Huippuautonvalmistajat ovat haluttomia hybridikysynnän kasvusta huolimatta

Maruti Suzuki stock outlook

Auton ostajat vaativat yhä enemmän hybridiversioita malleista, joissa tällaisia ​​vaihtoehtoja on saatavilla, mikä synnyttää uuden segmentin dieselmallien kysynnän romahtamisen ja joidenkin tekniikan ohittaneiden huippuautonvalmistajien haluttomuuden siirtyä suoraan sähköajoneuvoihin (EV).

Vaikka japanilaiset merkit, kuten Maruti Suzuki, Toyota ja Honda, ovat todistamassa vahvaa vetoa hybridiversioiden tarjontaan, mukaan lukien Grand Vitara, Innova Hycross ja City, vastaavasti, kolme Intian neljästä suurimmasta autonvalmistajasta, jotka hallitsevat 45 prosenttia kotimaan markkinoista, eivät ole innostuneet tästä. hybridin kysynnän nousuun.

Vaikka Tata Motors ja Mahindra & Mahindra (M&M) ovat päättäneet sijoittaa taloudellisia resurssejaan sähköautoihin noudattaakseen maailmanlaajuista trendiä, myös korealainen automerkki Hyundai on pysynyt sähköautojen kurssilla ja lupaa tuoda markkinoille lähes puoli tusinaa pelkällä akulla toimivaa mallia. .

Automarkkinajohtaja Maruti Suzuki, joka luopui dieselistä vuoden 2020 alussa ja päätti tarjota hybridejä vaihtoehtoisena ratkaisuna, toteaa, että joka viides myydyistä Vitara Brezzastaan ​​on hybriditeknologialla varustettu. Se tuli premium-luokan monikäyttöautojen (MUV) tilaan Invicton kanssa, joka tulee vain hybridin mukana.

”Odotusaika on noin kolme kuukautta Grand Vitaran hybridiversioille ja paljon pidempi Invictolle, joka on saatavana vain hybridinä. Hybridien kysyntä on ollut erittäin vahvaa”, sanoi Maruti Suzukin markkinointi- ja myyntijohtaja Shashank Srivastava Feille.

Toyotan täytyi keskeyttää Innova Hycrossin huippuversioiden, jotka koostuvat hybrideistä, varaukset, koska kysyntä ylitti huomattavasti sen tarjontakyvyn.

Hybridiautossa on kaksi energianlähdettä, bensiinimoottori ja akku, joita se käyttää käyttövoimana. Akkuja käytetään lyhyiden matkojen työskentelyyn, kun taas bensiinimoottoria käytetään pitkiä matkoja. Tämä älykkäämpi energianlähteiden yhdistelmä johtaa polttoainetehokkuuteen, joka on lähes kaksinkertainen perinteiseen ajoneuvoon verrattuna.

Mutta koska hybriditeknologia itsessään on kallista, koska se vaatii kahden eri energialähteen kehittämistä; ja joilla ei ole minkäänlaista tukea hallitukselta, toisin kuin puhtaasti sähkömalleissa, muut autonvalmistajat ovat osoittaneet vain vähän tai ei ollenkaan kiinnostusta kasvavaa kelkkaan.

SUV-asiantuntija M&M, joka on linjannut puoli tusinaa sähköautomallia seuraavan viiden vuoden aikana, on sulkenut pois pääsyn hybridisegmenttiin. Koska sen sähköautot on suunnattu myös Intian ulkopuolisille markkinoille, se haluaa muokata tuotevalikoimaansa muiden maiden hallitusten omaksuman suunnan mukaisesti, jotka myös kulkevat sähköautojen polkua.

Tata Motors on saavuttanut 13-15 prosentin sähköautojen levinneisyyden portfoliossaan. Se tarjoaa kolme malliaan akkusähkövaihtoehdoilla. Tiagon sähköinen versio syrjäytti bensiiniversion kuluttajien suosituimmaksi valinnaksi.

”Sekä Tata Motors että M&M ovat keränneet varoja ja investoineet voimakkaasti sähköautoteknologiaan. Hybrideihin siirtyminen puolivälissä, mikä on kallista tekniikkaa, ei ole järkevää. Muista, että Maruti sai tämän tekniikan Toyotalta”, sanoi bengalurulainen autoalan konsultti.

Sähköautoista peritään 5 prosentin GST (tavara- ja palveluvero) eikä hyvitysveroa, kun taas hybridiautojen GST on 28 prosenttia ja korvausvero, joka voi olla nollasta 15 prosenttiin, jolloin maksettava kokonaisvero on 43 prosenttia.

Äskettäin ranskalainen autonvalmistaja Renault, joka myös luopui dieseltekniikasta kokonaan, ilmaisi halukkuutensa tuoda ladattavan hybridiautoteknologiansa Intiaan. Ladattava hybridi on paikka, jossa ajoneuvon akut ladataan ulkoisesta lähteestä, kuten seinälaturista.

Samankaltaiset artikkelit