Salauspörssi Gemini nosti varoja kryptolainaja Genesisiltä kuukausia ennen konkurssihakemusta

In January, both Genesis and Gemini were hit with charges by US SEC

Salauspörssi Gemini Trust Co. nosti satoja miljoonia dollareita Genesis Global Holdco LLC:ltä useita kuukausia ennen kuin lainanantaja jäädytti talletukset ja lopulta haki konkurssiin, kahden liikkeestä tunteneen henkilön mukaan.

Genesis ja Gemini tarjosivat asiakkailleen niin sanotussa Earn-ohjelmassa mahdollisuuden tuottaa tuottoa kryptotokeneilleen. Palvelun avulla Tyler ja Cameron Winklevossin omistaman pörssin asiakkaat voivat lainata rahakkeitaan Genesiksen kautta.

Elokuussa 2022 Gemini nosti noin 282 miljoonaa dollaria kryptovaluuttaa Genesisistä, sanoi yksi henkilöistä, joka pyysi pysyä nimettömänä, koska heillä ei ollut oikeutta keskustella yksityisistä tiedoista. New York Post kertoi erosta aiemmin. Genesisistä nostettuja varoja käytettiin reservin rakentamiseen, jonka tarkoituksena oli varmistaa, että Gemini Earn -asiakkaat voisivat lunastaa välittömästi, yksi ihmisistä sanoi. Mikään raha ei mennyt suoraan Geminin miljardööriperustajille, Winklevoss-kaksosille, tämä henkilö sanoi.

Genesis ei heti palauttanut normaalin aukioloajan ulkopuolella tehtyä kommenttipyyntöä. Gemini kieltäytyi kommentoimasta.

Päiviä sen jälkeen, kun FTX:n romahdus lähetti jo ennestään kiusatut kryptomarkkinat kierteeseen, Genesis jäädytti asiakkaiden nostot. Tammikuussa se haki luvun 11 konkurssisuojaa New Yorkissa. Gemini on sittemmin hakenut konkurssituomioistuimeen 1,1 miljardia dollaria Earn-käyttäjien puolesta.

Alkuperäisen vetäytymisen jälkeisten kuukausien aikana Gemini, Genesis ja sen emoyhtiö Digital Currency Group ovat olleet lukittuina sovintoneuvotteluihin, joihin on sisältynyt julkinen sparraus DCG:n perustajan Barry Silbertin ja Winklevossin kaksosten välillä. Helmikuussa tehty alustava sopimus ei koskaan saatu päätökseen. Myöhemmät, sovitellut neuvottelut eivät johtaneet kaikkien osapuolien tyydyttävään ratkaisuun. Sitten Gemini haastoi DCG:n oikeuteen petoksesta heinäkuussa.

Tuossa oikeudenkäynnissä Gemini kertoi yrittäneensä lopettaa Earnin lokakuun puolivälissä 2022 ja että yksi sen perustajista tapasi kasvokkain Silbertin, joka yritti lievittää maksukyvyttömyyteen liittyviä huolia. DCG:n tiedottaja kutsui oikeusjuttua ”julkistustempuksi” ja kiisti kaikki syyt väärinkäytökseen. Monimutkaisuutta lisäsi Genesis haastoi syyskuussa emoyhtiönsä DCG:n oikeuteen yli 620 miljoonan dollarin maksamattomina lainoina. DCG kieltäytyi kommentoimasta Geminin vetäytymistä.

Tammikuussa sekä Genesis että Gemini saivat syytteet US Securities and Exchange Commissionilta, jotka väittivät, että Earn-ohjelma edustaa rekisteröimätöntä tarjousta ja arvopapereiden myyntiä. Tyler Winklevoss kutsui julkaisussa alustalla, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, ”valmistetuiksi pysäköintilipuiksi”. Ja Brooklynin liittovaltion syyttäjät tutkivat siirtoja DCG:n ja Genesiksen välillä, Bloomberg raportoi tammikuussa.

Samankaltaiset artikkelit