Fintech-yritykset saattavat todistaa lainanmaksujen hidastuvan – Banking & Finance News

RBI, CIBIL, top news, latest news, business news, Fintech news, top news,

Fintechin lainojen nostaminen saattaa hidastua, kun asiakashankinnan kustannukset nousevat Intian keskuspankin (RBI) äskettäisten kulutusluottoja ja pankkilainoja koskevien normien seurauksena. Tämä johtuu siitä, että vaatimus säilyttää korkeammat riskipainot tietyillä lainasegmenteillä heikentää niiden lainanantajakumppaneiden kykyä tarjota pääomaa alhaisin kustannuksin, asiantuntijat sanovat.

”Se (RBI-normit) vaikuttaa todennäköisesti merkittävästi digitaalisiin lainanantajiin, kuten paytm ja muut fintech-yritykset, koska suurin osa heidän lainoistaan ​​on NBFC:ltä”, Ranadurjay Talukdar, EY Intian kumppani- ja maksusektorin johtaja sanoi. Hän lisäsi, että osa pääomakustannusten noususta siirtyy loppulainaajille, mikä saattaa tehdä digitaalisista lainatuotteista vähemmän houkuttelevia ja ajaa kuluttajat epävirallisiin lainakanaviin.

Perjantaina RBI pyysi pankkeja ja NBFC:itä nostamaan vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen riskipainoa 125 prosenttiin aiemmasta 100 prosentista. Lisäksi se määräsi pankkeja lisäämään NBFC-vastuidensa riskipainoa 25 prosenttiyksikköä.

Viime kuukausina RBI on useissa tapauksissa ilmoittanut kulutusluottojen tiettyjen osien nopeasta kasvusta ja neuvonut lainanantajia vahvistamaan sisäisiä valvontamekanismeja.

Viimeisimmät TransUnion CIBILin tiedot osoittivat, että luotot tai avattujen uusien tilien määrä kasvoivat voimakkaasti monissa luokissa, ja sitä auttoi vahva luottokysyntä kaupunkien ja maaseudun asiakkailta.

Erityisesti henkilökohtaisten lainojen volyymit kasvoivat 20 % vuoden takaisesta (yoy) ja kulutusluotot 13 % vuositasolla huhti-kesäkuussa, tiedot osoittivat.

Viime aikoina monet perinteiset pankkien ulkopuoliset lainanantajat ovat tehneet yhteistyötä fintech-yritysten tai lainapalveluiden tarjoajien kanssa käsitelläkseen asiakkaiden vähittäislainoja.

Yhteislainauskumppanuuden ansiosta NBFC:t voivat lisätä tunkeutumistaan ​​maaseudulle ja kaupunkiseudulle ja fintech-yritykset saada rahoitusta halvemmalla. Tällaisessa järjestelyssä fintechillä on taipumus tarjota myös teknistä asiantuntemusta NBFC:lle.

Esimerkiksi Paytm on tehnyt yhteistyötä yhdeksän pankin ja NBFC:n kanssa luottokortti- ja lainajakeluliiketoiminnassa. Se solmi äskettäin lainauskumppanuuden Tata Capitalin kanssa.

Kun pankkilainojen riskipainot nousevat NBFC-yhtiöille, rahastojen kustannukset nousevat. Lisäksi pankkien ulkopuolisten luotonantajien vakavaraisuusluvut laskevat vähittäislainojen riskipainon 25 prosentin kasvun vuoksi, mikä tekee lainattavaksi niukasti, arvioivat asiantuntijat.

”Rahakustannusten noustessa ja pääoman kysynnän kasvaessa NBFC:t hinnoittelevat lainansa aiempaa korkeammaksi, ja niiden merkintästandardit tiukeutuvat, mikä johtaa siihen, että vähemmän vähittäislainoja joutuu seuraamuksiin”, Rohan Lakhaiyar, yhteistyökumppani, rahoituspalveluista, Grant Thornton Bharat. sanoi.

Lakhaiyar lisäsi, että NBFC:t voivat nyt vaatia korkeampaa maksuhäiriötakuuta fintech-kumppaneiltaan digitaalisille lainoille, ja vähittäislainojen myöntäminen voi hidastua merkittävästi lähitulevaisuudessa.

Lisäksi riskipainojen nousu saattaa pakottaa lainanantajat nostamaan lainojen korkoa, mikä painaa kysyntää.

”Fintechit tekevät yhteistyötä NBFC:n kanssa, jotka tarjoavat kiinteää korkoa vakuudettomille vähittäislainoille. Koska pankit nostavat korkoa (NBFC-lainojen), sama siirtyy kuluttajien maksettavaksi, mikä tarkoittaa, että hankintakustannukset nousevat”, RupeeRedeen markkinointi-, tuote- ja liiketoimintajohtaja Ajay Chaurasia sanoi.

Koska velkarahoituksesta tulee nyt kalliimpia kustannuksia, useammat fintech-yritykset voivat päättää hankkia pääomaa tarpeidensa täyttämiseksi. Lisäksi fintech-yritykset todennäköisesti muokkaavat liiketoimintamallejaan mukautuakseen uusimpiin normeihin, asiantuntijat sanovat.

Esimerkiksi Switch My Loanin talousjohtaja Saurabh Birari uskoo, että fintech-yritykset voivat paljastaa kehittyneitä riskinarviointialgoritmeja ja kehittää dynaamisia korkomalleja vastauksena riskipainon ohjeisiin.

Samankaltaiset artikkelit