Kiinteistönvälittäjät odottavat alhaisempia asuntolainakorkoja, kohtuuhintaisten asuntojen verojen laskua

home loan rates, home loan rates news, financial express, money news

Ennen ensi kuussa esitettävää välibudjettia kiinteistökehittäjät toivovat edullisen asuntolainan korkotason alenemista ja kiinteistöjen verotusta lisäämään segmentin kysyntää.

Kiinteistöala odottaa myös hallituksen nostavan kohtuuhintaisten asuntojen ylärajaa 45 miljoonasta rupiasta korkeampaan luokkaan kaupungin koosta riippuen. He haluavat myös, että tällaisten kiinteistöjen mattopinta-alaa nostetaan nykyisestä metrokaupunkien 60 neliömetristä ja muissa kaupungeissa 90 neliömetristä korkeampiin rajoihin.

Edullisten asuntojen segmentti on ollut viime vuosina kaksinkertaisen murheen edessä. Vaikka myynti on iskenyt korkeiden lainakorkojen vuoksi, kehittäjät ovat myös siirtyneet pois segmentistä korkealaatuisten kiinteistöjen myynnin räjähdysmäisen kasvun, korkeiden tuotantokustannusten ja segmentin alentuneiden marginaalien vuoksi.

Kategorian osuus kokonaismyynnistä laski lähes 20 prosenttiin vuonna 2023 yli 30 prosentista vuonna 2022 ja lähes 40 prosentista pandemiaa edeltäneellä kaudella. Anarock Property Consultantsin mukaan myös seitsemän parhaan kaupungin joukossa sen osuus putosi 18 prosenttiin vuonna 2023 lähes 40 prosentista vuonna 2019.

Sriram Mahadevan, Shapoorji Pallonji Real Estaten yksikön Joyville Shapoorji Housingin toimitusjohtaja, sanoi, että teollisuuden aseman myöntäminen hankkeille, jotka keskittyvät 50 prosentille alle 45 lakhin ja 75 lakhin yksiköistä Mumbain metropolialueella, on tärkeää. ”Lisäksi kehotamme hallitusta harkitsemaan alan elimen Naredcon (National Real Estate Development Council) ehdotusta 50 000 miljoonan rupian rahastosta ja kannustimista, kuten GST:n tuloverohyvitys ja vuokra-asuntoetuudet”, hän sanoi.

Lisäksi harkittu leimaveron leikkaus vähentää huomattavasti asunnonostajien kokonaiskustannustaakkaa, Mahadevan lisäsi.

Shriram Propertiesin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Murali Malayappan sanoi, että hallituksen pitäisi poistaa GST kohtuuhintaisista asunnoista antaakseen vauhtia alalle. ”Edullisen asumisen verotaakka vaihtelee 25 prosentista 30 prosenttiin. Lisäksi kehittäjät ovat velvollisia maksamaan rakentamisesta 18 % GST:n. Ottaen huomioon sen huomattavan markkinaosuuden, hallituksen pitäisi puuttua haasteisiin, kuten 18 prosentin GST rakentamiseen budjetissa”, hän sanoi. Hän lisäsi, että keskuksen tulisi myös kehottaa osavaltioiden hallituksia poistamaan leimaverot ja perustamaan yhtenäinen virasto virtaviivaistamaan hyväksymisprosesseja.

Naredco Maharashtran presidentti Sandeep Runwal sanoi, että Naredco pyrkii korottamaan 24 (b) pykälän mukaisen korkovähennyksen ylärajaa 2 lakhista 5 lakhiin vuodessa. ”Tällaisten hankkeiden verohelpotukset voisivat nopeuttaa investointeja ja auttaa saavuttamaan hallituksen kunnianhimoisen Asunto kaikille -tavoitteen. Muita odotuksia ovat verohelpotukset ensiasunnon ostajille ja GST:n uudelleen käyttöönotto rakenteilla oleviin kiinteistöihin sisältyvän verohelpotuksen kanssa”, hän sanoi.

Boman Irani, kiinteistökehittäjäjärjestön Credain (Intian kiinteistökehittäjien yhdistysten liitto) kansallinen presidentti, sanoi, että 80C pykälän mukainen vähennys pitäisi sallia yksityishenkilöille heidän ensimmäisen omakotitalonsa kustannuksista enintään 50 000 rupiaa. . Credai suosittelee myös, että kohtuuhintaisten asuntojen määritelmää muutetaan ”yksiköksi, jossa on 90 neliömetrin RERA-mattoala suurkaupunkikaupungeissa ja 120 neliömetriä muissa metroissa ilman asunnon hintakattoa”, hän lisäsi.

Sarosh Amaria, Tata Capital Housing Financen toimitusjohtaja, sanoi: ”Meidän on terävöitettävä linssiämme kaupunkien kohtuuhintaisten asuntojen segmentin kiinteistöjen hyväksyttävien kustannusten säätämisessä. Asunnon keskimääräinen hinta neliöjalkaa kohden Mumbaissa on yli 5 000 rupiaa, ja 45 000 rupiaan asti budjetti ei voi olla sopiva tason 1 kaupungeille, kuten Mumbai tai Delhi, jotka voivat koskettaa noin 75 lakhin tasoa.

Deepak Patkar, MD ja toimitusjohtaja, SMFG Grihashakti, sanoi toimenpiteistä, kuten asuntolainojen verovähennysten korotuksista, kaupunkiasuntojen korkotukijärjestelmän täytäntöönpanosta ja määrän merkittävästä korotuksesta, jotta ne luokitellaan kohtuuhintaisiin asuntoihin – erityisesti metroissa ja suuremmissa. kaupungit – voisivat olla alan pelin vaihtajia.

Anarockin puheenjohtaja Anuj Puri sanoi myös, että hallituksen on tarkasteltava tarkasti kaupunkien kohtuuhintaisten asuntojen segmentin kiinteistöjen hyväksyttävien kustannusten säätämistä. Vaikka asuntojen määritelty koko 60 neliömetriä on kohtuullinen, jopa 45 000 rupian hinnat tekevät niistä kohtuuttomia suurelle osalle kohdeasiakaskuntaa.

Samankaltaiset artikkelit