RBL-osuuden ostaminen auttaa ymmärtämään pankkitoimintaa paremmin, sanoo M&M MD

RBL Bank, banking

Mahindran ja Mahindran (M&M) toimitusjohtaja Anish Shah sanoi perjantaina, että RBL Bankin sijoituksen tarkoituksena on parantaa autonvalmistajan ymmärrystä pankkisektorista.

”Meillä on liiketoimintaa rahoituspalvelualalla ja tämä investointi on todella ymmärtää pankkitoimintaa paljon yksityiskohtaisemmin, koska olemme tehneet tämän 7-10 vuoden näkemyksellä”, Shah sanoi ja lisäsi, että yhtiöllä ei ole aikomusta laajentaa läsnäoloaan. pankkisektorilla.

Äskettäisessä huhti-kesäkuun jälkeisessä puhelinkonferenssissa yhtiö sanoi, että se ei aio kasvattaa osuuttaan RBL Bankissa, ellei siihen ole ”pakottavaa syytä”. Muihin pankkeihin ei ole tarkoitus sijoittaa.

Nämä kommentit tulevat päiviä sen jälkeen, kun M&M osti 3,5 prosentin osuuden pankista 417 miljoonalla rupialla.

”Näimme mahdollisuuden pankin kanssa, joka oli erittäin hyvin johdettu erittäin vahvalla johtoryhmällä, erittäin hyvällä pohjalla hintaan kirjanpitoarvoon alle 1”, Shah sanoi.

Investoinnin myötä Mahindrasta ja Mahindrasta tulee RBL Bankin kolmanneksi suurin osakkeenomistaja, vaikka se ei välttämättä saa paikkaa hallituksessa.

”Haemme myös mahdollisia synergiaetuja, joissa tarjoamme joitain asioita, joita Mahindra Group tekee ja joita he ovat myös osoittaneet kiinnostuksensa”, Shah sanoi.

Reserve Bank of India (RBI) on rajoittanut pankkien pitkäaikaisen ei-promoottorin omistusosuuden 10 prosenttiin luonnollisille henkilöille ja muille yhteisöille. Rahoitusyhteisöjen yläraja on 15 % maksetusta äänivallasta. Promoottoreiden yläraja on 26 %.

Autovalmistajalla ei ole toistaiseksi ollut keskusteluja RBI:n kanssa osakkeen ostosta, eikä sillä ole aikomuksia tehdä niin, Shah sanoi.
”Tavoitteemme ei ollut koskaan nousta 9,9 prosenttiin, kun aloitimme tämän. Hallituksen hyväksynnän oli määrä nousta enintään 4,9 prosenttiin. Sen piti olla jotain merkityksellistä 0–4,9 prosentin välillä”, hän sanoi.

Autovalmistaja omistaa ei-pankkitoimintaa harjoittavan rahoitusyhtiön Mahindran ja Mahindra Financial Servicesin (Mahindra Finance), josta se omistaa 52,2 %.

”Mahindra Financella on erittäin aggressiiviset kasvusuunnitelmat ja sillä on tarvittava pääoma seuraaville 2-3 vuodelle. Mahindra Financen edistäjänä meidän oli järkevämpää sijoittaa M&M:n RBL Bankiin”, Shah sanoi.

Kesäkuun vuosineljänneksellä RBL Bankin tulos nousi 43 % vuodentakaisesta (yoy) 288 miljoonaan. Järjestämättömien bruttovarallisuusaste parani 3,22 %:iin kesäkuun 30. päivänä vuoden takaisesta 4,08 %:sta.

Samankaltaiset artikkelit