Pankkien tappiot jatkuvat paineen alaisena neljännellä vuosineljänneksellä: CareEdge – Banking & Finance News

banks NII growth

Pankkien korkokate säilynee paineen alaisena tammi-maaliskuussa johtuen talletusten uudelleenhinnoittelun viivästymisestä ja halpojen käyttötilisäästötilitalletusten osuuden laskusta, CareEdge sanoi perjantaina.

Korkokate hidastui heinä-syyskuussa vuodentakaisesta rahastokustannusten noustessa edelleen.

Pankkien nettokorkomarginaalit laskivat joulukuun neljänneksellä 16 peruspistettä (bps) vuotta aiemmasta 3,14 prosenttiin. Tässä julkisen sektorin pankkien korkokate laski 12 pistettä 2,77 prosenttiin, kun taas yksityisten pankkien korkokate 32 pistettä 3,75 prosenttiin.

”Katteet olivat myös paineen alaisia, kun taseen loppusumma kasvoi voimakkaasti kaksinumeroisella luvulla fuusioiden vaikutuksesta. Marginaalien liikerata on siirtynyt ja sen odotetaan jatkuvan tähän suuntaan, mikä johtaa PPOP-marginaalin peräkkäiseen laskuun, luokituslaitos sanoi tiedotteessa.

Pankkien järjestämättömien bruttovarallisuussuhteen odotetaan laskevan 31. maaliskuuta 2,80-2,90 prosenttiin, kun se oli 31. joulukuuta lähes 3 %. Virasto arvioi NPA-suhteen laskevan alle 31. joulukuuta ennätyksellisen alhaisen 0,7 prosentin. .

Luotonotto kasvoi 20,3 % vuodentakaisesta joulukuun 31. päivästä lähtien henkilökohtaisten lainojen kysynnän sekä Housing Development Finance Corporationin ja HDFC Bankin yhdistymisen vaikutuksesta. Myös talletusten kasvu oli tervettä pääasiassa määräaikaistalletusten kasvun vuoksi.

Vaihtotasäästötilin (CASA) kasvu pysyi kuitenkin haaleana koko toimialalla rahoituskustannusten perättäisen nousun vuoksi. ”Koska luotto-talletussuhde pysyy korkeana, vastuufranchisingin kasvulla olisi merkittävä rooli lainan kasvun ylläpitämisessä”, luokituslaitos sanoi.

Kaiken kaikkiaan CareEdge toteaa, että pankit ovat hyvässä asemassa, sillä ne ovat kokeneet voimakasta luotonannon kasvua, varojen laadun jatkuvaa parantumista, varauspuskurin aiheuttamaa alhaisempaa varausvaatimusta, pienemmät lisäluiskahdukset ja uudelleenjärjestelyjen varojen väheneminen.

Samankaltaiset artikkelit