MAAILMANLAAJUISET MARKKINAT – Aasian osakkeet viiden kuukauden huipulla, kun korkovedot kasaantuvat – Markkinauutiset

Asian shares at five-month high as rate bets pile up

Aasian osakkeet nousivat torstaina viiden kuukauden huipulle, kun markkinoiden panokset yhä aggressiivisemmista koronlaskuista jatkoivat Yhdysvaltain osakkeiden ja joukkolainojen valtavaa nousua, mutta jättivät myös paljon tilaa pettymyksille ensi vuonna.

S&P 500 -indeksi on noussut 14 % vain kahdessa kuukaudessa ja se on vain pisteen kaikkien aikojen päätöshuippunsa, kun taas sen hinta/tulossuhde on neljänneksen korkeampi kuin vuotta aiemmin, 24,0.

MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella on myös noussut 10 % kahdessa kuukaudessa ja lisännyt torstaina vielä 0,3 % korkeimmalle tasolle sitten elokuun.

Japanin Nikkei oli 0,4 % alempana, koska jenin nousu on pitänyt joulukuun voiton minimissä.

Kiinan osakkeet ovat yleensä jääneet paitsi globaalista riemusta, kun ulkomaiset sijoittajat karttavat maata huolestuneena talouden horjuvasta elpymisestä ja jännitteistä Yhdysvaltojen kanssa. Blue chipit nousivat 0,5 % torstaina, mutta ovat toistaiseksi laskeneet 4 % joulukuussa.

EUROSTOXX 50 -futuurit lisäsivät 0,3 % ja FTSE-futuurit 0,2 %. S&P 500 -futuurit nousivat 0,1 % jälleen ennätyskorkealle, kun taas Nasdaqin futuurit vahvistuivat 0,2 %.

Tärkeiden uutisten puute ei ole estänyt sijoittajia nostamasta vetoja Federal Reserven nopeasta koronleikkauksesta. Futuurit viittaavat nyt 88 %:n todennäköisyyteen koronlaskulle jo maaliskuussa, mikä on valtava heilahdus kuukauden takaisesta, jolloin todennäköisyys oli vain 21 %.

Markkinoilla on noin 157 peruspistettä helpotusta hinnoiteltuna vuodelle 2024, ja korot nousevat 3,00-3,25 %:iin yli 2025.
”Nopea inflaation hidastuminen saa Fedin todennäköisesti leikkaamaan varhaisessa vaiheessa ja nopeasti nollatakseen ohjauskoron tasolta, jonka useimmat osallistujat näkevät pian syrjäisenä”, Goldman Sachsin analyytikot kirjoittivat huomautuksessaan.

”Odotamme kolmea peräkkäistä 25 bp:n leikkausta maalis-, touko- ja kesäkuussa, minkä jälkeen yksi leikkaus neljännesvuosittain, kunnes rahastokorko saavuttaa 3,25-3,5 % vuoden 2025 kolmannella neljänneksellä. Ennusteemme viittaa 5 leikkaukseen vuonna 2024 ja 3 lisäleikkaukseen vuonna 2025.

BOND PUHASTUS

10 vuoden valtion joukkovelkakirjalainojen tuotto oli 3,812 %, ja se oli yössä alimmillaan viiden kuukauden aikana. Kahden vuoden tuotto laski 4,273 %:iin, kun se oli vielä lokakuussa 5,295 %.

Pudotus painoi laajasti Yhdysvaltain dollaria ja nosti euron korkeimmilleen sitten heinäkuun 1,1129 dollariin. Yhteisvaluutta oli viimeksi 1,1115 dollarissa, kun se on noussut tässä kuussa 2 prosenttia vuoden 2023 huipulle 1,1276 dollariin.

Sterling saavutti viiden kuukauden huipun 1,2812 dollarissa, kun halkeiluvastus oli 1,2794 dollaria yön yli.

”Sijoittajat painottavat enemmän Fedin odotuksia, jotka ohjaavat valuuttoja, kuin muiden keskuspankkien, kuten EKP:n, lähettämät signaalit”, sanoi Alan Ruskin, Deutsche Bankin G10-valuuttastrategian globaali johtaja.

”Osittain tämä johtuu siitä, että Fedin vaikutus myös yleiseen globaaliin riskiympäristöön on muuttunut riskiystävällisemmäksi ja siten myös vähemmän USD-positiiviseksi.”

Dollari heikkeni myös jenille 141,49 jenissä, kun se oli menettänyt kuukauden aikana 1,4 %. Se on edelleen jyrkästi vuodelle nousussa, kun Japanin keskuspankki omaksuu jääkauden tiukentaessaan superhelppoa politiikkaansa.

Keskiviikkona julkaistussa haastattelussa BOJ:n kuvernööri Kazuo Ueda sanoi, ettei hänellä ollut kiire purkaa löysää politiikkaa, koska riski, että inflaatio kiihtyy selvästi yli 2 % ja kiihtyy, oli pieni.

Dollarin ja tuottojen pudotus toi myötätuulen kullalle, joka nousi 2 083 dollariin unssilta saavutettuaan keskiviikkona kaikkien aikojen ennätyksen.

Öljyn hinta tasaantui ja laski keskiviikkona, kun huoli toimitusvarmuudesta helpottui suurten rahdinantajien ilmoitti palaavansa Punaisellemerelle.

Brent nousi 20 senttiä 79,85 dollariin tynnyriltä, ​​kun taas Yhdysvaltain raakaöljyn hinta nousi 11 senttiä 74,22 dollariin tynnyriltä.

Samankaltaiset artikkelit