FE Emerging Business Growth Workshops: Rajasthanin parhaat MSME-äänet kokoontuvat Jaipuriin suunnittelemaan tulevaa kasvua – Pk-uutiset

fe growth workshops, rajasthan, jaipur workshop, rajasthan financial corporation, msme dfo jaipur, sidbi, 121 finance, tie rajasthan, rajasthan export promotion council, repc, credit, multi city initiative, adobe, tally solutions

Adoben esittämä monen kaupungin aloite tukea MSME-yrityksiä alustalla tiedon jakamiseen, verkostoitumiseen ja yhteistyöhön Intian alueellisissa yrityskeskuksissa sai alkunsa vaaleanpunaisesta Jaipurin kaupungista 6. lokakuuta. Puolipäiväinen tapahtuma, jossa Tally Solutions oli Associate Partner, oli täynnä oivaltavia paneelikeskusteluja, mestarikursseja, asiantuntijapuheita ja paljon muuta Rajasthanin MSME-ekosysteemin kuka on kuka, johon osallistui 13 puhujaa Rajasthan Financial Corporationista, SIDBI:stä, Laghu Udyog Bharatista, Rajasthanin viennin edistämisneuvostosta, TiE Rajasthanista, Rajasthan Chamber ofista. Kauppa ja teollisuus ja muut.

Lähes 14,5 000 yksikköä on rekisteröity MSME-ministeriön Udyam-portaaliin, joka pyrkii virallistamaan India Inc:n järjestäytymättömän segmentin, joten Rajasthanilla on viidenneksi eniten MSME-yrityksiä, jotka ovat oikeutettuja erilaisiin valtion etuihin, kuten pankkien ensisijaiseen sektorilainoihin. Rajasthanissa Jaipur on pk-yritysten keskus, jolla on yli 3000 yksikköä.

Osavaltio on myös Intian suurin sekoitettujen kankaiden ja villan tuottaja, ja sillä on maan korkein marmori-, kalkki- ja hiekkakivivarasto. Itse asiassa syyskuussa 2022 Rajasthanin hallitus käynnisti MSME-politiikkansa perustaakseen 20 000 uutta MSME-yritystä 10 000 rupian kumulatiivisella investoinnilla ja miljoonalla työpaikalla.

Tätä taustaa vasten Jaipur-työpaja alkoi Rajasthan Financial Corporationin (RFC) pääjohtajan Balwant Singh Ligreen päävieraspuheella. RFC, Rajasthanin hallituksen alaisuudessa, pyrkii tarjoamaan pitkäaikaista taloudellista tukea osavaltion MSME-yrityksille. Yhtiö auttaa myös muuntamaan käytäntöön keskus- ja osavaltiohallitusten teollisuuspolitiikkaa ja prioriteetteja mahdollistaakseen Rajasthanin teollisuuden, erityisesti mikro- ja pienteollisuuden, kehityksen tukemisen.

”Mk-yritykset ovat olleet Intian talouden ydin, Britannian ajoista lähtien. Jopa Mahatma Gandhi korosti pk-yritysten kasvua. Emme kuitenkaan ole tehneet tarpeeksi itsenäistymisen jälkeen”, Ligree sanoi.

Hän kertoi, että RFC on käynnistänyt 10 000 miljoonan rupian hankkeen, jolla työllistää 1000 miljoonaa ihmistä 20 000 uudella pk-yrityksellä Rajasthanin vuoden 2022 MSME-politiikan mukaisesti. Tavoitteena on taitojen kehittäminen, yrittäjyyden kehittäminen, luottotakuu, pk-yritysten vientiyhteydet kotimaassa ja ulkomailla. ja startup-ekosysteemin edistäminen.

Lisäksi Rajasthanin MSME-yrityksissä Udyam-portaalissa työskentelee 76 000 ihmistä. ”Olemme työllisyydessä sijalla 5. Näemme MSME-sektorilla paljon potentiaalia, jota tukevat mineraali-, sementti- ja maataloussektorit sekä vahva työvoima, joka täyttää vahvan MSME-sektorin kriteerit, hän totesi.

Päävieraspuhetta seurasi pääpuheenvuoro, jonka piti Vijay Kumar Sharma, johtaja, mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten kehitys- ja facilitaatiotoimisto, Jaipur.

Instituutti tarjoaa teknis-johtamiskonsultointia nykyisille ja tuleville yrittäjille ja opastaa opiskelijoita yrityksen perustamisessa. Se helpottaa rajapintaa eri keskus- ja osavaltiohallinnon osastojen, instituutioiden ja muiden kehitystoimihenkilöiden välillä MSME-yritysten edistämiseksi Rajasthanissa.

Sharma kertoi kokoontumiselle, että osavaltiossa on meneillään teknologian lisääntynyt käyttöönotto eri toimialoilla Center-State-kumppanuuden kanssa MSME-klusterikehitysohjelman puitteissa. Hän korosti myös haasteita, joita pk-yritykset kohtaavat viedessään tavaroita Rajasthanista ja kuinka teknologia voi hyötyä niille.

”Näemme, kuinka pienten ja keskisuurten yritysten on vaikea löytää oikeita markkinoita. Suuret tuottajat saavat mahdollisuuden myydä verkkokaupassa torilla, mutta pientuottajilla on vaikeuksia tehdä se. Jos löydämme tavan kanavoida pienyritysten tuotteita, voimme saavuttaa 5 biljoonan dollarin talouden tavoitteen hyvin pian. MSME-yritysten digitalisointi ja tuki sellaisista aloitteista kuin GeM ja ONDC voivat auttaa tässä asiassa, hän sanoi.

Siitä huolimatta: ”Lahista vaiheista huolimatta Rajasthanin viennissä on nousutrendejä. Olemme saavuttaneet 73 000 rupiaa viennin osavaltiona ja tavoittelemme 1 000 000 rupiaa vientiä. Meillä on pitkä tie kuljettavana, mutta saavutamme sen”, Sharma sanoi.

Ohjelman ensimmäinen paneelikeskustelu keskittyi pk-yritysten kohtaamiin haasteisiin kasvattaessaan yritystoimintaansa osavaltiossa. Paneeliin kuului Balwant Singh Chauhan, AGM – Product Excellence, Tally Solutions; Ghanshyam Ojha, kansallinen presidentti, Laghu Udyog Bharati; KL Jain, presidentti, Rajasthanin kauppa- ja teollisuuskamari; ja Sheenu Jhawar, Apex Hospitalsin johtaja ja TIE Rajasthanin johtaja. Paneelin moderaattorina toimi PR Sharma, toimitusjohtaja, Rajasthan Export Promotion Council.

Ojha korosti maan hankinnan haastetta yrityskäyttöön, ja perushaasteena oli tie- ja rautatieyhteyksien puute, sähkö ja luottojen saatavuus. Lisäksi liiallinen lisensointi ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat vaikeuttaneet maan hankkimista kehittyneillä teollisuusalueilla. On välttämätöntä laajentaa teollistumista maaseudulle.

Kuitenkin ”sisäisten ongelmien, kuten työvoiman, käsitteleminen näkemällä ne vastuuna omaisuuden sijaan ja ulkoisesti, politiikan määrittely ilman, että niitä tuetaan määräyksillä ja suunnitelmilla, ei voi auttaa onnistuneessa täytäntöönpanossa”, Jhawar sanoi.

Teknologiapuolella Chauhan varoitti yrityksiä, jotka eivät investoi teknologiaan, selviytymään tulevaisuudessa. Hän sanoi: ”Teknologisella käyttöönotolla on kaksi näkökohtaa: liiketoiminnan perusymmärrys ja hallituksen aloitteet alueella. Digitalisaatioliikkeen viimeiset 10 vuotta ovat vastanneet 90-luvun teollistumisliikettä. Yritykset, jotka investoivat uusimpaan teknologiaan, selviävät, kun taas loput epäonnistuvat.”

Tapahtuman Adoben mestarikurssi selitti pilven käyttöönoton edut tehokkaassa yritysdokumentaation hallinnassa. ”Kun pieni yritys kasvaa, sillä on oltava digitaalinen rakenne, joka vastaa kasvun mukana tuleviin muuttuviin tarpeisiin”, sanoi Ketaki Rastogi, Adoben Document Cloudin ratkaisukonsultti.

Rastogi totesi, että Adobe Acrobatin avulla tapahtuva digitalisointi voi leikata väsyneitä manuaalisia prosesseja helpoiksi, nopeammiksi ja kätevämmiksi digitaalisiksi prosesseiksi, joita yritykset tarvitsevat tärkeän ajan säästämiseksi.

Mestarikurssilla selvitettiin, kuinka Adoben Document Cloud -ratkaisu, joka sisältää useita työkaluja, kuten Adobe Scanin, Adobe Readerin, Adobe Acrobat DC:n, Adobe Signin ja mobiilisovellukset, voi auttaa pk-yrityksiä muuttamaan manuaaliset asiakirjaprosessinsa digitaalisiin muotoihin.

Ohjelman toisessa paneelikeskustelussa keskusteltiin Rajasthanin pk-yritysten kohtaamasta käyttöpääoman haasteesta. Paneelit olivat Ashok Kumar Pandey, General Manager, Small Industries Development Bank of India (SIDBI); Birajit Mohanty, professori, Manipal University; Ravi Modani, perustaja ja toimitusjohtaja, 121 Finance; Ravi Sharma, talousjohtaja, Finova Capital.

”Käyttöpääoman hallinnan tehokkuuden haaste on pääosin mikroyrityksillä. Voi olla klusteripohjainen järjestelmä, joka voidaan toteuttaa tehokkaasti. Jos voimme järjestää jonkinlaisen yhdistämisen, se voi myös olla hyödyllistä”, sanoi SIDBI:n toimitusjohtaja Ashok Kumar Pandey. Finova Capitalin Sharma totesi, että suurin haaste on (pk-yritysten luottokelpoisuuden) arviointi, minkä vuoksi pankit välttävät pienyritysten rahoittamista lähinnä asiakirjojen puutteen vuoksi. UPI ja digitaalinen pankkitoiminta ovat kuitenkin auttaneet vahvistamaan yritysten CIBILiä ja helpottamaan rahoitusta.

Samankaltaiset artikkelit