NBFC pyytää RBI:tä arvioimaan uudelleen pankkilainojen riskipainot – Pankki- ja rahoitusuutiset

NBFCs, NBFCs India, Banking news, RBI NBFCs, RBI news, Central bank

Finance Industry Development Council (FIDC), ei-pankkitoiminnallisten rahoitusyhtiöiden (NBFC) edustaja, on pyytänyt Intian keskuspankkia (RBI) arvioimaan uudelleen pankkien sektorille myöntämien lainojen riskipainojen jyrkkää nousua.

Se on myös pyrkinyt palauttamaan NBFC-yhtiöiden riskipainot, sillä suurin osa lainanantajan lainakannasta koostuu MSME-lainoista, ajoneuvolainoista ja muista lainoista, jotka on jätetty RBI:n kiertokirjeen ulkopuolelle.

”Vaikka ymmärrämme pankin tarkoituksen säännellä luottovirtaa kuluttajasektorille, tällä toimenpiteellä on vahingossa myös mahdollisuus vähentää jyrkästi luottovirtaa pk-yrityksille, itsenäisille ammatinharjoittajille ja muille aloille”, FIDC sanoi kirjeessä. RBI torstaina.

FIDC:n siirto tuli sen jälkeen, kun RBI nosti NBFC:n riskipainon vakuudettomille vähittäislainoille 125 prosenttiin edellisen viikon 100 prosentista.

Lisäksi se nosti NBFC:n pankkilainojen riskipainoja 25 prosenttiyksiköllä 125 prosenttiin kaikissa tapauksissa, joissa NBFC:n voimassa oleva riskipainoluokitus on alle 100 %.

Siirto tuli järkytyksenä NBFC:lle, koska ne ovat vahvasti riippuvaisia ​​pankkien lainoista rahoitustarpeissa.

Pankit muodostavat 35–40 prosenttia NBFC:n kokonaislainoista. NBFC:lle myönnettyjen pankkilainojen riskipainojen kasvu tarkoittaa, että viimeksi mainitut joutuisivat nyt lainaamaan joukkovelkakirjamarkkinoilta korkeammalla korolla.

Analyytikot sanovat, että vaikka isommilla ja korkeamman luottoluokituksen omaavilla NBFC-yhtiöillä on suhteellisesti parempi pääsy joukkovelkakirjamarkkinoille, niiden pienemmät kumppanit kantaisivat liikkeen taakan keskipitkällä aikavälillä.

”On huolestuttavaa, että ne NBFC:t, jotka lainaavat avainsektoreille, kokisivat varojen kustannusten nousua RBI:n liikkeen seurauksena, ja tällä olisi kielteinen vaikutus lopulliseen lainanottajaan”, FIDC:n hallituksen jäsen kertoi FE:lle nimettömänä. .

Kirjeessä lisättiin, että myös näiden kriittisten alojen rahoituksen kustannukset nousevat todennäköisesti jyrkästi, varsinkin kun MSME-segmentit ja itsenäiset ammatinharjoittajat ovat poistumassa Covid-vaikutuksesta ja odottavat lisäävänsä pääomakustannuksia modernisoinnilla ja laajentamisella. tuotantokapasiteetista.

Samankaltaiset artikkelit