Julkisen Provident Fundin korko on jumissa vuodesta 2020. Voiko se silti tehdä sinusta krorepatin?

PPF calculator

PPF-järjestelmän korko on jumissa 7,1 %:ssa 1.4.2020 lähtien. Vaikka hallitus on kolmen vuoden aikana tarkistanut useiden piensäästöjärjestelmien korkoja, se on pitänyt PPF-koron ennallaan.

Aiemmin keskimääräinen PPF-korko oli noin 8 %. Vaikka PPF-talletusten nykyinen korko on alhainen, tämän järjestelmän tarjoamat takuut ja veroedut tekevät siitä yhden parhaista pitkän aikavälin sijoitusvaihtoehdoista sijoittajille, jotka etsivät varmaa tuottoa ja verosäästöjä.

PPF:n veroedut ovat vertaansa vailla. Tuloverolain 80C pykälän mukaan sijoitukset enintään 1,5 000 000 rupiaan PPF:ään eivät oikeuta vähennykseen, vaan myös ansaitut korot ja eräpäivänä nostettu summa on vapautettu verotuksesta.

Nykyisellä 7,1 prosentin korolla on arvioitu, että 31,3 prosentin veroluokkaan kuuluvien henkilöiden efektiivinen korko on 10,32 prosenttia. Tämän uskotaan myös olevan yksi syy siihen, miksi hallitus ei ole nostanut PPF-korkoa, kun taas muut pienet säästöohjelmat, kuten SCSS, NSC, SSY ja KVP, tarjoavat nyt korkeampaa vuosituottoa.

Koska PPF on pitkän aikavälin sijoitusratkaisu, saatat miettiä, kuinka paljon rahaa voit kerätä hyödyntämällä järjestelmää täysimääräisesti. Katsotaan.

PPF-järjestelmä sallii enintään 1,5 miljoonan ruplan investoinnin vuodessa. Lopullinen summa, jonka voit kerätä tämän järjestelmän kautta, riippuu kolmesta tekijästä:

Kuten kaikki muutkin pienet säästöohjelmat, myös PPF-korko tarkistetaan neljännesvuosittain hallituksen toimesta. Joten tämän järjestelmän korkotaso voi nousta tai laskea tulevaisuudessa.

Koska PPF-korkoa korotetaan vuosittain, sijoituksen duraatio määrittää lopullisen määrän. Yhdistäminen toimii kuin taikuutta pitkällä aikavälillä. Joten jos sijoitat tähän järjestelmään erittäin pitkän ajanjakson, lopullinen määrä, jonka voit saada, on erittäin korkea.

Maturiteettisumma, jonka voit nostaa PPF:stä, riippuu myös siitä, kuinka paljon olet maksanut järjestelmään vuosittain. Maturiteettisumma on luonnollisesti maksimi, jos sijoitat suurimman sallitun summan.

Kun olet nähnyt kolme ratkaisevaa tekijää, katsotaanpa, kuinka kauan kestää vähintään 1 miljoonan rupiaan saaminen PPF:stä.

PPF-laskuri osoittaa, että 1 miljoonan Rs:n saavuttaminen kestää 25 vuotta olettaen, että korko on 7,1 % koko sijoituskauden ajan.

PPF-laskin osoittaa, että 1 miljoonan rupiaan saavuttaminen kestää noin 30 vuotta investoimalla 1 000 000 rupiaa vuodessa olettaen, että korko on 7,1 % koko sijoituskauden ajan.

PPF-laskin osoittaa, että 50 000 rupiaa vuodessa investoimalla 50 000 rupiaa vuodessa kestää noin 39 vuotta.

Huomautus: PPF-tiliä voidaan jatkaa 5 vuoden lohkoissa 15 vuoden kuluttua. Lisäksi, jos korkotasoa tarkistetaan ylöspäin tulevaisuudessa, saatat saavuttaa 1 miljoonan Rs paljon ennen edellä mainittuja vuosia.

Samankaltaiset artikkelit