uskonnollisen matkailukohteen. Tällä kehityksellä on jo hiipuva vaikutus luoden runsaasti työllistymismahdollisuuksia erityisesti rakentamisessa, kuljetuksessa ja logistiikassa”, Colliers Intian tutkimusjohtaja Vimal Nadar sanoi.

Nadar lisäsi edelleen: ”Kaupungilla on kuitenkin valtavat mahdollisuudet valloilleen, kun se käy läpi suurta taloudellista muutosta, kun avautuu runsaasti liiketoimintamahdollisuuksia majoituksen, puistojen ja matkailuun liittyvien oheispalvelujen muodossa. Tällä kaupungin metamorfoosilla on siten merkittävä vaikutus arvopotentiaalin vapauttamiseen kiinteistöjen arvoketjussa, mukaan lukien asuminen, liike ja vähittäiskauppa.”

Avaa etujen maailma! Oivaltavista uutiskirjeistä reaaliaikaiseen osakeseurantaan, tuoreisiin uutisiin ja henkilökohtaiseen uutissyötteeseen – kaikki on täällä, vain napsautuksen päässä! Kirjaudu sisään nyt!

Julkaistu: 22. tammikuuta 2024, 17.35 IST

Samankaltaiset artikkelit