Pankit tekevät aggressiivisia tarjouksia VRR-huutokaupassa likviditeettivajeen jatkuessa – Pankki- ja rahoitusuutiset

RBI, The Reserve Bank of India, Bank of Baroda,top news, latest news, business news,

Reserve Bank of India (RBI) sai perjantaina tarjouksia pankeilta 3,92 biljoonan rupian arvosta ilmoitetun 1,75 biljoonan rupian arvosta vaihtuvakorkoisessa repohuutokaupassa (VRR). Toisin kuin aiemmissa seitsemän päivän huutokaupoissa, RBI pidensi perjantain huutokaupan kestoa 13 päivään.

”Keskuspankki on pidentänyt VRR-huutokaupan kestoa seitsemästä päivästä 13 päivään, koska likviditeettitilanteen odotettiin parantuvan merkittävästi tammikuussa, mutta niin ei ole tapahtunut. Päivittäiset alijäämät ovat edelleen 1–1,5 biljoonaa rupiaa, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis kertoi FE:lle. Jos RBI järjestää seuraavan samanpituisen (13 päivän) VRR-huutokaupan, se merkitsisi sitä, että keskuspankki odottaa tiukan likviditeettitilan jatkuvan pidempään, hän lisäsi.

Keskuspankki hyväksyi tarjoukset 6,71 prosentilla ja saavutti 6,75 prosentin maksuvalmiusluoton. Pankkijärjestelmän tiukat likviditeettiolosuhteet ovat helpottaneet tässä kuussa joulukuuhun verrattuna. Likviditeettivaje oli 1,62 biljoonaa rupiaa torstaina ja 1,8 biljoonaa rupiaa keskiviikkona.

Keskuspankki sai voimakasta palautetta aiemmista VRR-huutokaupoistaan, mikä kuvastaa sitä, että pankeilla on edelleen rahastopula. Viime perjantaina pidetyssä seitsemän päivän huutokaupassa RBI oli saanut tarjouksia 2,77 biljoonan ruplan arvosta ilmoitettua 1 biljoonaa rupiaa vastaan.

Keskuspankki oli saanut tarjouksia 3 biljoonan ruplan arvosta ilmoitettua 1,25 biljoonaa ruplaa vastaan ​​29. joulukuuta pidetyssä huutokaupassa. Pankit olivat tehneet tarjouksia 4,25 biljoonan ruplan arvosta ilmoitettua 1,75 biljoonaa ruplaa vastaan ​​22. joulukuuta pidetyssä huutokaupassa. Keskuspankki järjestää repo-huutokaupan likviditeetin lisäämiseksi järjestelmään.

”Pankkien luotonannon kasvu on nopeaa, kun taas talletukset kasvavat hitaammin, joten luotonannon ja talletusten kasvun välillä on kuilu. Pankkijärjestelmän alijäämä jatkuu niin kauan kuin luotonannon ja talletusten kasvun välillä on kuilu, yksityisen pankin rahoituspäällikkö sanoi. ”Olemme tilanteessa, jossa joillakin pankeilla on ylijäämää, kun taas toisilla on pulaa.”

Samankaltaiset artikkelit