Intian ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppaneuvottelut loppuvaiheessa: kauppaministeri – talousuutiset

trade

Intian ja Britannian väliset neuvottelut vapaakauppasopimuksesta ovat edenneet pitkälle, ja molemmat osapuolet työskentelevät vielä jäljellä olevien erimielisyyksien tasoittamiseksi, kauppaministeri Sunil Barthwal sanoi perjantaina.

”Neuvottelemme vaikeista asioista, jotka ovat vielä jäljellä”, hän sanoi, mutta ei tarkentanut asioita.

Sihteeri kertoi olleensa Yhdistyneessä kuningaskunnassa viime viikolla keskustelemassa kollegojensa kanssa ja tällä viikolla neuvottelijoiden delegaatio Yhdistyneestä kuningaskunnasta on New Delhissä jatkamassa 13. neuvottelukierrosta, joka alkoi 18. päivänä viime kuussa.

Maiden välillä ehdotettu vapaakauppasopimus, josta neuvottelut aloitettiin tammikuussa 2022, kattaa 26 politiikan osa-aluetta. ”Suurin osa luvuista on suljettu tai neuvottelujen pitkällä.”

FE on raportoinut mahdollisuudesta allekirjoittaa sopimus tämän kuun loppuun mennessä.

Vaikka vähemmän kiistanalaiset kysymykset on ratkaistu, pitkittyneet neuvottelut jatkuvat edelleen Intiaa kiinnostavista kysymyksistä, kuten IT:n ja terveydenhuollon kaltaisten alojen ammattitaitoisten ammattilaisten pääsyn parantamisesta Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla sekä useiden tavaroiden markkinoillepääsystä ilman tulleja.

Toisaalta Iso-Britannia pyrkii merkittävästi alentamaan tuontitulleja sellaisille tavaroille kuin skottiviski, autot, lampaanliha, suklaat ja tietyt makeiset.

Iso-Britannia etsii myös lisää mahdollisuuksia Iso-Britannian palveluille Intian markkinoilla sellaisilla segmenteillä kuin televiestintä-, laki- ja rahoituspalvelut (pankki- ja vakuutuspalvelut).

Jos neuvottelut päättyvät onnistuneesti, vapaakauppasopimus olisi Intian ensimmäinen kehittyneen maan kanssa, joka voisi toimia mallina muille samankaltaisille sopimuksille, joita se hakee, kuten Euroopan unionin kanssa.

Toinen brittiläinen tiimi on myös Intiassa neuvottelemassa valtiovarainministeriön virkamiesten kanssa kahdenvälisestä investointisopimuksesta, joka allekirjoitetaan vapaakauppasopimuksen yhteydessä.

Iso-Britannia on Intialle tärkeä kauppa- ja investointikumppani. Kahdenvälinen kauppa Intian ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä kasvoi 20,36 miljardiin dollariin vuosina 2022–2023 17,5 miljardista dollarista vuosina 2021–22.

Vapaakauppasopimusneuvotteluista Euroopan unionin kanssa sihteeri sanoi, että kuudes neuvottelukierros käydään Brysselissä maanantaista alkaen. Viidennellä neuvottelukierroksella kesäkuussa neuvoteltiin 20 politiikka-alueesta.

Samankaltaiset artikkelit