SEBI pysäyttää Manappuram Financen Asirvad Micro Financen listautumisannin – IPO-uutiset

SEBI, Manappuram Finance, Asirvad Micro Finance, IPO, JM Financial, Kotak Mahindra Capital Company, SBI Capital Markets, top news, latest news, market news, IPO news,

Pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen Sebi on pitänyt ”pysähdyksissä” listatun NBFC Manappuram Financen tytäryhtiön Asirvad Micro Financen ehdotettua 1 500 miljoonan rupiaa.

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) ei kuitenkaan selventänyt enempää. Reagoi kehitykseen, Manappuram Financen osakkeet putosivat keskiviikkona peräti 7,45 prosenttia alimmilleen 163,40 rupiaan BSE:ssä.

Asirvad Micro Finance oli jättänyt alustavat paperit Sebille lokakuussa 2023 kerätäkseen 1 500 miljoonaa rupiaa listautumisannin kautta. Red Herring Prospektus -luonnoksen (DRHP) mukaan julkinen osakeanti oli puhtaasti uusi osakeanti ilman myyntitarjouskomponenttia (OFS).

Syytä paljastamatta Sebi sanoi, että Asirvad Micro Financen listautumisannin osalta ”havaintojen antaminen (on) pidetty tauolla”, sääntelijän verkkosivuston päivitys osoitti keskiviikkona.

Yksityiskohdat päivitettiin 5. tammikuuta. Sebin antama huomautuskirje tarkoittaa, että se hyväksyy listautumisen. Sebi antaa havaintonsa IPO-papereista yleensä 30 päivässä.

Paperiluonnosten perusteella annista saadut tuotot ehdotettiin käytettäväksi yhtiön pääomapohjan kasvattamiseen vastaamaan tulevia liiketoiminnan vaatimuksia. Asirvad Micro Finance, joka aloitti matkansa vuonna 2008 vain kahdella sivukonttorilla Tamil Nadussa, on laajentanut toimintaansa koko Intian vuosien varrella. Se on läsnä 22 osavaltiossa ja 4 unionin alueella 1 684 konttorin verkoston kautta 31. maaliskuuta 2023.

31.3.2023 se palvelee 3,25 miljoonaa aktiivista lainanottajaa mikrorahoitussalkussa, joka muodostaa suurimman osan sen hallinnoimista varoista. Se tarjoaa myös lainoja kultaa vastaan ​​ja tarjoaa lainoja pk-yrityksille.

Tilikaudella 2022–2023 Asirvad Micro Financen hallinnoitavia varoja (AUM) oli 10 040,89 miljardia, kun se tilikaudella 2021–2222 oli 7 002,18 miljardia. Sen voitto verojen jälkeen (PAT) hyppäsi 218,13 miljardiin rupiaan tilikaudella 22-23 verrattuna 15,26 miljardiin Rs:iin tilikaudella 21-22.

JM Financial, Kotak Mahindra Capital Company, Nomura Financial Advisory and Securities (India) Private Ltd ja SBI Capital Markets ovat arvovaltaisia ​​johtajia liikkeeseenlaskuun.

Samankaltaiset artikkelit