Wardwizard tuo markkinoille alle 10 000 rupiaa maksavan sähköauton 25 FY:llä

industry (2)

Sähköajoneuvojen valmistaja Wardwizard Innovations & Mobility pyrkii tuomaan ensi vuonna markkinoille alle 10 000 rupiaa maksavan sähköauton yhteistyössä maailmanlaajuisen tuotemerkin kanssa, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Yatin Gupte kertoi FE:lle.

Viisiovisen, viisipaikkaisen akkusähköauton lanseeraus tapahtuu heinä-syyskuun vuosineljänneksellä.

FE:n puhelinhaastattelussa Gupte sanoi, että kumppaniyrityksen henkilöllisyys paljastetaan tammi-maaliskuussa. ”Ilmoitamme strategisesta kumppanuudesta nelipyöräisen yrityksen kanssa, joka ei tällä hetkellä ole Intiassa. Paperityöt ovat käynnissä ja ilmoitamme siitä muutaman viikon kuluttua, hän lisäsi.

Lukuisat Itä-Aasiassa toimivat sähköajoneuvoyritykset, mukaan lukien VinFast ja Foxconn sekä muut kiinalaiset, haluavat tulla Intian sähköautomarkkinoille.

Intiassa on tällä hetkellä vain kaksi sähköautoa, joiden hinta on alle 10 000 rupiaa – MG Comet ja Tata Tiago. Hyundai oli aiemmin puhunut alle 10 miljoonan euron autosta. Renault aikoo myös saada sähköisen Kwidin maahan alle 10 000 rupiaa lähivuosina.

Wardwizard tavoittelee myös muita autoteollisuuden segmenttejä sähköautojen lisäksi. Yhtiö suunnittelee siirtyvänsä 0,6-1,5 tonnin sähköautojen segmenttiin.

Helmikuun loppuun mennessä ensimmäiset sen tuotteet tulevat markkinoille, kun taas yritys aloittaa 3,5-4,5 tonnin kuorma-autolla ja 26-paikkaisella bussilla ensi vuoden loppuun mennessä.

Aiemmin tässä kuussa Wardwizard ilmoitti tekevänsä yhteyden yhdysvaltalaisen Tritonin kanssa sähköisten kuorma-autojen valmistukseen kotimaan ja Arabiemiirikuntien markkinoille. Sen lisäksi, että intialainen yritys on Tritonin sopimusvalmistaja, se tulee myös kehittämään niille toimittajia ja myyjiä voimansiirtoon.

Sähkökäyttöiset kaksipyöräiset pyörät, Mumbaissa toimiva Wardwizardin perinteinen liiketoiminta, saavat myös parannuksia. Yritys on edistynyt prosessissa saada sertifikaatti etuja Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric Vehicles (FAME) ja pari tuotelanseeraukset on suunniteltu seuraavien kuukausien aikana.

Yhtiö laajentaa kapasiteettia myös sähköisiin kolmipyöräisiin malleihin. Noin 15 000 yksiköstä vuodessa kapasiteetti nostettaisiin 150 000 yksikköön vuodessa. Uusi kolmipyöräisiä tehdas valmistuisi kuudessa kuukaudessa 90-100 miljoonan rupian investoinnilla.

Pieni 1 gigawatin sähköautojen akkutehdas, mukaan lukien akkukennot, aloittaa tuotannon seuraavien 20 kuukauden aikana, mikä edellyttää 580-600 miljoonan investoinnin. Kaiken kaikkiaan yritys käyttäisi 2 000 miljoonaa ruplaa eri hankkeisiinsa.

”Haemme parhaillaan varoja velan, osakepääoman ja ADR-todistusten muodossa. Seuraavien 3-4 kuukauden aikana meillä olisi hyvät varat. Velka olisi 35-40 %, loput joukkovelkakirjoja ja osakkeita. Emme tarkastele promoottorin osuuden laimentamista yhtiössä tällä hetkellä”, Gupte sanoi.

Samankaltaiset artikkelit