Ei kiirettä sulautumista, jos toinen pankki ostaa IDBI Bankin – Banking & Finance News

IDBI Bank, IDBI, IDBI news, IDBI deferres tax assests, IDBI bank news

Jos pankki voittaa tarjouksen IDBI Bankin ostamisesta, järjestäjille annetaan kohtuullinen aika yhdistää molemmat yhteisöt noudattaakseen Intian keskuspankin pankin lisensointia koskevia normeja, lähteet sanoivat.

Raportit olivat ehdottaneet, että Kotak Mahindra Bank ja Fairfax India Holdings (CSB Bankin promoottori), jotka kamppailevat IDBI Bankista, haluaisivat RBI:ltä kahdesta kolmeen vuoden ajanjakson fuusiolle IDBI Bankin kanssa siltä varalta, että ne pääsevät ostaa yksityisen pankin.

”Kahden pankin yhdistämiselle on annettava aikaa, jos jokin pankki voittaa tarjouksen. Toiminnalliset yksityiskohdat on selvitettävä RBI:n kanssa tästä, koska vain yksi pankkilisenssi on saatavilla (jolle tahansa promoottorille), virkamies kertoi FE:lle.

RBI:n ohjeiden mukaan siinä tapauksessa, että pankki/pankin edistäjä ostaa toisen pankin, sulautumissuunnitelma on esitettävä välittömästi ja sääntelyviranomainen päättää, miten se tehdään.

EoI:tä koskevassa alustavassa tietomuistiossa hallitus oli sanonut, että ”jos tarjouskilpailun voittaja aikoo yhdistää IDBI Bankin itsensä kanssa tai jos RBI vaatii samaa, Intian hallitus ja LIC äänestävät tällaisen sulautumisen/yhteenliittymän puolesta klo. IDBI Bankin hallituksen ja/tai osakkeenomistajien kokoukset sekä sellainen kohtuullinen apu, jonka Intia voi harkintansa mukaan pitää sopivana.”

Kun valtiolla ja LIC:llä on yhteensä 34 % jäljellä olevasta osuudesta lainanantajasta (19 % LIC:llä ja 15 % valtiolla), investointien lopettamisella olisi merkittävä rooli siinä tapauksessa, että IDBI Bank sulautuu toisen lainanantajan kanssa. Molemmilla olisi osakkuus sulautumassa.

Keskus vastaanotti 7.1.2023 useita kiinnostuksenilmaisuja (EoI) kotimaisilta ja ulkomaisilta sijoittajilta IDBI Pankin 60,72 %:n osuudesta, joka menee tarjouskilpailun voittajalle johdon valvonnan kanssa. Tarjous koostuu 30,48 % hallitukselta ja 30,24 % LIC:ltä, nykyiseltä promoottorilta.

Tällä hetkellä RBI suorittaa tarjoajien ”sopivuuden ja asianmukaisuuden arvioinnin”. Koska RBI ei ole vielä selvittänyt tarjoajia ja vaalit ovat nurkan takana, IDBI Bankin myynti saadaan todennäköisesti päätökseen seuraavan tilikauden aikana, FE oli raportoinut aiemmin.

Samankaltaiset artikkelit