Microsoft ohitti Applen maailman arvokkaimpana yrityksenä – Industry News

Microsoft

Microsoft ohitti Applen maailman arvokkaimpana yrityksenä torstaina sen jälkeen, kun iPhone-valmistajan osakkeet aloittivat vuoden 2024 heikosti kysynnän kasvavan huolen vuoksi. Redmondissa, Washingtonissa sijaitsevan Microsoftin osakkeet nousivat viimeksi 1,6 %, joten sen markkina-arvo oli 2,875 dollaria. biljoonaa, koska sen varhainen johto kilpailussa ansaita rahaa generatiivisella tekoälyllä auttoi houkuttelemaan sijoittajia. Apple oli 0,9 % alempi markkina-arvolla 2 871 biljoonaa dollaria – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2021, kun sen arvo on laskenut Microsoftin arvoa pienemmäksi.

Kaliforniassa sijaitsevan Cupertinossa sijaitsevan yhtiön osake on laskenut tammikuussa 3,3 % viime sulkemiseen verrattuna, kun Microsoft nousi 1,8 %.” Oli väistämätöntä, että Microsoft ohittaisi Applen, koska Microsoft kasvaa nopeammin ja sillä on enemmän hyötyä generatiivista. Tekoälyvallankumous”, sanoi DA Davidsonin analyytikko Gil Luria. Applen osakkeiden heikkous seurasi useita luokituksen laskuja, jotka herättivät huolta siitä, että iPhonen, sen suurimman käteislehmän, myynti pysyisi heikkona, etenkin Kiinan päämarkkinoilla.” heikentää suorituskykyä tulevina vuosina”, välitysyhtiö Redburn Atlantic sanoi asiakasmuistiinpanossa keskiviikkona ja osoitti kilpailuun nousevan Huawein ja Kiinan ja Yhdysvaltojen välisistä jännitteistä, jotka ovat lisänneet painetta Applelle. Välitys lisäsi Applen palveluliiketoiminnan – valopilkku. viime vuosineljänneksillä – kohtaa uhkia, kun sääntelyviranomaiset syventävät tarkastelua tuottoisasta sopimuksesta, joka tekee Googlesta iOS:n oletushakukoneen.

Applen osakkeet, joiden markkina-arvo oli huipussaan 3 081 biljoonaa dollaria 14. joulukuuta, päättyi viime vuonna 48 prosentin nousuun. Se oli vähemmän kuin Microsoftin julkaisema 57 prosentin nousu. Microsoft otti aggressiivisesti käyttöön genAI-pohjaiset työkalut vuonna 2023. sen sidos ChatGPT-valmistajan OpenAI:n kanssa. Microsoft on hetken johtanut Applea arvokkaimpana yrityksenä muutaman kerran vuoden 2018 jälkeen, viimeksi vuonna 2021, jolloin huolet COVID-peräisen toimitusketjun vajeesta iskivät iPhonen valmistajan osakekurssiin.

Tällä hetkellä Wall Street suhtautuu Microsoftiin myönteisemmin. Yrityksellä ei ole ”myy” -luokitusta, ja lähes 90 % yritystä kattavista välittäjistä suosittelee osakkeen ostamista. Applella on kaksi ”myy”-luokitusta, ja vain kaksi kolmasosaa yritystä kattavista analyytikoista arvioi sen ”ostoksi”. Osakkeet näyttävät suhteellisen kalliilta suhteessa odotettuihin tuloihin, mikä on yleinen menetelmä julkisesti noteerattujen yhtiöiden arvostamisessa. LSEG:n tietojen mukaan Applen termiinipääoma on 28, mikä on selvästi korkeampi kuin sen keskiarvo 19 viimeisten 10 vuoden aikana. Microsoft käy kauppaa noin 31-kertaisesti termiinituloihin verrattuna, mikä on yli 10 vuoden keskiarvon 24.

Samankaltaiset artikkelit