Ensimmäisessä keräilijäoikeuden oikeudenkäynti suoritettiin suoratoistona Chhattisgarhin heimoalueella – India News

Chhattisgarh, Chhattisgarh tribal districts, surguja, surguja court, collector's court, Chhattisgarh court

Ensimmäistä kertaa Chhattisgarhin heimodominoima Surguja-alueen keräilytuomioistuin suoritettiin suoratoistona, jotta varmistetaan avoimuus ja syrjäisillä alueilla asuvien ihmisten pääsy oikeudenkäyntiin, viranomaiset sanoivat perjantaina.

Keräilytuomioistuimet käsittelevät pääasiassa maa- ja tuloosastoihin liittyviä asioita.

Aloitteen, joka käynnistyi torstaina, otti vasta nimitetty Surguja-keräilijä Vilas Vhoskar Sandeepan, he sanoivat.

Viranomaisten mukaan Surgujasta, joka sijaitsee noin 300 kilometrin päässä pääkaupungista Raipurista pohjoisessa Chhattisgarhissa, on tullut osavaltion ensimmäinen piiri, joka suoratoistaa keräilyoikeuden käsittelyä.

PTI:n kanssa keskustellessaan Sandeepan sanoi: ”Linkki tilaisuuden seuraamiseen suorana on saatavilla piirihallinnon verkkosivuilla, ja se on myös katsottavissa hallinnon YouTube-kanavalla. Aloite alkoi torstaina ja jatkuu.” Keräilytuomioistuin kokoontuu torstaisin ja noin 50-60 tapausta tulee käsiteltäväksi päivässä, hän sanoi.

Kysyttäessä aloitteen taustalla olevasta ideasta keräilijä vastasi: ”Minua lähetettiin heimojen hallitsemalle alueelle tämän vuoden tammikuussa. Useat ihmiset tulevat luokseni valitusten kanssa, kuten esimerkiksi siitä, että he eivät olleet osapuolena asiassa, he eivät olleet tietoisia kuulemistilaisuuksista ja heidän asianajajansa ei puolustanut asianmukaisesti heidän puolestaan. Puolisotilaallisissa joukkoissa ja armeijassa palvelevat ihmiset eivät voineet osallistua kuulemiseen, kun taas jotkut ihmiset olivat luovuttaneet tapauksensa valtakirjan toisille terveydellisiin syihin vedoten, mutta halusivat tietää kuulemisten yksityiskohdista, hän sanoi.

Syrjäisillä alueilla asuvat heimot eivät myöskään voi osallistua jokaiseen kuulemiseen, keräilijä sanoi.

Nämä asiat huomioon ottaen päätettiin suoratoistaa prosessit läpinäkyvyyden ja ihmisten tavoittamisen varmistamiseksi, hän sanoi.

Siirto auttaa myös ihmisiä ymmärtämään oikeusprosessia ja todistamaan, kuinka asianajajat väittävät tapauksia, hän sanoi.

Kysyttäessä, toteutettaisiinko vastaavaa menettelyä alemmissa tuomioistuimissa keräystoimistossa, Sandeepan sanoi, että vaihtoehtoa voitaisiin tutkia tulevaisuudessa.

Samankaltaiset artikkelit