HDFC Bank myönsi 1 biljoonaa Rs yrityslainaa hinnoitteluongelmien vuoksi: Raportoi Piyush Shukla

hdfc bank

Maan suurin yksityisen sektorin lainanantaja HDFC Bank on päästänyt irti 1 biljoonasta ruplaa yrityslainamahdollisuudesta epäsuotuisan hinnoittelun vuoksi, pankkivälitysyhtiö Motilal Oswal sanoi tiistaina raportissaan oltuaan vuorovaikutuksessa HDFC Bankin ylimmän johdon, mukaan lukien MD ja toimitusjohtaja Sashidhar Jagdishan, kanssa.

Pankki hylkäsi kaikista ehdotuksista 30 000 miljoonaa rupiaa pelkästään 24. vuosineljänneksellä, välittäjä sanoi.

Tämä on linjassa pankin johdon Q1FY24 kommentin kanssa, jossa talousjohtaja Srinivasan Vaidyanathan oli sanonut, että vaikka suhteiden näkökulmasta pankki haluaa kaikki huippuyritykset mukaansa, hinnoittelun näkökulmasta lainanantaja on nähnyt jonkin verran häiriöitä. viimeiset vuosineljännekset.

”Joten, emme aio tehdä tarjousta, emme aio kilpailla hinnoittelulla voittaaksemme nämä lainat. Haluamme nämä suhteet, mutta emme välttämättä edullisilla hinnoilla”, sanoi HDFC Bankin talousjohtaja Q1FY24:n jälkeisessä tuloskyselyssä.

Lainanantajan tukkulainakanta kasvoi 11 prosenttia vuodentakaisesta 4,04 biljoonaan rupiaan kesäkuun 30. päivänä, mutta pieneni edelliseen vuosineljännekseen verrattuna 1-2 prosenttia, talousjohtaja sanoi. Samaan aikaan vähittäiskaupan ennakot kasvoivat 18 % vuotta aiemmasta ja 4 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna 6,57 biljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa. Näin ollen vaikka vähittäisluottojen osuus kokonaisennakoista nousi kesäkuun lopussa 47 prosenttiin vuoden takaisesta 44 prosentista, tukkulainojen osuus laski 53 prosenttiin saman ajanjakson 56 prosentista.

Kaiken kaikkiaan HDFC Bankin sulautuman yksikön lainojen vuosikasvu heinä-maaliskuussa on todennäköisesti 12 %, ja luotonannon kasvu elpyy 17 %:iin FY24-FY26, Motilal Oswal sanoi. HDFC Bank saattoi päätökseen fuusion Housing Development Finance Corporationin (HDFC) kanssa 1. heinäkuuta.

”Lainan kasvu jatkunee hyvänä, ja pankki odottaa kaksinkertaistavansa taseen noin neljässä vuodessa, mikä on lähellä sen historiallista korkotasoa (13-23 CAGR 21 %)”, se sanoi.

Talletusten mobilisointi pysyy HDFC Bankin pääpainopisteenä, sillä ne ovat keskeinen rahoituslähde. Näin ollen lainanantaja aikoo jatkaa aggressiivista 1 400–1 500 konttorin laajentamista 24. tilikaudella ja pyrkii kasvattamaan konttoreiden kokonaismäärää 13 000–14 000:een ylläpitääkseen kasvun kehityskulkuaan keskipitkällä aikavälillä, välittäjä sanoi ja lisäsi, että HDFC. Pankilla on nyt myös 500 HDFC:n lisäkonttoria, joita laajennetaan vuoden aikana.

”Suurin osa konttoreista avataan alueilla, joilla pankki näkee tervettä vastuupotentiaalia ja jolla on tällä hetkellä rajoitettu läsnäolo. HDFC Pankilla on yksi alan korkeimmista talletusten tuottavuusluvuista”, pankin johto mainitsi, että yli 90 % uusista konttoreista tuottaa liiketoimintaa sisäisten ennusteiden mukaan.

Lisäksi HDFC Bank on rakentanut suurempia yleisiä ja ehdollisia varauksia 3 900 Rs ja NPA-varaukset 3 800 miljardia säilyttääkseen sulautuneen HDFC Bank -yksikön taseen vahvuuden.

”Nämä lisävaraukset eivät heijasta muutoksia kohde-etuuden laadussa ja eroavat aikaisemmasta varauksesta, joka perustui INDAS:n mukaiseen arvioidun tappion lähestymistapaan”, se sanoi ja lisäsi, että HDFC:n tukkumyyntikirjan ”purkaminen” jatkaa lähiaikoina.

Välitys on säilyttänyt pankin osakkeen ”BUY”-luokituksensa tavoitehinnalla 1 950 rupiaa osakkeelta. Lainanantajan osakkeet nousivat tiistaina 0,39 % 1 537,65 rupiaan BSE:ssä.

Samankaltaiset artikkelit