Adani Enterprises kiistää tiedot Wilmar JV:stä irtautumisesta

Adani Enterprises, Adani Wilmar, joint venture, clarification, FMCG, stake

Adani Enterprises kiisti torstaina tiedot, että yhtiö olisi myynyt 44 prosentin osuutensa yhteisyrityksestään Wilmar Groupin kanssa Adani Wilmarissa. ”Haluamme selventää, että toistaiseksi ei ole olemassa sellaista mediaraportin osalta tapahtumaa, joka edellyttää SEBI Listing Regulationsin säännön 30 mukaista julkistamista yhtiön puolelta. Jos tapahtuu kehitystä, joka edellyttää SEBI Listing Regulationsin säännön 30 mukaista julkistamista, paljastamme sen viranomaisvaatimusten mukaisesti”, se sanoi viranomaisilmoituksessa.

Aiemmin asiaan perehtyneisiin ihmisiin viitaten raporteissa oli kerrottu, että Adani Enterprises harkitsee osuutensa myyntiä kuluttaja-alan yhteisyrityksestä Wilmar International Ltd:n kanssa vapauttaen pääomaa ydinliiketoimintaansa. Se oli ilmoittanut, että monialayritys on harkinnut 44 prosentin osuutensa mahdollista myyntiä Adani Wilmarissa muutaman kuukauden ajan. Adanin osakkeet ovat Bloombergin laskelmien mukaan arvoltaan noin 2,7 miljardia dollaria nykyisellä osakekurssilla.

Raportissa todettiin myös, että Gautam Adani ja hänen perheensä voivat säilyttää vähemmistöosuuden yksityishenkilönä myynnin jälkeen. Wilmar, se oli lisännyt, voisi päättää säilyttää osuutensa yrityksestä.

Ensimmäisen tilikauden aikana Adani Wilmar oli tehnyt 78,92 miljoonan rupian tappiota verrattuna 193,59 miljoonan Rs:n voittoon 23. tilikauden vastaavalla neljänneksellä. Sen toiminnasta saatu liikevaihto oli 12 928,08 miljoonaa rupiaa, mikä on 12,2 prosenttia vähemmän kuin 14 724,09 miljardia Rs 23:n ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Adani Wilmar oli todennut, että ensimmäisen vuosineljänneksen kannattavuuteen vaikutti syötävän öljyn hintojen lasku, joka jatkui myös ensimmäisellä neljänneksellä, mikä johti korkeisiin varastoihin, suojausten epätasapainoon, tariffimäärien eroihin ja rahoituskustannuksiin.

Samankaltaiset artikkelit