Kiinteät talletukset: Ansaitse jopa 8,61 %:n korkoa erityisistä FD-sopimuksista

Fixed Deposits: Earn up to 8.61% interest on Special FDs

Kiinteät talletukset (FD) ovat pitkään pysyneet riskiä välttelevien sijoittajien ja eläkeläisten suosima valinta, jotka eivät halua ottaa suuria riskejä ja haluavat välttää markkinoiden epävakautta. Kiinteitä talletuksia on monen tyyppisiä, mukaan lukien tavallinen kiinteä talletus, normaalituloinen kiinteä talletus, verosäästöinen kiinteä talletus ja eläkeläisten kiinteä talletus.

Toinen luokka, erityiset FD-sopimukset, viittaavat pankkien tai rahoituslaitosten tarjoamiin kiinteään talletusjärjestelmiin, joissa on ainutlaatuisia ominaisuuksia tai etuja tavanomaisten kiinteiden talletusten lisäksi. Erityiset FD:t voivat olla hyödyllisiä, jos etsit korkeampaa tuottoa sijoituksillesi. Näitä voivat olla korkeammat korot, erikoisehdot tai lisäetuja.

Tässä on muutamia asioita, jotka sijoittajien tulisi tietää erityisistä kiinteästä talletuksesta:

Jotkut pankit tarjoavat erityisiä kiinteätalletusjärjestelmiä korkeammilla koroilla kuin tavallisissa FD-sopimuksissa. Näitä hintoja voidaan soveltaa tiettyihin toimikausiin tai rajoitetun ajan osana kampanjatarjouksia.

Pankit tarjoavat usein erityisiä eläkeläisille suunnattuja FD-ohjelmia korkeammilla koroilla kuin tavallisille sijoittajille tarjotut. Näillä järjestelmillä voi olla myös lisäetuja, kuten kuukausittaiset koronmaksut.

Kiinteätalletuksista ansaitut korot ovat yleensä veronalaisia ​​sijoittajan tuloveron mukaan. Varmista, että olet tietoinen valitsemaasi erityiseen FD-järjestelmään liittyvistä verovaikutuksista. Vanhukset saavat kuitenkin veroetuja.

Joillakin erityisillä kiinteillä talletuksilla voi olla lukitusjaksoja tai sakkoja ennenaikaisista nostoista. Ymmärrä nostoja koskevat ehdot välttääksesi odottamattomat maksut.

Varmista, että pankilla tai laitoksella, joka tarjoaa erityistä FD:tä, on hyvä luottoluokitus ja että Reserve Bank of India (RBI) säätelee sitä sijoituksesi turvallisuuden varmistamiseksi.

Ennen sijoittamista vertaa erityistä FD-järjestelmää eri pankkien tarjoamiin tavallisiin FD-sopimuksiin. Analysoi korkoja, ehtoja, sakkoja ja muita ominaisuuksia selvittääksesi, mikä sopii paremmin taloudellisiin tavoitteisiisi.

Lue ehdot huolellisesti, mukaan lukien erääntymisaika, koronmaksutiheys, uusimisvaihtoehdot ja kaikki niihin liittyvät maksut tai maksut.

Harkitse sijoitustesi hajauttamista sen sijaan, että laittaisit kaikki varat yhteen erityiseen kiinteään talletukseen. Tämä voi auttaa hajauttamaan riskiä ja mahdollisesti optimoimaan tuoton.

Tee aina perusteellinen tutkimus ja harkitse taloudellisia tavoitteitasi ennen kuin sijoitat erityisiin kiinteämääräisiin talletuksiin. Oman due diligence -tarkastuksen suorittaminen auttaa sinua saamaan parhaan hyödyn sijoituksestasi. Alla olevassa taulukossa verrataan useiden pankkien erityisten FD-sopimusten korkoja. Voit vertailla ja valita tarpeidesi mukaan.

Tiedot vastaavien pankkien verkkosivuilla 21.11.2023.

Erikoistalletusten korko eli korkeampi FD-korko määrätylle päivälle/jaksolle on esitetty taulukossa. Talletus (summa alle 2 Kr) valikoiduille julkisille ja yksityisille pankeille, joita harkitaan tietojen keräämistä varten. Jos pankki tarjoaa useita erityisiä juoksuaika-FD-sopimuksia, huomioidaan vain laina-ajat, joille tarjotaan korkein korko. Taulukko ei sisällä FD:lle tarjottua korkoa säännölliselle ajanjaksolle.

Kokoanut BankBazaar.com

Samankaltaiset artikkelit