Intia etsii pysyvää ratkaisua pitkään vireillä olevaan elintarvikevarastokysymykseen Abu Dhabin WTO-kokouksessa

WTO

Intia kehotti maanantaina WTO:n jäseniä löytämään pysyvän ratkaisun pitkään vireillä olevaan julkisten elintarvikevarastojen ongelmaan sanoen, että se liittyy suoraan kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen nollan nälästä vuoteen 2030 mennessä.Kauppa- ja teollisuusministeri Piyush Goyal sanoi, että maailmankauppa Järjestön (WTO) ei pitäisi neuvotella sääntöjä ei-kauppaan liittyvistä aiheista, kuten ilmastonmuutoksesta, sukupuolesta ja työvoimasta, vaan niitä tulisi käsitellä vastaavissa hallitustenvälisissä järjestöissä.” Korostan vielä kerran, että kehitysohjelma jäisi kesken ilman pysyvää ratkaisua julkisista varastoista (PSH) elintarviketurvaa varten, mikä liittyy suoraan kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen nolla nälkä vuoteen 2030 mennessä, Goyal sanoi.

Tämä on edelleen pitkään vireillä oleva asia muutaman viime vuosikymmenen ajan, ja huolimatta siitä, että jäsenet ovat aiemmin sopineet selkeästä mandaatista, pysyvän ratkaisun löytäminen PSH:ta varten on edelleen keskeneräinen asia, joka meidän on toimittava MC13:ssa. 164 WTO:n jäsenmaata kokoontuu Abu Dhabiin 13. ministerikonferenssiin (MC13). Ylin päättävä elin aloitti nelipäiväisen kokouksen 26. helmikuuta Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

PSH-ohjelma on politiikan väline, jonka avulla hallitus hankkii viljelijöiltä satoja, kuten riisiä ja vehnää, vähimmäistukihinnalla (MSP) sekä varastoi ja jakaa elintarvikeviljan köyhille. Maailmanlaajuisten kauppanormien mukaan WTO:n jäsenmaan elintarviketukilain pitäisi eivät ylitä vuosien 1986-1988 viitehintaan perustuvaa 10 prosentin rajaa tuotannon arvosta.Intia on hakenut muutoksia elintarviketuen enimmäismäärän laskentakaavaan. Väliaikaisena toimenpiteenä WTO:n jäsenet Balin ministerikokouksessa joulukuussa 2013 pidetyssä kokouksessa oli sovittu ottamaan käyttöön rauhanlausekkeeksi kutsuttu mekanismi ja sitoutunut neuvottelemaan sopimuksesta pysyvää ratkaisua varten.

Rauhanlausekkeen mukaisesti WTO:n jäsenet suostuivat olemaan kyseenalaistamasta kehitysmaiden mitään määrätyn enimmäismäärän rikkomista WTO:n riitojenratkaisufoorumissa. Tämä lauseke on voimassa, kunnes pysyvä ratkaisu elintarvikevarastointiongelmaan löydetään.” Olen varma, että meidän kaikkien yhteisillä ponnisteluilla MC13 sitoutuu rakentavasti saadakseen tuloksen pitkään vireillä olevasta PSH:n pysyvästä ratkaisusta. elintarviketurvan puolesta lähetä vahva viesti, että maailma välittää köyhistä, haavoittuvista ja syrjäytyneistä ihmisistä”, hän sanoi.

Goyal sanoi myös, että Intiassa kalastajat harjoittavat suurelta osin ravintokalastusta, jolla puututaan miljoonien perinteisten kalastajien nälkään, köyhyyteen, ruoka- ja ravitsemusturvaan.” Kalavarojen kestävä valjastaminen on suuri ongelma, joka vaatii maailmanlaajuista konsensusta edut huomioon ottaen. Intian kaltaisista kurinalaisista valtioista”, hän sanoi. Hän lisäsi, että kaikkiin WTO:n uudistuksia koskeviin keskusteluihin on sisällytettävä konsensuspohjainen päätöksenteko ja S&DT (erityis- ja eriytetty kohtelu) nousevien talouksien osalta.” Intia uskoo vakaasti, että kaikki toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi , mukaan lukien yksipuoliset, eivät saa olla keino mielivaltaiseen tai perusteettomaan syrjintään tai kansainvälisen kaupan peiteltyyn rajoittamiseen”, ministeri sanoi. Goyalin lausunto on julkaistu WTO:n verkkosivuilla.

Samankaltaiset artikkelit