Rakennat FY 2025 portfoliotasi? Tässä on 5 kiinteistösijoitusvaihtoehtoa

Rakennat FY 2025 portfoliotasi?  Tässä on 5 kiinteistösijoitusvaihtoehtoa

Tyypillisesti intialaiset kotitaloudet kohdistavat 77 % varoistaan ​​kiinteistöihin, koska tämä omaisuusluokka tarjoaa potentiaalia nopeaan kasvuun, vahvaan tuottoon ja turvallisiin tulovirtoihin. Lisäksi SEBI:n uusien osaomistusta ja pienten REIT-direktiivien myötä ala on valmis jatkamaan merkittävää laajentumista vuonna 2024.

Kiinteistömarkkinoilla liikkuminen ja oikeiden sijoituspaikkojen valitseminen nykyisten hallituksen määräysten ja hintojen mukaisesti voi kuitenkin olla pelottavaa varsinkin uusille tulokkaille.

Lue myös: Tuloverostrategiat kiinteistösijoittajille: Vähennysten maksimointi ja vastuiden minimoiminen

Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia ​​kiinteistösijoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisille sijoittajaprofiileille ja riskinottohaluille.

1. Vuokra-asunnot

Perinteinen lähestymistapa käsittää asuinkiinteistöjen hankkimisen vuokratuloa vastaan. Vaikka tämä menetelmä on yksinkertainen, se vaatii huomattavaa etupääomaa ja jatkuvia ylläpitokustannuksia. Varmista ennen sijoittamista, että kiinteistössä ei ole juridisia ongelmia. Hankintavaihtoehtoja ovat leasing, suora osto tai lainarahoitus.

Erityisesti on nouseva suuntaus investoida luksusasuntoihin, erityisesti Intian suurissa kaupunkikeskuksissa, kuten Mumbaissa, Delhissä ja Bangaloressa. Toimialan tiedot osoittavat, että luksusasuinkiinteistöt näissä kaupungeissa ylittävät jatkuvasti muita perinteisiä omaisuuseriä, ja niiden vuotuinen hintojen nousu on 4–7 prosenttia.

2. Loma-asunnot ja talon kääntäminen

Varakkaat ostajat laajentavat kiinteistöportfoliotaan pääasuntojen ulkopuolelle sisällyttämään tuottoisia kakkosasuntoja. Intiassa toissijaisten asuntojen kysyntä on noussut pilviin pandemian jälkeen ja saavuttanut huikeat 1,394 miljardia dollaria vuoden 2021 loppuun mennessä, mikä on vaikuttava 88,63 prosentin nousu COVIDia edeltävästä tasosta.

Yhdessä strategioiden, kuten talon käännön kanssa, jossa kiinteistöjä kunnostetaan jälleenmyyntiarvon lisäämiseksi, intialaiset hyötyvät kakkosasunnoistaan ​​muuttamalla ne lomaretriiteiksi, mikä herättää merkittävää turistikiinnostusta.

Lue myös: 5 olennaista strategiaa REIT-sijoitusten maksimoimiseksi 24-25 tilikaudella

3. REIT:t ja ETF:t

Exchange Traded Funds (ETF) ja sijoitusrahastot tarjoavat epäsuoraa altistumista kiinteistöille sijoittamalla niihin liittyviin varoihin. Vaihtoehtoja ovat kiinteistöosakkeisiin keskittyvät ETF:t, kuten julkisesti noteeratut rakentajat, tai REIT-rahastoihin (Real Estate Investment Trusts) sijoitetut.

REIT-rahastot toimivat samalla tavalla kuin sijoitusrahastot keräämällä sijoittajapääomaa tuloa tuottavien omaisuuserien ostamiseen. Näistä omaisuuseristä syntyy vuokratuloa, joka jaetaan sijoittajille osinkoina. REITiin sijoittaminen tarjoaa erilaisia ​​etuja, kuten välitöntä likviditeettiä, kohtuuhintaisuutta, viranomaissuojaa ja veroetuja. Kun osingot muodostavat merkittävän osan voitosta (90 %), REIT-rahastot tarjoavat tasaisen tulovirran, usein verovapaan.

4. Liikekiinteistön murto-omistus

Tämä innovatiivinen lähestymistapa sisältää useita sijoittajia, jotka yhdistävät varoja ostaakseen yhdessä kaupallisen kiinteistön. Tämä vähentää yksittäisiä sijoituskustannuksia ja riskialttiutta samalla kun mahdollistaa jaetun vuokratulon. Alan asiantuntijat ennustavat merkittävää kasvua tällä segmentillä, ja osaomistuskiinteistöjen Intiassa ennustetaan nousevan 8,9 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä ja kasvavan vuosittain 10,5 prosenttia.

Liikekiinteistöt tarjoavat tyypillisesti korkeamman vuokratuoton kuin asuntovaihtoehdot. 25 000 miljoonan investointi osaomistukseen voisi mahdollisesti tuottaa 2 lakh vuotuista vuokratuloa (laskettuna 8-12 prosentin vuokratuotolla) yhdistettynä vähintään 1,25 lakh pääoman arvonnousua vuodessa, mikä edistää vaurauden luomista ja parantunutta kuukausittaista kassavirtaa.

Lue myös: Vastatut kysymyksesi: Haluan sijoittaa Nifty Realty Indexiin. Kerro tarkemmin siitä ja miten sitä verotetaan?

Oikean vaihtoehdon valinta

Optimaalinen sijoitusvaihtoehto riippuu useista tekijöistä, kuten käytettävissä olevasta pääomasta, halutuista likviditeettitoiveista, halutusta kassavirran säännöllisyydestä ja riskinsietokyvystä. Kiinteistöjen omistaminen, vuokraaminen ja vaihtaminen vaativat yleensä huomattavaa pääomaa ja kokemusta kiinteistömarkkinoilla.

ETF:t tarjoavat korkean likviditeetin ja alhaisemmat kustannukset, mutta eivät välttämättä tarjoa kuukausittaisia ​​osinkoja ja saattavat edellyttää osakkeiden myyntiä tuoton saavuttamiseksi.

REIT-rahastot ja osaomistus, vaikka ne ovatkin suhteellisen uusia, ovat saamassa vetovoimaa, koska ne tarjoavat yksityissijoittajille pääsyn tuottoiseen kaupalliseen kiinteistöalaan. Vaikka CRE tarjoaa hyvän tuoton, se vaatii perinteisesti suuria pääomasijoituksia.

Murto-omistus tarjoaa tuottoisan mahdollisuuden, kun potentiaaliset vuotuiset vuokratuotot ovat 8–12 prosenttia ja sisäinen tuottoprosentti (IRR) 13–17 prosenttia. Viime aikoina yhdeksi potentiaalisimmista kiinteistömarkkinoista noussut tärkeimmät kiinteistöt ja vähittäiskaupan kompleksit yrityskeskuksissa, kuten Gurugram, tarjoavat sekä tasaisia ​​vuokratuloja että pääoman kasvun mahdollisuuksia.

Kaikki tämä viittaa siihen, että liikekiinteistöjen osaomistus voisi tuottaa korkeampaa ja vakaampaa tuottoa pitkällä aikavälillä muihin vaihtoehtoihin verrattuna ja ansaitsee vakavan harkinnan niille, jotka haluavat hajauttaa sijoitussalkkuaan ja rakentaa pitkäaikaista vaurautta.

Julkaistu: 25. huhtikuuta 2024 klo 15.18 IST

Samankaltaiset artikkelit