Kharadi 2.0: Teollisuuden jälkiajattelusta Punen seuraavaan lippulaivakeskukseen

Kharadi 2.0: From industrial afterthought to Pune's next flagship hub

Tuskin 15 vuotta sitten Kharadi oli vain teollinen esikaupunki, joka oli matkalla Punessa Mumbain ohikulkutielle. Tuotantorakennusten reunustama se lupasi vain vähän asuin- tai liikekiinteistöjä. Silti muutos oli jo hämmentävää – sellainen, joka muotoisi täysin uudelleen Punen itälaajentumisen.

Jo 2000-luvun alussa Kharadilla oli vahva läsnäolo valmistusteollisuudessa lääke-, suunnittelu- ja aputehtailla, ja sijaintiedut houkuttelivat. Sen liitettävyys suloinen paikka ja edulliset tontit loivat pohjan.

Kaupungin kehittäjät olivat ensimmäisiä, jotka suunnittelivat kylän asumista täällä. IT-kampusten salliminen teollisuusalueilla katalysoi lisää muutoksia. Vuonna 2005 60 hehtaarin EON SEZ -projektista tuli ensimmäinen organisoitu toimistotila, joka avasi suunnan kaupallisille päivityksille.

Kun telttojen nimet osoittivat Kharadin elinkelpoisuuden, rakennustoiminta kiihtyi vähitellen. Politiikan muutokset, jotka julistivat Punen itäisen käytävän viralliseksi IT-vyöhykkeeksi, sallivat kampustyyliset kehitystyöt suurilla maapankeilla.

Katsoessaan Magarpattan menestystä sijoittajat ja kehittäjät näkivät samanlaisen ulottuvuuden Kharadissa sen vertailukelpoisen sijainnin vuoksi. Kestävä liitettävyys on avainasemassa, ja Kharadi hyötyi myös Punen kehätien kulkuyhteyksistä parantuessa vuosien varrella.

Punen metrolinjan käyttöönotto vuonna 2015 paransi saavutettavuutta merkittävästi, sillä lentokentälle on nyt alle 30 minuutin matka. Tuleva vaihtometroasema teki kauttakulkusuuntaisesta kehityksestä Kharadin ympärillä väistämättömän.

Samaan aikaan uuden sukupolven toimistotilojen muotoutuminen jatkui ja sosiaalinen infrastruktuuri laajeni ostoskeskusten, hotellibrändien ja kansainvälisten koulujen kautta. Integroidut asuntoprojektit sisälsivät täydellisen asumisvalikoiman budjettikodeista luksusasuntoihin.

Kiinteistökehitysten kasvuluvut Kharadissa ovat dynaaminen kuva kukoistavista markkinoista. Peruskoron nousun analysointi osoittaa jatkuvaa nousua, kun A-luokan alkuvaraukset ovat kasvaneet merkittävästi 6 000:sta 6 451,52:een. Erityisesti saman luokan viimeisimmät varaukset nousivat 6 999:stä erinomaiseen 7 884,58:aan, mikä heijastaa vahvaa 53,88 prosentin kasvua. Myös B-luokka kasvoi huomattavasti, kun alkuperäinen varaus kasvoi 7 200:sta. B-luokan alkuprosentin nousuprosentti on 48,33 prosenttia, mikä on uskomaton 7 987,33. Nämä tiedot korostavat Kharadin vetovoimaa nousevana kiinteistökeskuksena, joka kerää lisääntynyttä huomiota ja investointeja, mikä tekee siitä ihanteellisen sijainnin korkeaa arvoa ja lupauksia etsiville henkilöille.

Aluksi farmaseuttisten ja insinööritoimistojen työntekijät muodostivat Kharadissa asuntoja vuokraavan avainkäyttäjäkunnan, mikä antoi sille alun perin edullisen asumisedun.

Mutta kun suuret IT-alan yritykset, kuten Cognizant ja Tech Mahindra, perustivat kampuksia, se alkoi houkutella keski-ikäisiä IT/ITES-työntekijöitä – sekä maahanmuuttajia että paikallisia, jotka valitsivat omistusasuntoja.

Punen startup-huippu teki Kharadista myös ketterän seuraavan sukupolven yrittäjien keskuksen, joka pyörittää itse coworking-tiloja tai startup-hautomoita ja hyödyntää sijaintietuja.

Nykypäivän Kharadi kuuluu Punen suosituimpiin kohteisiin – ja omavaraisimpiin esikaupunkialueisiin, joissa on luokkansa paras sosiaalinen infrastruktuuri, joka kattaa toimistotilat, vähittäiskaupan/viihteen tilat ja keskeiset terveydenhuolto-/koulutustilat viheralueiden keskellä.

Kharadin kiinteistöalalla on sijoitetun pääoman tuotto (ROI) noussut merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Strateginen sijainti, parannettu infrastruktuuri ja kasvavat yhteydet ovat tehneet kiinteistöistä Kharadissa erittäin kysyttyjä, mikä on johtanut huomattavaan arvonnousuun.

Sijainti säilyttää yhteyksien ensisijaisuuden, koska se sijaitsee keskeisellä paikalla Mamurdin lentokentän ja kaupunkikeskusten, kuten Banerin, Aundhin, sekä Chakanin ja Hinjewadin autokeskuksien välillä. Tuleva metroasema vain laajentaa pääsyä moninkertaisesti vähentämällä kaupunkimatkaa tunneista minuutteihin.

Kodinetsijöille Kharadi vastaa toiveisiin eri segmenteissä – edullisista asunnoista upeisiin 4,5 BHK:iin, kaupunkikeskeisistä 1 BHK:n vuokrauksista integroituihin luksuskyliin!

Suunnitellun kehityksen jatkuessa Kharadi näyttää epäilemättä olevan Punen näkyvimpien tulevaisuuden elinympäristöjen joukossa – integroitujen IT-pohjaisten kaupunkilaajennusten arkkityyppi.
Progressiiviset suunnittelualoitteet kauttakulkusuuntautuneesta kehityksestä antavat lisäsysäystä, kun infrapäivitykset, kuten BRTS ja lentokenttien laajennus, jatkavat muutosten synkronointia.

Uuden sukupolven startup-yritysten laaja huomio vahvistaa myös Kharadin mahdollisuuksia Maharashtran tulevana tekoälyn/IoT-ekosysteemin – ja elämisen – keskuksena. Kharadi, jossa on jo lisätyn todellisuuden pioneerit, lohkoketjun innovaattorit, maataloustekniikan häiritsijät ja edistyneet suunnittelulaboratoriot, näyttää siltä, ​​että Kharadi on valmistautunut seuraavalle rajalle.

Yhteenvetona Kharadi edustaa sitä, kuinka ketterät mikromarkkinat voivat energisoida suurempia kiinteistömaisemia. Oikeat perustekijät katalysoivat sen muutosta teollisesta kaupalliseksi. Mutta tehokkaat tulevaisuuteen päin olevat elinympäristöt kehittyvät nyt orgaanisesti täällä synkronoimalla infrastruktuuripäivitykset, yritysten tarpeet ja yhteisön pyrkimykset – asettamalla esikaupunkikehityksen esikuvat.

Samankaltaiset artikkelit