Kulta ei loista, kun turvasatama-omaisuuden hinnat putoavat Fitch Ratingsin alentamisesta huolimatta

gold prices

Kullan hinta koki myötätuulen, kun kansainvälinen luokituslaitos Fitch Ratings laski keskiviikkona Yhdysvaltain hallituksen luottoluokituksen AA+:aan AAA:sta. Keltainen metalli kuitenkin vähensi voittoaan, kun dollari nousi jyrkästi turvasatamakysynnän vuoksi, mikä teki jalometallista vähemmän houkuttelevan sijoittajille. Yhdysvaltain yksityisten palkkalistojen odottamaton nousu heinäkuussa on osaltaan vaikuttanut kullan hinnan vaimenemiseen, koska markkinat ennustavat, että se voi johtaa Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikan lisäkiristymiseen.

Vaikka analyytikot väittivät, että kullan hinta näkisi tukea sijoittajien siirtyessä osakkeista turvallisempiin omaisuuseriin, metalli paransi kaikki eilen kirjatut voitot. Sen sijaan kauppiaat ryntäsivät dollariin ja painoivat valuuttaa korkeammalle riskien välttämisen vuoksi. MCX:ssä kullan lokakuun futuurit laskivat 0,24 % 59 328 rupiaan tänään, kun dollari käy 4 viikon huipulla.

  • Dollariindeksi sulki eilen 102:n tason yläpuolella 102,59:ssä. Toistaiseksi tänään DXY on noussut 0,18 % 102,77:ään.
  • Tänä vuonna kullan hinta on noussut noin 4,7 % MCX:ssä. Kullan futuurit laskivat 0,24 % eilisestä 59 471 rupiasta kymmeneltä grammalta.

Kullan myyntipaineen odotetaan jäävän lyhytaikaiseksi, elleivät Yhdysvaltain työllisyystiedot tule odotettua vahvemmin, mikä suosii Fedin haukkamaista ryhmää pitämään korkotaso korkealla, sanoi Bhavik Patel, Sr Commodity/Currency Research Analyst, TradeBulls Securities. Lyhyellä aikavälillä kullan odotetaan pysyvän haavoittuvaisena hintasokkeille, mutta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä kullan hintojen odotetaan edelleen pysyvän positiivisena ja suosivan härkkiä, hän lisäsi.

Vallitsevan mielipiteen lisäksi Prathamesh Mallya, DVP Research, Angel One, sanoi, että kullan hintojen odotetaan jatkuvan alaspäin kohdistuvan dollarin viimeaikaisen nousun vuoksi, mikä johtuu Yhdysvaltojen vahvasta lyhyen aikavälin taloustiedosta. Jateen Trivedi, VP tutkimusanalyytikko, LKP Securities, sanoi, että vaikka spot-kulta pärjäisi dollarin nousussa, rupian lasku vaikuttaa positiivisesti kotimaan kullan hintoihin. Kulta on aina menestynyt paremmin pandemian, Ukrainan ja Venäjän välisen sodan tai niin sanotun ”USA:n velkakriisin” kaltaisten kriisien aikana, ja tekee niin jatkossakin.

Katsottavat tekniset tasot

Kullan hinta näyttää yleisesti ottaen saavan 58 000 rupian tuen, sillä vaikka spot-kulta menestyisi heikommin dollarin nousun vuoksi, rupian lasku lisää kotimaista kullan kurssia pysymään positiivisena 60 000-62 000 rupiaa kohti lähitulevaisuudessa, sanoi Jateen Trivedi.

Samankaltaiset artikkelit