Hienoja Sensex-leikkaustappioita, kun RBI MPC pitää repokoron 6,5 prosentissa; Bank Nifty, Nifty Auto palautua

RBI MPC

Kotimaiset indeksit, NSE Nifty 50 ja BSE Sensex, putosivat kumpikin 0,5 % volatiliteetin vuoksi sen jälkeen kun RBI MPC päätti yksimielisesti pitää repokoron ennallaan 6,5 %:ssa. Markkinat olivat kuitenkin hinnoitellut RBI:n politiikkapäätöksen, mutta ne yllättyivät, kun RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das nosti kuluvan tilikauden inflaatioennusteen 5,4 prosenttiin 5,1 prosentista. Ennen politiikkailmoitusta sekä Nifty 50 että Sensex kävivät kauppaa negatiivisella alueella; Sensex laski 238 pistettä ja Nifty 65 pistettä. Pankkiosakeindeksi, Bank Nifty, laski jyrkästi lähes 270 pistettä, ja Bandhan Bank ja Bank of Baroda johtivat tappiota ilmoituksen jälkeen.

Ennen ilmoitusta Mehta Equitiesin tutkimusjohtaja Prashanth Tapse sanoi: ”Volatiliteetti on todennäköisesti päivän tunnusmerkki, koska sijoittajat odottavat innolla RBI:n luottopolitiikan tulosta koroista ja sen tulevaisuuteen suuntautuvia kommentteja talouteen ja talouteen. inflaatio. Näkymät antavat sijoittajille jonkin verran käsitystä siitä, mihin inflaatio ja talous voivat olla lähi- tai keskipitkällä aikavälillä.

Pankit säilyttävät 10 % CRR:n

”Päätös ottaa käyttöön 10 prosentin lisävakausriski on varovainen toimenpide pankkijärjestelmän ylimääräisen likviditeetin hallitsemiseksi, mikä korostaa RBI:n sitoutumista vakauden varmistamiseen. Markkinoilla on todennäköisesti ristiriitainen reaktio tämänpäiväiseen MPC-kokoukseen. Etenkin pankkisektori voi kohdata lyhyen aikavälin paineita CRR-ilmoituksen myötä, koska se merkitsee väliaikaisia ​​rajoituksia käyttöönotettavissa oleville varoille. Riittävän likviditeetin varmistamisen pitäisi kuitenkin lievittää merkittäviä huolenaiheita”, sanoi Sonam Srivastava, Wright Researchin perustaja ja rahastonhoitaja.

”CRR:n asteittainen korotus (95 000 rupian likviditeettiä poistettiin) on luonteeltaan väliaikainen, jotta voidaan korjata likviditeetin lisääminen Rs:n poistamisen vuoksi. 2000 seteliä. Tämä saattaa heikentää lyhytaikaisten joukkolainojen tuottoa lähitulevaisuudessa. Joukkovelkakirjojen hinnat saattoivat huomata helpotusta ostamisessa, koska tunnelma oli melko synkkä olettaen, että kommentit olivat hyvin hauskoja”, sanoi Lakshmi Iyer, Kotak Alternate Asset Managersin investointi- ja strategiajohtaja.

Samankaltaiset artikkelit