Jefferies ostaa Grasimin tavoitteella 2270 rupiaa

Jefferies puts a buy on Grasim

Jefferies on antanut Grasimille Buy-luokituksen sen jälkeen, kun se julkisti uuden maalibrändin Opus, jonka hintatavoite on 2 270 rupiaa. Yhtiö näkee 17 prosentin nousupotentiaalin.

Jefferiesin mukaan yritys risteäisi vipuvaikutusryhmän Wall Putty -jälleenmyyjät laajentaakseen Paintin kattavuutta aluksi. Ennen lanseerausta Grasim pilotoi maalauspalveluita keskeisissä metroissa. Lehdistötiedotteessa puheenjohtaja sanoi, että ”pyrkimys on tulla kannattavaksi pelaajaksi nro 2 tulevina vuosina.”

”Birla Opus” tulee markkinoille 24. vuosineljänneksen aikana. Välityksen mukaan Grasimin tavoitteena on tarjota täydellinen valikoima korkealaatuisia tuotteita kauppa- ja rakennusmaalien segmenttiin. Ennen lanseerausta Grasim pilotoi menestyksekkäästi laatuaan ensimmäisiä maalauspalveluita (nimeltään Sparklea) tärkeimmissä metroissa ja esitteli valikoiman tuontipuun pintakäsittelyjä.

Lisäksi huippuluokan T&K-laitos on jo perustettu Maharashtraan, ja se on käyttänyt 3 600 miljoonaa rupiaa 24. vuosineljännekseen asti suunnitellusta 10 000 miljoonasta investoinnista. Yhtiön tavoitteena on ottaa vaiheittain käyttöön kolme tehdasta (2 Pohjois-, 1 Etelä-Intiassa), joiden kapasiteetti on yhteensä 630 MLPA. Jefferiesin raportti lisää, että maalit ja B2B-verkkokaupan hankkeet ovat uusia painopistealueita. Viimeisten kahden-kolmen vuoden aikana Grasim on puhunut uusien liiketoimintojen rakentamisesta, tavoitteenaan hyödyntää itsenäisten yritysten kassavirrat kahden uuden yrityksen perustamiseen, nimittäin koristemaalien ja B2B-verkkokaupan rakentamiseen rakennusmateriaaleille.

Jefferiesin mukaan yritys pyrkii jäljittelemään itsenäisen liiketoimintansa menestystä uusissa Paints- ja B2B-verkkokaupan hankkeissa. Aditya Birla Groupin hallituksen puheenjohtaja Kumar Mangalam Birla sanoi brändin julkistamisen yhteydessä: ”Yrittämisemme koristemaaleihin on strateginen portfoliovalinta, jonka avulla voimme päästä nopeasti kasvaville markkinoille ja laajentaa läsnäoloamme Intian eloisassa kuluttajamaailmassa. Maaliliiketoimintamme rakentaa Aditya Birla -brändiin liittyvää voimaa ja luottamusta. Yhtiö on parin viime vuoden aikana rakentanut vahvan perustan onnistuneelle liiketoiminnan käynnistämiselle. Pyrimme olemaan kannattava toimija nro 2 tulevina vuosina, ja tuotenimemme julkistaminen on ensimmäinen monista askeleista, jotka seuraavat tähän suuntaan.

Lehdistötiedotteen mukaan Intian rakennusmaaliteollisuuden nykyinen arvioitu arvo on 70 000 miljoonaa rupiaa. Maaliteollisuus on todistamassa kaksinumeroista kasvua edellisvuodesta, mikä johtuu kuluttajien kasvavista toiveista ja hallituksen pyrkimyksestä kohti ”asumista kaikille”, lisäsi Jefferies.

Samankaltaiset artikkelit