FMCG-silmänvihreät kasvun versot vuonna 2024 – Commodities News

FMCG, FMCG growth, festive demand, top news, latest news, business news,

Nopeasti liikkuvat kulutustavarayritykset (FMCG) luottavat useisiin tekijöihin tulevan vuoden kasvuun. Tämä sisältää hyödykeinflaation, jonka ennustetaan pitävän tuotteiden hinnat kurissa, suotuisan monsuunikauden odotukset maaseudun kasvun vauhdittamiseksi sekä pitkän aikavälin palkkiotrendi, jonka odotetaan pitävän kaupunkien kasvua käynnissä.

Vuotta 2023 leimasivat odotettua heikompi juhlakysyntä, maaseudun kasvua rajoittava sademäärä, kausittaiset sateet, jotka estivät juomien ja jäätelöiden myyntiä koko kesän ajan, sekä inflaatiopaineet, jotka pitivät maaseudun asiakkaat pääosin poissa markkinoilta. .

Saugata Gupta, MD & CEO, Marico, sanoi: ”Odotamme kysyntätilanteen paranevan seuraavien parin vuosineljänneksen aikana. Suuret toimijat ovat lisänneet innovaatiotahtiaan ja palkkioitaan kaupunkialueilla. Samaan aikaan pelaajat ovat keskittyneet maaseutujakelun laajentamiseen. Yritykset ovat myös ryhtyneet hinnoittelutoimiin, joiden pitäisi tukea hyvää volyymien kasvua tulevilla vuosineljänneksillä.

Kotimaan FMCG-markkinat olivat raportoineet 9 prosentin vuotuisesta noususta vuoden 2023 syyskuun vuosineljänneksen myyntiin ja 8,6 prosentin volyymien kasvuun ajanjaksolla, markkinatutkimuslaitos NielsenIQ (NIQ) kertoi marraskuussa kaupunkimarkkinoiden johtamana. Markkinatutkimusyhtiön neljännesvuosittaisen markkina-analyysin mukaan maaseudun markkinoilla oli edistymisen merkkejä huolimatta vielä pitkä matka ennen täydellistä elpymistä.

Nämä stressin merkit näkyivät kirana-kanavamyynnissä, joka muodostaa 80 % FMCG-yhtiön liiketoiminnasta Intiassa. Moderni kauppa muodostaa 12-13 % ja verkkokauppa noin 7-8 % FMCG-yrityksen myynnistä.

Kuluttajayrityksille tärkeä kausi loka-marraskuussa oli kiranojen kiiltoa, sillä kauneuden, kosmetiikan, suklaan ja makeisten kaltaisten tuotteiden myynti oli heikkoa. Tämä tapahtui, kun kuluttajat päättivät leikata kulujaan maaseudulla ja kaupunkiseuduilla, FMCG-jakelijoiden huippuelimen All India Consumer Products Distributors’ Federationin (AICPDF) virkamiehet sanoivat.

Intian teollisuusliiton (CII) ja Boston Consulting Groupin äskettäin tekemässä tutkimuksessa todettiin, että vaikka inflaatiopaineet ja sään epävarmuus olivat vahingoittaneet maaseudun kulutusta vuonna 2023, tarjontapuolen rajoitusten paraneminen ja kulutuskoriin pääseminen voisi auttaa kääntämään tilanteen. tulevaisuuden trendi.

Yritykset ovat ottaneet nämä muutokset huomioon sanomalla, että ne nostavat enemmän jalkoja maahan kasvattaakseen suoraa vähittäismyyntiään erityisesti maaseudulla. Samaan aikaan yritykset näkivät myös yleisen kaupan elvyttämisen tärkeyden edistämällä edullisia pakkauksia, lisäämällä innovaatioita pyramidin pohjalla ja vähentämällä varastopainetta ja sotkua myymälöissä.

”Vaikka elpymisen vihreitä versoja on näkyvissä, maaseudun kysyntä on edelleen kaupunkimarkkinoiden takana. Maaseudulla on ollut likviditeettipaineita, jotka heijastuvat joulun huonoina tuloina. Toivomme kuitenkin, että maaseudun markkinat elpyvät voimakkaasti tulevilla vuosineljänneksillä”, Dabur Intian toimitusjohtaja Mohit Malhotra sanoi.

Prabha Narasimhan, Colgate Palmolive Intian toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoo, että yritysten on keskityttävä sekä kaupunkien että maaseudun kuluttajiin edistääkseen kasvua tulevaisuudessa.

”Meistä on tullut hyviä hinta-pistepakkauksissa, joista syntyy liiketoimintaa, kun ne on suunnattu kuluttajille, joilla on rajoitetusti rahaa. Toisessa päässä ovat kuluttajat, joilla on rahaa; Kehotan yrityksiä ottamaan yhteyttä näihin kuluttajiin ja katsomaan, tarjoammeko riittävän tuotevalikoiman”, Narasimhan sanoi.

Godrej Consumer Productsin talousjohtaja Asif Malbari sanoi olevansa optimistinen tulevan vuoden kasvun suhteen. ”Vuoteen 2024 odotamme taloudellisen ympäristön paranevan ja hyödykkeiden hintojen heilahtelun vähenevän. Olemme edelleen optimistisia, että keskittymisemme markkinoiden kehitykseen mahdollistaa markkinoiden lyövän volyymikasvun”, Malbari sanoi.

K Ramakrishnan, MD, Etelä-Aasia, Kantar WorldPanel, sanoi, että kasvavilla luokilla oli vahva maaseutu- ja kaupunkifokus ja että ne olivat myös aktiivisia innovaatioiden suhteen säännöllisin väliajoin.

”Kasvavien kategorioiden brändit reagoivat hyvin makrotilanteisiin. He räätälöivät käsityksiä näiden trendien ympäriltä”, Ramakrishnan sanoi viitaten hygienia- ja terveydenhuoltotuotteiden kasvuun Covid-19-pandemian aikana.

Covidin jälkeinen ”hygieniatietoinen” ja ”välipalaa intensiivinen” kuluttaja oli lisännyt segmenttien, kuten nuudeleiden, keksien ja hyönteismyrkkyjen, osuutta kokonaismäärän muutoksessa, Ramakrishnan sanoi.

Kun pakatut nuudelit olivat vaikuttaneet 78 %:iin FMCG:n volyymin muutoksessa, keksit ja hyönteismyrkyt olivat kumpikin 67 % ja 64 %, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit