Etsitkö henkilökohtaista lainaa? Et saa sitä, jos kuukausitulosi ovat alle…

Looking for a personal loan? You won't get one if your monthly income is below...

Hakitko henkilökohtaista lainaa ja saitko pankista hylkäämisen, vaikka sinulla oli hyvä CIBIL-pistemäärä? Vaikka pankki voi hylätä lainahakemuksen useilla perusteilla, yksi syy voi olla takaisinmaksukykysi.

Lainahakemusta harkittaessa lainanantajat näkevät ensisijaisesti hakijan kuukausitulot. Joten periaatteessa lainakelpoisuus riippuu enimmäkseen takaisinmaksukyvystäsi. Tämä koskee kaikkia lainoja, mukaan lukien henkilökohtainen laina. Henkilökohtaisen lainan hakijoille tulotaso on yksi avaintekijöistä, koska hyvät kuukausitulot, palkasta tai liiketoiminnasta, vähentävät lainanantajan riskejä.

Saatat joutua tilanteeseen, jossa CIBIL-pisteesi on hyvä, mutta pankki hylkää lainahakemuksesi. Tällaisissa tapauksissa kynnystulosta tulee merkittävä, koska lainanantaja on saattanut arvioida, että takaisinmaksukykysi ei vastaa hänen odotuksiaan. Kaikki pankit ja muut lainanantajat noudattavat asetettuja ohjeita lainahakemusten käsittelyssä, ja tuloraja on näiden sääntöjen keskeinen osa. Lainan sanktioiden vähimmäistulovaatimus voi vaihdella lainanantajasta toiseen, sillä he käyttävät erilaisia ​​menetelmiä ja eri kriteereitä lainahakemuksen käsittelyssä.

Mikä on tuloraja, jonka alapuolella pankit eivät lainaa?

Jos kuukausitulosi ovat alle 20 000 ruplaa, on mahdollista, että pankki hylkää lainahakemuksesi. Tämä kynnysraja kasvaa entisestään lainasummasi kasvaessa. Pankkien ulkopuolisten lainanantajien tapauksessa tämä tulorajavaatimus on alhainen.

”Lainaajilla on tuloraja, jonka alapuolella he eivät lainaa. Yleensä tämä raja on noin 20 000–30 000 rupiaa kuukaudessa, mutta jos lainasi on arvoltaan korkeampi, tulovaatimukset voivat olla korkeammat ja hakemuksesi voidaan hylätä, jos tulot eivät täytä vähimmäistuloja. kriteerit”, sanoi Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com.

Kun välität lainahakemuksen pankkiin, lainanantaja huomaa myös nimelläsi olevien lainojen määrän muiden velvoitteidesi, kuten luottokorttimaksujen ja rahoituslaitosten maksujen lisäksi.

Onko sinulla jo lainoja? Uusi lainahakemus saatetaan hylätä

Jos sinulla on jo olemassa olevia lainoja, lainahakemuksesi voidaan hylätä, vaikka sinulla on korkeat tulot, jos kiinteä tulosuhde (FOIR) on korkea, Shetty sanoo.

Mikä on FOIR ja miten se toimii?

FOIR auttaa lainanantajaa arvioimaan takaisinmaksukykyäsi. Pohjimmiltaan FOIR ilmaisee kiinteät kuukausittaiset kulusi prosentteina nettokuukausituloistasi.

”FOIR ottaa huomioon kaikki kiinteät velvoitteet, jotka lainanottajan on tarkoitus täyttää säännöllisesti kuukausittain, mukaan lukien asunnon vuokra, olemassa olevat velat, kuten luottokorttilaskut ja muiden lainojen EMI-maksut jne. Mitä pienempi FOIR, sitä parempi, koska se tarkoittaa, että sinulla on riittävät tulot lainasi takaisinmaksuun. Yleensä lainanantajat eivät lainaa, jos FOIR on yli 40%, Shetty selittää.

Tämän lisäksi voi olla useita muita syitä, miksi pankit hylkäävät lainahakemukset. Näitä syitä ovat alhainen luottopisteet, huono työhistoria, puutteelliset tai epätarkat tiedot hakemuksessa, useita lainahakemuksia samanaikaisesti, pankkisuhteen puute jne.

Samankaltaiset artikkelit