NBFC:t kohtaavat enemmän lämpöä kuin pankit – Pankki- ja rahoitusuutiset

SBI, Punjab National Bank, HDFC Bank, ICICI Bank, Canara Bank, Axis Bank, Indian Bank, Bajaj Finance, Poonawala Fincorp, SBI Card, latest news, top news, business news,

Intian keskuspankin (RBI) torstaina tekemä päätös nostaa pankkien ja muiden rahoitusyhtiöiden (NBFC) vakuudettomien henkilökohtaisten laina- ja luottokorttisalkkujen riskipainoa heikentäisi todennäköisesti NBFC:n vakavaraisuussuhdetta (CRAR) enemmän kuin pankkien vakavaraisuussuhde. pankit, asiantuntijat sanovat.

Jefferiesin raportin mukaan maan suurimman NBFC Bajaj Financen pääomatilanne heikkenee todennäköisesti 220 peruspistettä (bps) syyskuun lopussa, kun taas SBI Cardsin vakavaraisuussuhde heikkenee 402 peruspisteellä. Cyrus Poonawala ylsi Poonawalaa Fincorp odottaa myös noin 220 bps:n vaikutusta vakavaraisuussuhteeseensa RBI:n määräyksestä.

Pankit, kuten SBI, Punjab National Bank, HDFC Bank, ICICI Bank, Canara Bank, Axis Bank, Indian Bank, näkevät todennäköisesti 18 bps – 80 bps, ja IDFC First Bank vaikuttaa eniten – 80 bps.

SBI Cardsin lähde kertoi FE:lle, että tämä oli RBI:n myönteinen askel varmistaakseen ”varovaisen kasvun” vakuudettoman luotonannossa, ja vahvisti, että direktiivi johtaisi 400 bps:n pakkaamiseen SBI Cardsin CRAR:ssa. ”Tällä hetkellä meillä on hyvä pääoma ja ylitämme selvästi sääntelyn 15 prosentin ohjearvon. Tarvittaessa korotamme toissijaista pääomaa. Meidän ei tarvitse kerätä omaa pääomaa. Olemme kannattava yritys ja voittomme riittävät kasvun rahoittamiseen”, lähde sanoi.

Shriram Financen varapuheenjohtaja Umesh Revankar kertoi FE:lle, että NBFC näkee todennäköisesti 20 bps – 30 bps maltillisen CRAR:n ja että henkilökohtaisten lainaosien kasvu todennäköisesti laskee. ”RBI ei halua kulutusluottojen kasvavan nopeasti, ja ne ovat saavuttaneet tarkoituksensa. Meillä on pieni salkku henkilökohtaisia ​​lainoja, ja tällaisten lainojen osuus koko lainakannasta on vain 4 %, hän sanoi.

Revankar sanoi, että on muita pienempiä NBFC:itä, jotka ovat riippuvaisia ​​pankeista henkilökohtaisten lainojen edelleenlainauksessa, ja tällaisiin yhteisöihin kohdistuu eniten vaikutusta. ”Luulen, että RBI kiinnitti huomiota joihinkin NBFC-yhtiöihin, jotka käyttivät pankkien tasetta lainaamiseen, erityisesti digitaaliset lainanantajat. RBI haluaa vähentää sitä, koska se haluaa, että lainoja myönnetään tuotantotarkoituksiin, ei kulutustarkoituksiin, hän sanoi.

IIFL Financen konsernin talousjohtaja Kapish Jain sanoi, että NBFC:n lainakanta koostuu suurelta osin asunnoista, kiinteistölainoista, kullasta ja mikrorahoituslainoista, joten se ei odota merkittävää vaikutusta pääomasuhteisiinsa. Jefferiesin mukaan IIFL Financen CRAR voi hidastua 62 bps.

Union Bank of Indian korkea virkamies kertoi FE:lle, että henkilökohtaiset lainat ja pankkilainat NBFC:lle tulevat nyt kalliimmaksi vähintään 25 peruspisteellä lisääntyneiden riskipainojen vuoksi. Keskuspankki nosti pankkien kulutusluottojen, mukaan lukien henkilölainat, riskipainoa 100 prosentista 125 prosenttiin; NBFC:n kulutuslainat 100 %:sta 125 %:iin; luottokorttisaamisten riskipaino 125 %:sta 150 %:iin ja NBFC:n luottokorttisaamisten riskipaino 100 %:sta 125 %:iin.

Pankkien NBFC-luottojen osalta riskipainoa korotettiin 25 % annettuun ulkoiseen luokitukseen liittyvän riskipainon yli kaikissa tapauksissa, joissa NBFC:n ulkoisen luokituksen mukainen riskipaino on alle 100 %.

Yllä lainattu SBI Cards -lähde sanoi, että pankkien NBFC-lainojen riskipainon kasvu voi johtaa alan lainakustannusten nousuun, mutta koska SBI Card on AAA-luokiteltu yritys, sillä on tarpeeksi lähteitä ja monipuolista lainanantajapohjaa hallitakseen. isku.

”Emme ennakoi merkittävää vaikutusta rahastokustannuksiimme tänä tilivuonna. Se voi kasvaa marginaalisesti absoluuttisesti vuositasolla”, lähde sanoi ja lisäsi, että dikakt ”itse asiassa avaisi mahdollisuuksia laadukkaalle asiakashankinnalle”.

Jain IIFL Financesta jakoi samanlaisia ​​ajatuksia. Hän sanoi, että korot ovat tällä hetkellä syklinsä huipulla. Hän sanoi, että IIFL Finance voi myös valita ulkoisen kaupallisen lainanoton (EKP) ja valuuttamääräisen ulkomaisen velkamarkkinan alentaakseen lainakustannuksia.

Union Bankin virkamies sanoi myös, että vahvasta luottokysynnästä huolimatta luotonannon kasvu hidastuu korkeampien luottokustannusten vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit